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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
15/01/2007 |
Data da última atualização: |
11/10/2023 |
Autoria: |
BATISTA, M. C. S.; CASTRO, R. S.; CARVALHO, F. A. A.; RÊGO, E. W.; SILVAM, S. M. M. S.; SILVA, S. V.; COSTA, F. A. L. |
Título: |
Síndrome naso-proliferativa endêmica em ovinos no estado do Piauí, Brasil: aspectos clínicos. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 31., 2004, São luis. A medicina veterinária no novo milênio: transformação social, preservação ambiental e segurança alimentar: resumos. São Luis, Sociedade Brasileira de Medicina Veterinária, 2004. Seção clínica e cirurgia. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Piauí; Síndrome naso-proliferativa endêmica; SNPEO; Tumor nasal enzoótico. |
Thesagro: |
Doença Animal; Ovino. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
12/08/2008 |
Data da última atualização: |
11/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BORGES, A. L.; SOUZA, L. da S.; OLIVEIRA, A. M. G. |
Afiliação: |
Ana Lúcia Borges, CNPMF; Luciano da Silva Souza, CNPMF; Arlene Maria Gomes Oliveira, CNPMF. |
Título: |
Banana. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CRISÓSTOMO, L. A.; NAUMOV, A.; JOHNSTON, A. E. (Ed.). Fertilizing for high yield and quality tropical fruits of Brazil. Horgen: International Potash Institute, 2007. p. 31-49. |
Série: |
(IPI. Bulletin, 18). |
ISBN: |
978-3-9523243-1-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The banana belongs to the family Musa and is grown in most tropical countries. It is an important food consumed world-wide and it can be eaten unripe or ripe, raw or processed (cooked, fried, roasted or processed). The fruit contains vitamins (A, B and C), minerals (calcium, potassium and iron) and has few calories (90 to 120 Kcal/100 g). The fruit is approximately 70% water; the solid material is principally carbohydrates (23 to 32 g/100 g) with little protein (1.0 to 1.3 g/100 g) and fat (0.37 to 0.48/100 g). In 2004, world banana production was approximately 73 million mt. The largest producer was India (23%), followed by Brazil (9%), then China and Ecuador (8% respectively). World production of plantains and bananas was 33 million mt. While the African continent, had the lowest production of plantains per unit area (5.72 mt/ha), it was nevertheless responsible for 70% of this total production. Major producing countries are Uganda (30% of the world production), Columbia (20%) and Rwanda (8%) (FAO, 2006). |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/637931/1/IPI-Bulletin-18-Tropical-Fruits-32-50.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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