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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  25/10/2022
Data da última atualização:  25/10/2022
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  PILON, L.; SILVA, G. N. da; PEREIRA, E. P.; RIBEIRO, V. P. do R.; CARVALHO, S. I. C. de; RIBEIRO, C. S. da C.; MALDONADE, I. R.
Afiliação:  LUCIMEIRE PILON, CNPH; GIZELE NEVES DA SILVA, Centro Universitário ICESP; ELANO PINHEIRO PEREIRA, Universidade de Brasília; VICTORIA PIRES DO RIO RIBEIRO, Universidade Federal de Uberlândia; SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; IRIANI RODRIGUES MALDONADE, CNPH.
Título:  Qualidade pós-colheita de diferentes genótipos de pimenta-de-cheiro.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2022.
Páginas:  25 p.
Série:  (Embrapa Hortaliças. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 258).
ISSN:  1677-2229
Idioma:  Português
Notas:  ODS 12
Conteúdo:  Objetivou-se com o presente estudo avaliar a qualidade pós-colheita de genótipos de pimenta-de-cheiro do programa de melhoramento genético da Embrapa Hortaliças. Foram cultivados 10 genótipos de pimenta-de-cheiro, sendo oito linhagens avançadas (CNPH 55011, CNPH 55092, CNPH 55094, CNPH 55104, CNPH 55105, CNPH 55113, CNPH 55120 e CNPH 55121) e dois genótipos comerciais (CNPH 55001-Hortivale e CNPH 55002-Topseed) como controles.
Thesagro:  Capsicum Chinense; Pimenta de Cheiro; Pós-Colheita; Propriedade Físico-Química; Vitamina C.
Thesaurus Nal:  Pepper.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147721/1/BPD-258-Final-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41786 - 1UMTFL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  15/03/1999
Data da última atualização:  15/03/1999
Autoria:  VIERA-VARGAS, M. S.; SOUTO, C. M.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.
Título:  Quantification of the contribution of N2 fixation to tropical forage legumes and transfer to associated grass.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Soil Biology and Biochemistry, Oxford, v. 27, n. 9, p. 1193-1200, 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pastures, mainly dedicated to beef cattle production, occupy approximately 300 million ha of the savanna regions of South America. The productivity of the pasture grasses is principally limited by the availability of P and N, and in the latter case it is rarely economically viable to apply N fertilizer. The introduction of pasture legumes into these pastures is seen as the best strategy to improve N nutrition of the grasses despite the difficulties to be overcome with persistence of the legume in the sward. The benefit to productivity comes not only from the improved quality of the animal diet when the legume is consumed, but also the N transferred to the grass in the litter and decaying roots of the legume, and there may be some direct transfer of fixed N from legume to grass. In our study the 15N isotope dilution (ID) and total N different tropical forage legumes and possible transfer of fixed N to the grass Brachiaria brizantha with three of them (a Centrosema hybrid, Galactia striata and Desmodium ovalifolium) in mixed swards. Amongst the legumes, Stylosanthes guianensis was found to obtain the largest contribution from BNF (between 75-97 kg N ha-1 in 97 days of growth), and kudzu (Pueraria phaseoloides) and D. ovalifolium were found to have a more limited capacity to obtain N from this source. In the mixed swards the 15N data suggested that over 30% of the N accumulated by the grass could be derived from N fixed by the associated legume, but these estimates should be tr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  BNF; FBN; Feed legumes; Fixação biologia de nitrogênio; Nitrogen fixing bacteria.
Thesagro:  Gramínea; Gramineae; Leguminosa Forrageira.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB24373 - 1UPCAP - --22214
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