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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/05/2012 |
Data da última atualização: |
09/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
OLIVEIRA, C. A. V.; CORREIA, R. C.; SILVA, C. N. da; CUNHA, W. da; FERREIRA, T. V. do C. |
Afiliação: |
CARLOS ALBERTO VASCONCELOS OLIVEIRA, CPATSA; REBERT COELHO CORREIA, CPATSA; CARLIENE NUNES DA SILVA; WILLANY DA CUNHA; TÂNIA VALÉRIA DO CARMO FERREIRA. |
Título: |
Zoneamento e tipificação dos sistemas agrícolas do município de Areia Branca-RN. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 1999. |
Páginas: |
22 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(Embrapa Semi-Árido. Documentos, 101). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Características do município; Coleta de dados; Modelo estatístico; Sistemas de produção; Tipos de sistema de produção praticados pelos pequenos produtoires; Distribuição dos pequenos produtores por tipo; Estrutura da propriedade; Uso de tecnologias; Estrutura familiar e mão de obra; Estrura da renda; Estrutura hídrica. |
Palavras-Chave: |
Areia Branca; Rio Grande do Norte; Sistema agrícola; Tipificação; Zoneamento. |
Thesagro: |
Pequeno Produtor; Zoneamento Agrícola. |
Thesaurus Nal: |
Agricultural zoning. |
Categoria do assunto: |
Z Localizações Geográficas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59430/1/SDC101.pdf
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Marc: |
LEADER 01134nam a2200277 a 4500 001 1924729 005 2022-02-09 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, C. A. V. 245 $aZoneamento e tipificação dos sistemas agrícolas do município de Areia Branca-RN. 260 $aPetrolina: Embrapa Semi-Árido$c1999 300 $a22 p.$cil. 490 $a(Embrapa Semi-Árido. Documentos, 101). 520 $aCaracterísticas do município; Coleta de dados; Modelo estatístico; Sistemas de produção; Tipos de sistema de produção praticados pelos pequenos produtoires; Distribuição dos pequenos produtores por tipo; Estrutura da propriedade; Uso de tecnologias; Estrutura familiar e mão de obra; Estrura da renda; Estrutura hídrica. 650 $aAgricultural zoning 650 $aPequeno Produtor 650 $aZoneamento Agrícola 653 $aAreia Branca 653 $aRio Grande do Norte 653 $aSistema agrícola 653 $aTipificação 653 $aZoneamento 700 1 $aCORREIA, R. C. 700 1 $aSILVA, C. N. da 700 1 $aCUNHA, W. da 700 1 $aFERREIRA, T. V. do C.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
07/12/2015 |
Data da última atualização: |
28/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CARDOSO, W. S.; BORÉM, A.; KARAM, D.; RIOS, S. de A.; PAES, M. C. D. |
Afiliação: |
DECIO KARAM, CNPMS; SARA DE ALMEIDA RIOS, CPAA; MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS. |
Título: |
Influence of the moisture at harvest and drying process of the grains on the level of carotenoids in maize (Zea mays). |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, Campinas, 35, n., 3, p. 481-486, 2015. |
DOI: |
Http://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.6705 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Maize is considered a source of carotenoids; however, these compounds are highly unstable, degraded by high temperatures, exposure to light and presence of oxygen. The objective of this work was to evaluate the influence of the moisture and type of drying applied to grains on the level of carotenoids in yellow maize. The experiment was conducted in a completely randomized design (2 × 4 factorial), two levels of initial moisture at the harvest (22 and 19%) and three types of drying (in the sun; in the shade and in a dryer) and control (no drying). The samples of grains after drying with 12% of final moisture were analyzed by concentration of total carotenoids, carotenes (?-carotene + ?-carotene), monohydroxilated carotenoids (?-cryptoxanthin), and xanthophylls (lutein + zeaxanthin). Initial moisture, type of drying and the interaction between moisture versus drying influence (p?0.05) the levels of carotenoids in grains. This is the first report about the drying conditions and harvest?s initial moisture as influence on the profile and content of carotenoids in maize grains. Based on the results, this work suggested that the harvest be carried out preferably when the grains present 22% humidity, with drying in a dryer or in shade for further use or storage. |
Palavras-Chave: |
Biofortificação. |
Thesagro: |
Caroteno; Cereal; Milho; Preservação de alimento; Processamento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135005/1/Influence-moisture.pdf
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Marc: |
LEADER 02061naa a2200253 a 4500 001 2030836 005 2016-03-28 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $aHttp://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.6705$2DOI 100 1 $aCARDOSO, W. S. 245 $aInfluence of the moisture at harvest and drying process of the grains on the level of carotenoids in maize (Zea mays).$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aMaize is considered a source of carotenoids; however, these compounds are highly unstable, degraded by high temperatures, exposure to light and presence of oxygen. The objective of this work was to evaluate the influence of the moisture and type of drying applied to grains on the level of carotenoids in yellow maize. The experiment was conducted in a completely randomized design (2 × 4 factorial), two levels of initial moisture at the harvest (22 and 19%) and three types of drying (in the sun; in the shade and in a dryer) and control (no drying). The samples of grains after drying with 12% of final moisture were analyzed by concentration of total carotenoids, carotenes (?-carotene + ?-carotene), monohydroxilated carotenoids (?-cryptoxanthin), and xanthophylls (lutein + zeaxanthin). Initial moisture, type of drying and the interaction between moisture versus drying influence (p?0.05) the levels of carotenoids in grains. This is the first report about the drying conditions and harvest?s initial moisture as influence on the profile and content of carotenoids in maize grains. Based on the results, this work suggested that the harvest be carried out preferably when the grains present 22% humidity, with drying in a dryer or in shade for further use or storage. 650 $aCaroteno 650 $aCereal 650 $aMilho 650 $aPreservação de alimento 650 $aProcessamento 653 $aBiofortificação 700 1 $aBORÉM, A. 700 1 $aKARAM, D. 700 1 $aRIOS, S. de A. 700 1 $aPAES, M. C. D. 773 $tFood Science and Technology, Campinas, 35$gn., 3, p. 481-486, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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