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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
02/06/2023 |
Data da última atualização: |
14/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, I. C. V.; SILVA, K. J. D. e; HASHIMOTO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; GALDEANO, M. C.; ROCHA, M. de M. |
Afiliação: |
IZABEL CRISTINA VERAS SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; JORGE MINORU HASHIMOTO, CPAMN; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN. |
Título: |
Effect of different processing conditions to obtain expanded extruded based on cowpea. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v. 26, e2022052, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/1981-6723.05222 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cowpea is grown mainly in regions with a hot semi-arid climate, where other pulses do not develop satisfactorily. It is the 4th most produced pulse in the world, thus supplying the domestic and export markets. Following the trends of the food products market, a study was carried out to identify the best condition of the extrusion process, to transform these nutritious grains into quality expanded products and ready for consumption. The grains were decorticated and transformed into cotyledon flour. |
Palavras-Chave: |
Dureza; Expansão; Extrusão termoplástica. |
Thesagro: |
Absorção; Solubilidade; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154181/1/EffectDifferentProcessingConditionsExpandedExtrudedCowpeaBJFT2023.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
15/12/1998 |
Data da última atualização: |
03/11/2015 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
WISNIEWSKI, C.; CURCIO, G. R.; HAUER, M.; PORTES, M. C. G.; LACERDA, M. R.; BOEGER, M. R.; BRITEZ, R. M. |
Afiliação: |
Curcio, pesquisador da Embrapa Florestas. |
Título: |
Horizontes organicos como factor de sostenibilidad nutricional de la floresta ombrofila densa das terras baixas sobre podosol arenoso. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESO LATINOAMERICANO IUFRO, 1., 1998, Valdivia, Chile. El manejo sustentable de los recursos forestales, desafio del siglo XXI: actas. [S.l.]: CONAF: IUFRO, 1998. CD Rom. |
Páginas: |
2 p. |
Idioma: |
Espanhol |
Notas: |
Tema 2.: Sistemas integrados de producción y desarrollo rural. Resumo. |
Palavras-Chave: |
Horizon. |
Thesagro: |
Horizonte; Solo Orgânico. |
Thesaurus NAL: |
soil morphological features. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132308/1/Horizontes-Organicos.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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