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Registros recuperados : 17 | |
1. | | OLIVEIRA, M. V. de; PIROZI, M. R.; QUEIROZ, V. A. V.; BARROS, F. A. R. de. Elaboração e digestibilidade in vitro do amido de farofa pronta à base de farinha de sorgo (Sorghum bicolor (L.) moench). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém, PA. O uso consciente da biodiversidade: perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos. Belém, PA: SBCTA:UFPA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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4. | | QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; BARROS, F. A. R. de; MARTINO, H. S. D. O sorgo na alimentação humana. In: PEREIRA FILHO, I. A.; RODRIGUES, J. A. S. (Ed.). Sorgo: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. cap. 15, p. 247-266. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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6. | | MARTINEZ, O. D. M.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V.; BARROS, F. A. R. de; MARTINO, H. S. D. Dry heated whole sorghum flour (BRS 305) with high tannin and resistant starch improves glucose metabolism, modulates adiposity, and reduces liver steatosis and lipogenesis in Wistar rats fed with a high-fat high-fructose diet. Journal of Cereal Science, v. 99, 103201, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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7. | | MARTINEZ, O. D. M.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V.; PIROZI, M. R.; MARTINO, H. S. D.; BARROS, F. A. R. de. Mixed sorghum and quinoa flour improves protein quality and increases antioxidant capacity in vivo. LWT. Food, Science and Technology, v. 129, article 109597, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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8. | | SOARES, R. R. A.; OLIVEIRA, M. V. de; VASCONCELOS, C. M.; QUEIROZ, V. A. V.; MINIM, V. P. R.; BARROS, F. A. R. Digestibilidade in vitro do amido e análise sensorial de cookies e pastéis elaborados à base de farinha de sorgo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de alimentos e seu impacto no mundo em transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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9. | | BARBOSA, M. P.; ROGOLON, T. C. B.; BORGES, L. L. R.; QUEIROZ, V. A. V.; STRINGHETA, P. C.; BARROS, F. A. R. de. Effect of light, food additives and heat on the stability of sorghum 3-deoxyanthocyanins in model beverages. International Journal of Food Science and Technology, v. 56, p. 4746-4755, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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12. | | MBA, J. C.; PAES, L. T.; VIANA, L. M.; FERREIRA, A. J. C.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D.; AZEVEDO, L.; CARVALHO, C. W. P. de; FELISBERTO, M. H. F.; BARROS, F. A. R. de. Evaluation of the physical, chemical, technological, and sensorial properties of extrudates and cookies from composite sorghum and cowpea flours. Foods, v. 12, 3261, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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13. | | VIANA, L. M.; RODRIGUES, F. S. R.; LEITE, M. O.; MARTINS, M. A.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D.; FELISBERTO, M. H. F.; BARROS, F. A. R. Characterization and in vitro starch digestiblility of green banana pulp and pell flours. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022. 154333. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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14. | | MARTINEZ, O. D. M.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; BARROS, F. A. R. de; TAKO, E.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Dry heated sorghum BRS 305 hybrid flour as a source of resistant starch and tannins improves inflammation and oxidative stress in Wistar rats fed with a high-fat high-fructose diet. Food & Function, v. 12, p. 8738-8746, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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15. | | CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO, S. S.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; MOREIRA, A. V. B.; BARROS, F. A. R. de; AWIKA, J. M.; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. Phenolic compounds profile in sorghum processed by extrusion cooking and dry heat in a conventional oven. Journal of Cereal Science, London, v. 65, p. 220-226, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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16. | | QUEIROZ, V. A. V.; OLIVEIRA, K. G. de; PAIVA, C. L.; CARLOS, L. de A.; MENEZES, C. B. de; BARROS, F. A. R. de; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M.; ANUNCIAÇÃO, P. C. Retention of some flavones and flavanones in flour, grain and bran of sorghum during storage. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 17, n. 3, p. 522-534, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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17. | | VIANA, L. M.; RODRIGUES, F. S. R.; SANTOS, M. C. B.; LIMA, A. dos S.; NABESHIMA, E. H.; LEITE, M. de O.; MARTINS, M. A.; CARVALHO, C. W. P. de; MALTAROLLO, V. G.; AZEVEDO, L.; FERREIRA, M. S. L.; MARTINO, H. S. D.; FELISBERTO, M. H. F.; BARROS, F. A. R. de. Green banana (Musa ssp.) mixed pulp and peel flour: A new ingredient with interesting bioactive, nutritional, and technological properties for food applications. Food Chemistry v. 451, 139506, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 17 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
09/02/2015 |
Data da última atualização: |
03/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CADEMARTORI, P. H. G. de; BOLZON de MUNIZ, G. I.; MAGALHAES, W. L. E. |
Afiliação: |
Pedro Henrique Gonzalez de Cademartori, Doutorando da UFPR; Graciela Inês Bolzon de Muniz, UFPR; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF. |
Título: |
Changes of wettability of medium density fiberboard (MDF) treated with He-DBD plasma. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Holzforschung, v. 69, n. 2, p. 187-192, 2015. |
DOI: |
10.1515/hf-2014-0017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of two power levels (50 and 150 W) and five time levels (10, 20, 40, 60 and 120 s) of glow discharge in helium dielectric barrier discharge (He-DBD) has been investigated in the context of surface modification of medium density fiberboard (MDF) panels. He-DBD elevated the surface wettability of MDF panels as assessed by dynamic contact angle (CA) measurements including the determination of surface free energy, droplet volume and spreading contact area of droplets. The chemical changes of the MDF surfaces were also characterized by X-ray photoelectron spectroscopy (XPS). Expectedly, the apparent CA and droplet volume decreased with increasing power and time of glow discharge, mainly at the 150 W power level. The oxygen content of the surfaces, the surface free energy and the spreading contact area increased upon treatment. At higher energy levels the treatment time could be reduced, which is essential for future applications in industrial processes. |
Palavras-Chave: |
Ângulo de contato aparente; Apparent contact angle; Dielectric barrier discharge; MDF; Modificação da superfície; Molhabilidade; Surface free energy; Surface modification; XPS. |
Thesagro: |
Plasma; Tratamento. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01845naa a2200289 a 4500 001 2008092 005 2016-02-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1515/hf-2014-0017$2DOI 100 1 $aCADEMARTORI, P. H. G. de 245 $aChanges of wettability of medium density fiberboard (MDF) treated with He-DBD plasma.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe effects of two power levels (50 and 150 W) and five time levels (10, 20, 40, 60 and 120 s) of glow discharge in helium dielectric barrier discharge (He-DBD) has been investigated in the context of surface modification of medium density fiberboard (MDF) panels. He-DBD elevated the surface wettability of MDF panels as assessed by dynamic contact angle (CA) measurements including the determination of surface free energy, droplet volume and spreading contact area of droplets. The chemical changes of the MDF surfaces were also characterized by X-ray photoelectron spectroscopy (XPS). Expectedly, the apparent CA and droplet volume decreased with increasing power and time of glow discharge, mainly at the 150 W power level. The oxygen content of the surfaces, the surface free energy and the spreading contact area increased upon treatment. At higher energy levels the treatment time could be reduced, which is essential for future applications in industrial processes. 650 $aPlasma 650 $aTratamento 653 $aÂngulo de contato aparente 653 $aApparent contact angle 653 $aDielectric barrier discharge 653 $aMDF 653 $aModificação da superfície 653 $aMolhabilidade 653 $aSurface free energy 653 $aSurface modification 653 $aXPS 700 1 $aBOLZON de MUNIZ, G. I. 700 1 $aMAGALHAES, W. L. E. 773 $tHolzforschung$gv. 69, n. 2, p. 187-192, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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