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Registros recuperados : 567 | |
104. | | CASTRO, I. M.; BIZZO, H. R.; STEPHAN, M. P.; FREITAS, R. C.; ANJOS, M. R. Organofosforados em óleo essencial de mandarino verde (Citrus reticulata Blanco). In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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106. | | MACHADO, M. P.; BERGO, C. L.; DESCHAMPS, C.; BIZZO, H. R.; BIASI, L. A. Efeito da secagem natural e artificial da biomassa foliar de Piper hispidinervum na composição química do óleo essencial. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 34, n. 1, p. 265-270, jan./fev. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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111. | | AFFONSO, V. R.; BIZZO, H. R.; LAGE, C. L. S.; SATO, A. Influence of growth regulators in biomass production and volatile profile of in vitro plantlets of Thymus vulgaris L. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, DC, v. 57, n. 14, p. 6392-6395, jul. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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115. | | BRILHANTE, N, S.; FARIA-MACHADO, A. F. de; ANTONIASSI, R.; GAMA, P. E.; BIZZO, H. R. Monitoring the Profile of Volatile Compounds During the Storage of Extra Virgin Olive Oils Produced in Brazil from the Koroneiki Variety Using the HS-SPME Technique. Food analytical methods, v. 15, n. 6, p. 1508-1520, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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116. | | ROGÉRIO, J. B.; DUARTE, I. D.; ANTONIASSI, R.; BIZZO, H. R.; JUNQUEIRA, N. T. V. Rendimento em óleo e composição em ácidos graxos de frutos de tucumã coletados no Estado do Mato Grosso. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 7., 2010, Belo Horizonte. Biodiesel: inovação tecnológica e qualidade: anais: trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2010. v. 1, p. 61-62. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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117. | | MESQUITA, D. L.; DONAGEMMA, G. K.; DUARTE, I. D.; BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R. Rendimento e qualidade do óleo de pinhão manso (Jatropha curcas). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009. Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica - anais. Lavras: UFLA, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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118. | | MESQUITA, D. L.; DONAGEMMA, G. K.; DUARTE, I. D.; BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R. Rendimento e qualidade do óleo de pinhão manso (Jatropha curcas). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica: anais. Lavras: UFLA, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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120. | | SILVA, A. L.; CHAVES, F. C. M.; LAMEIRA, R. C.; BIZZO, H. R. Rendimento e composição do óleo essencial de Piper aduncum L. cultivado em Manaus, AM, em função da densidade de plantas e épocas de corte. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, v. 15, n. 4, Supl. I, p. 670-674, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Registros recuperados : 567 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
23/02/2010 |
Data da última atualização: |
26/02/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
AFFONSO, V. R.; BIZZO, H. R.; LAGE, C. L. S.; SATO, A. |
Afiliação: |
VANESSA RIBEIRO AFFONSO, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; CELSO LUIZ SALGUEIRO LAGE, UFRJ; ALICE SATO, UNIRIO. |
Título: |
Influence of growth regulators in biomass production and volatile profile of in vitro plantlets of Thymus vulgaris L. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, DC, v. 57, n. 14, p. 6392-6395, jul. 2009. |
DOI: |
10.1021/jf900816c |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In vitro shoots of thyme (Thymus vulgaris L.) were established, and the effects of the auxin indole-3-acetic (IAA) acid and the cytokinins benzyladenine (BA), zeatin (ZEA), and kinetin (KIN) at 1.0, 5.0, and 10.0 ?M on rooting, biomass production, and volatile compounds production by these plants were investigated. The volatiles were extracted by solid phase microextraction (SPME) and analyzed by gas chromatography. The highest biomass shoot growth was obtained with BA at 5.0 ?M, while IAA at all concentrations tested achieved 100% rooting frequency. The three major compounds were ?-terpinene (22.8-38.8%), p-cymene (13.8-27.9%), and thymol (6.5-29.0%). Quantitative changes of these compounds were observed in response to the effect of varying growth regulators concentrations in the culture medium. Growing Thymus vulgaris L. plants in media supplemented with IAA at 1.0 ?M increased volatile compounds such as thymol by 315%. Nevertheless, the same major compounds were produced in all treatments and no qualitative changes were observed in the volatile profile of thyme plants. |
Palavras-Chave: |
Composto volátil; Thymus vulgaris L. |
Thesagro: |
Biomassa. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf900816c
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Marc: |
LEADER 01745naa a2200205 a 4500 001 1658572 005 2010-02-26 008 2009 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.1021/jf900816c$2DOI 100 1 $aAFFONSO, V. R. 245 $aInfluence of growth regulators in biomass production and volatile profile of in vitro plantlets of Thymus vulgaris L. 260 $c2009 520 $aIn vitro shoots of thyme (Thymus vulgaris L.) were established, and the effects of the auxin indole-3-acetic (IAA) acid and the cytokinins benzyladenine (BA), zeatin (ZEA), and kinetin (KIN) at 1.0, 5.0, and 10.0 ?M on rooting, biomass production, and volatile compounds production by these plants were investigated. The volatiles were extracted by solid phase microextraction (SPME) and analyzed by gas chromatography. The highest biomass shoot growth was obtained with BA at 5.0 ?M, while IAA at all concentrations tested achieved 100% rooting frequency. The three major compounds were ?-terpinene (22.8-38.8%), p-cymene (13.8-27.9%), and thymol (6.5-29.0%). Quantitative changes of these compounds were observed in response to the effect of varying growth regulators concentrations in the culture medium. Growing Thymus vulgaris L. plants in media supplemented with IAA at 1.0 ?M increased volatile compounds such as thymol by 315%. Nevertheless, the same major compounds were produced in all treatments and no qualitative changes were observed in the volatile profile of thyme plants. 650 $aBiomassa 653 $aComposto volátil 653 $aThymus vulgaris L 700 1 $aBIZZO, H. R. 700 1 $aLAGE, C. L. S. 700 1 $aSATO, A. 773 $tJournal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, DC$gv. 57, n. 14, p. 6392-6395, jul. 2009.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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