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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/05/2023
Data da última atualização:  11/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MAZZA, K. E. L.; COSTA, A. M. M.; BIZZO, H. R.; TONON, R. V.
Afiliação:  KAREN ELBERT LEAL MAZZA, UFRJ; ANDRÉ MESQUITA MAGALHÃES COSTA, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Effect of freeze-drying and oven-drying on the physical-chemical properties of marjoram essential oil beads produced by ionic gelation.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES,9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  POSTER 157711. CIPCA.
Conteúdo:  Essential oils have become popular across several industries due to their flavor, fragrance, and biological activity. Marjoram essential oil (Origanum majorana L., family Lamiaceae) (MEO) is of special interest due to its antimicrobial activity against a wide range of microorganisms. However, before food application, MEO should be stabilized by microencapsulation techniques in order to protect it from adverse processing and storage conditions. Depending on the microencapsulation technique, drying processes could be applied to reduce particles? water content, aiming to increase their shelf life. This impacts particles? morphology, structure, and essential oil content. The present study evaluated the effect of freeze-drying and oven-drying on the physical-chemical properties of marjoram essential oil beads produced by ionic gelation. Microencapsulation was carried out by extrusion?dripping of the emulsions prepared with 1.25 g/100mL sodium alginate and 1.25 g/100mL WPI, using a 22G gauge syringe coupled to a vacuum system, in a 0.175 mol/L CaCl2 gelling bath. The samples were dried in a freeze-dryer for 24h or in a hot air circulation drying oven, at 60 ºC for 24h. The following physical-chemical properties were evaluated after drying: encapsulation efficiency, chemical composition by GC-MS and GC-FID, moisture content, thermal degradation by thermogravimetric analysis (TGA), and morphology applying scanning electron microscopy (SEM). The drying method influenced the encapsula... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dried beads; Ionic gelation; Morphology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15495 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  03/06/2019
Data da última atualização:  03/06/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  JESUS, J. G.; BARBOSA, A. V. S.; MACEDO, A. G.; PINHEIRO, J. B.; BISCAIA, D.; CARVALHO, S. I. C. de; RIBEIRO, C. S. C.; SILVA, G. O. da.
Afiliação:  J. G. JESUS, ICESP; A. V. S. BARBOSA, ICESP; A. G. MACEDO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JADIR BORGES PINHEIRO, CNPH; DANIELLE BISCAIA, CNPH; SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH; C. S. C. RIBEIRO, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH.
Título:  Avaliação de acessos de pimenta para resistência a Meloidogyne incognita raça 1.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 36, 2019, Caldas Novas. Nematoides: da Ciência ao Campo. [Anais, palestras e resumos]. Campinas: Infobibos, 2019.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  Objetivou-se avaliar a reação de acessos de pimenta a M. incognita.
Thesagro:  Meloidogyne spp; Nematóide; Pimenta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198051/1/Resumo36CBN-0042.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41034 - 1UPCRA - DD
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