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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  17/04/2006
Data da última atualização:  28/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, C. M. S. de; GARCIA, R.; VALENTIM, J. F.; PEREIRA, O. G.
Afiliação:  CARLOS MAURICIO SOARES DE ANDRADE, CPAF-AC; Rasmo Garcia, UFV; JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC; Odilon Gomes Pereira, UFV.
Título:  Grazing management strategies for massaigrass-forage peanut pastures. 2. Productivity, utilization and sward structure.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 35, n. 2, p. 334-342, 2006.
ISSN:  1806-9290 (online)
DOI:  10.1590/S1516-35982006000200003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was carried out to evaluate the productivity, utilization and sward structure of a mixed massaigrass (Panicum maximum x P. infestum, cv. Massai) and forage peanut (Arachis pintoi Ac 01) pasture, intermittently stocked at three daily herbage allowance levels (9.0, 14.5 and 18.4% of live weight). In each grazing cycle, dry matter (DM) accumulation rates, defoliation intensity (%), grazing depth (%) and grazed horizon (cm) were evaluated. The structure of massaigrass tussocks was characterized in both dry and rainy seasons by measuring its pre-grazing morphological composition and postgrazing height and density (tussocks/m). Pastures submitted to higher herbage allowance (HA) levels showed higher productivity, but were less efficiently utilized. On average, over the experimental period, DM accumulation rates increased linearly from 56.8 to 81.3 kg/ha/day as HA levels increased from 9.0 to 18.4% of live weight. However, defoliation intensity and grazing depth declined linearly with increasing HA levels. During the dry season, pre-grazing morphological composition of massaigrass was characterized by 41% of green leaf blades, 10% of pseudostems and 49% of dead material, irrespective of HA levels. In the rainy season, however, it showed higher percentage of green leaf blades and lower percentage of pseudostems when submitted to lower HA levels, although there were not differences in relation to percentage of dead material. The structure of massaigrass tussocks tended to ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acumulación de materia seca; Amendoim forrageiro; Capim massai; Defoliación; Forage peanut; Grazing depht; Híbridos; Leguminosas forrajeras; Mixed massaigrass; Morfología de las plantas; Panicum maximum x P infestum cv Massai; Pastoreo mixto; Profundidad de pastoreo; Profundidade do pastejo.
Thesagro:  Características Agronômicas; Desfolha; Híbrido; Leguminosa forrageira; Matéria seca; Morfologia vegetal; Pastagem consorciada; Pastejo.
Thesaurus Nal:  Agronomic traits; Arachis pintoi; Defoliation; Dry matter accumulation; Forage legumes; Hybrids; Mixed grazing; Plant morphology.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112581/1/12926.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
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CPAF-AC12926 - 2UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoBISCONSIN JUNIOR, A. Impacto da tecnologia de alta pressão hidrostática sobre a qualidade do suco de laranja. 2013. 109 f. Dissertação (Mestrado em Alimentos e Nutrição) - Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho", Araraquara, 2013. Orientadora: Magali Monteiro da Silva, UNESP; Coorientador: Amauri...
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBISCONSIN JUNIOR, A.; ROSENTHAL, A.; MONTEIRO, M. Influence of high hydrostatic pressure in the microbiological load of orange juice. In: BRAZILIAN MEETING ON CHEMISTRY OF FOOD AND BEVERAGES, 9., 2012, Araraquara. Abstracts... Araraquara: UNESP, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoBISCONSIN-JUNIOR, A.; ROSENTHAL, A.; MONTEIRO, M. Optimisation of high hydrostatic pressure processing of Pêra Rio orange juice. Food and Bioprocess Technology, v. 7, n. 6, p. 1670-1677, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSPIRA, P.; BISCONSIN-JUNIOR, A.; ROSENTHAL, A.; MONTEIRO, M. Effects of high hydrostatic pressure on the overall quality of Pera-Rio orange juice during shelf life. Food Science and Technology International, v. 24, n. 6, p. 507-518, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBISCONSIN-JUNIOR, A.; ALVARENGA, J. F. R.; ROSENTHAL, A.; MONTEIRO, M. Effect of High Hydrostatic Pressure on Ascorbic Acid, Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Pera Rio Orange Juice. Journal of Food Processing & Technology, v. 6, n. 2, p. 1-7, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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6.Imagem marcado/desmarcadoBISCONSIN-JÚNIOR, A.; RODRIGUES, H.; BEHRENS, J. H.; LIMA, V. S.; SILVA, M. A. A. P. DA; OLIVEIRA, M. S. R. DE; JANUÁRIO, L. A.; DELIZA, R.; MARIA NETTO, F.; MARIUTTI, L. R. B. Examining the role of regional culture and geographical distances on the representation of unfamiliar foods in a continental-size country. Food Quality and Preference, n. 79, 103779, 2020. 12 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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7.Imagem marcado/desmarcadoMARIUTTI, L. R. B.; REBELO, K. S.; BISCONSIN JUNIOR, A.; MORAIS, J. S. de; MAGNANI, M.; MALDONADE, I. R.; MADEIRA, N. R.; TIENGO, A.; MORÓSTICA JUNIOR, M. R.; CAZARIN, C. B. B. The use of alternative food sources to improve health and guarantee access and food intake. Food Research International, v. 149, Nov. 2021. 110709
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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