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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
18/04/2016 |
Data da última atualização: |
06/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ESTEVES, L. V.; BRANDÃO, F. Z.; ZAMBRINI, F. N.; FABJAN, J. M. G. de S.; SILVA, M. R.; RODRIGUES, A. L. R.; FONSECA, J. F. da. |
Afiliação: |
Luciana Vieira Esteves, Universidade Federal Fluminense (UFF); Felipe Zandonadi Brandao, UFF; Fabiana Nunes Zambrini, Universidade Federal de Viçosa (UFV) - Viçosa, MG, Brasil; Joanna Maria Gonçalves de Souza Fabjan, UFF; MARCIO ROBERTO SILVA, CNPGL; André Luís Rios Rodrigues, UFF; JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC. |
Título: |
Viabilidade da inovulação transcervical de embriões a fresco em caprinos. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE EMBRIÕES, 29., 2015, Gramado. Anais... [S.l.]: SBTE, 2015. p. 365. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste estudo foi testar a viabilidade da inovulação não-cirúrgica de embriões frescos caprinos. Os resultados deste estudo sugerem que a transferência de embriões pode ser realizada com sucesso pelo método não cirúrgico em caprinos, representando assim uma alternativa para o método convencional cirúrgico. |
Palavras-Chave: |
Inovulação embrionária; Via não cirúrgica. |
Thesagro: |
Cabra; Caprino; Reprodução animal; Transferência de embrião. |
Thesaurus Nal: |
Embryo transfer; Goats; Reproduction. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/142395/1/cnpc-2015-Viabilidade-da-inovulacao.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
04/01/2017 |
Data da última atualização: |
23/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BOMTEMPO, L. L.; COSTA, A. M.; LIMA, H. C. de; ENGESETH, N.; GLORIA, M. B. A. |
Afiliação: |
LARISSA L. BOMTEMPO, UFMG; ANA MARIA COSTA, CPAC; HERBERT CAVALCANTE DE LIMA, CPAC; NICKI ENGESETH, UNIVERSITY OF ILLINOIS; MARIA BEATRIZ A. GLORIA, UFMG; UNIVERSITY OF ILLINOIS. |
Título: |
Bioactive amines in Passiflora are affected by species and fruit development. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 89, n. 1, p. 733-738, November 2016. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2016.09.028 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Bioactive amines were determined in selected passion fruit species and throughout fruit development. The same amines (spermine, spermidine, agmatine, putrescine and tryptamine) were found in four Passiflora species (2008?2010 growing seasons) at different concentrations: P. alata had higher polyamines (spermine + spermidine, 8.41 mg/100 g); P. setacea and P. nitida had higher putrescine (> 7.0 mg/100 g); and P. setacea had higher agmatine contents (1.37 mg/100 g) compared to the others. The indolamine tryptamine was present at low concentrations in all species (~ 0.05 mg/100 g). P. nitida and P. alata had the highest soluble solids (~ 18°Brix); P. edulis had the lowest pH (2.97) and P. nitida the highest pH (4.19). Throughout P. setacea fruit development, the concentrations of spermidine, putrescine and agmatine decreased; spermine contents did not change; and pH decreased. Fruit shelf life and some of the health promoting properties of Passiflora and their synthesis are modulated by species. |
Palavras-Chave: |
Agmatina; Amadurecimento; Espermidina; Passion fruit; Spermina; Triptamina. |
Thesagro: |
Maracujá. |
Thesaurus NAL: |
Agmatine; Ripening; Spermine; Tryptamine. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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