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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoDEVOS, R. J. B.; TIBOLA, C. S.; BIDUSKI, B.; GUTKOSKI, L. C. Estabilidade de deoxinivalenol no processamento de biscoitos integrais. In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Anais... Saudabilidade na indústria de Cereais e Panificação, 5 a 9 out. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBRESSIANI, O.; BIDUSKI, B.; MIRANDA, M. Z. de; GUTKOSKI, L. C.; GULARTE, M. A. Pasting properties of whole wheat flour with different particle size from brazilian cultivars indicated to cookies production. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 13., 2019, Campinas. Anais... Campinas: UNICAMP - FEA: Associação Latino Americana de Ciência dos Alimentos, 2019. v. 4, Eixo 2. Caracterização química e físico-química de alimentos (FQ), pôster 115852. SLACA.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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3.Imagem marcado/desmarcadoDEVOS, R. J. B.; TIBOLA, C. S.; BIDUSKI, B.; COLLA, L. M.; GUTKOSKI, L. C. Deoxynivalenol reduction through the processing of whole grain cookies Research, Society and Development, v. 9, n. 12, p. e39991211098, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoTIMM, N. da S.; RAMOS, A. H.; FERREIRA, C. D.; BIDUSKI, B.; EICHOLZ, E. D.; OLIVEIRA, M. de. Effects of drying temperature and genotype on morphology and technological, thermal, and pasting properties of corn starch. International Journal of Biological Macromolecules, v. 165, Part A, p. 354-364, Dec. 2020. 11 p. BIOMAC.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBARANZELLI, J.; KRINGEL, D. H.; BIDUSKI, B.; ZAVAREZE, E. R.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G. Efeito da germinação natural e induzida nas propriedades de pasta de farinha de trigo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SECTION VI INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: a árvore que sustenta a vida: [anais]. [s. l.: SBCTA, 2016]. Processamentos e engenharia de alimentos, poster 1413. 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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6.Imagem marcado/desmarcadoKRINGEL, D. H.; BIDUSKI, B.; SILVA, W. M. F. da; LIM, LOONG-TAK; DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. da R. Electrospinning vs. electrospraying: a comparative assessment of the two techniques for orange essential oil encapsulation. Brazilian Journal of Food Research, Campo Mourão, v. 11 n. 2, p. 104-123, abr./jun. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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7.Imagem marcado/desmarcadoBRESSIANI, J.; SANTETTI, G. S.; ORO, T.; ESTERES, V.; BIDUSKI, B.; MIRANDA, M. Z. de; GUTKOSKI, L. C.; ALMEIDA, J. L. de; GULARTE, M. A. Hydration properties and arabinoxylans content of whole wheat flour intended for cookie production as affected by particle size and Brazilian cultivars. LWT - Food Science and Technology, v. 150, 111918, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMENEGHETTI, V. L.; BIDUSKI, B.; TIBOLA, C. S.; MARSARO JUNIOR, A. L.; MIRANDA, M. Z. de; LIMA, M. I. P. M.; GUARIENTI, E. M.; GUTKOSKI, L. C. Evaluation of losses and quality maintenance of wheat during storage in a commercial unit in Brazil. Journal of the Science of Food and Agriculture, aug. 2021.

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9.Imagem marcado/desmarcadoKAROW, M. F.; SANTOS, F. N. DOS; BIDUSKI, B.; KROLOW, A. C. R.; SILVA, F. T. DA; EL HALAL; MACAGNAN, K. L.; ZAVARESE, E. DA R.; DIAS, A. R. G.; DIAZ, P. S. Natural fermentation of potato (Solanum tuberosum L.) starch: Effect of cultivar, amylose content, and drying method on expansion, chemical and morphological properties. International Journal of Biological Macromolecules, v. 261, 2024. Available online 23 January 2024.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  31/08/2021
Data da última atualização:  25/02/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MENEGHETTI, V. L.; BIDUSKI, B.; TIBOLA, C. S.; MARSARO JUNIOR, A. L.; MIRANDA, M. Z. de; LIMA, M. I. P. M.; GUARIENTI, E. M.; GUTKOSKI, L. C.
Afiliação:  VOLNEI L. MENEGHETTI, a Federal Institute of Education Science and Technology Farroupilha – Campus Panambi, Panambi, Brazil; BÁRBARA BIDUSKI, Graduate Program in Food Science and Technology, University of Passo Fundo, Passo Fundo, Brazil; CASIANE SALETE TIBOLA, CNPT; ALBERTO LUIZ MARSARO JUNIOR, CNPT; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; MARIA IMACULADA PONTES M LIMA, CNPT; ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT; LUIZ C. GUTKOSKI, Food and Nutrition Graduate Program (PPGAN), Federal University of the State of Rio de Janeiro (UNIRIO), Rio de Janeiro, Brazil.
Título:  Evaluation of losses and quality maintenance of wheat during storage in a commercial unit in Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of the Science of Food and Agriculture, aug. 2021.
DOI:  10.1002/jsfa.11493
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  BACKGROUND: Specific studies of Brazilian wheat storage on a commercial scale on the maintenance of wheat quality are required since the continental extent of Brazil has regions of different weather and because of the diversity of the storage network. This study aimed to evaluate the technological quality (physicochemical and rheological), sanitary quality (insects, fungi and mycotoxins) and dry matter loss of wheat stored in a metal silo in a commercial storage unit. Two dynamic samples, collected during loading and unloading of wheat in silos, and four static samples, collected using a commercial pneumatic grain sampler, were used in this study. RESULTS: Silo temperature was higher than 20 °C during the summer season. The temperature was approximately 15 °C from June to December and provided excellent conditions for grain aeration, which resulted in the maintenance of wheat quality, with no changes in hectoliter weight and rheological properties of wheat (falling number, wet gluten and stability). The effect of Alternaria spp. (∼220) and Aspergillus flavus (∼7) infection on wheat did not differ statistically during the storage period, although a slight increase in A. flavus infection was noted in February (summer season). The wheat mycotoxins deoxynivalenol,zearalenone, aflatoxins and ochratoxin A were not detected during the studied storage period. Finally, dry matter reduced by approximately 0.4% after the storage period ? approximately 0.013% per month. CONC... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dry matter loss; Long-term storage; Metal silos; Wheat quality.
Thesagro:  Triticum Aestivum.
Thesaurus NAL:  Wheat.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT45199 - 1UPCAP - DD
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