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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, H. L.; OLIVEIRA, A. V. de; BRITO, E. S. de; RIBEIRO, P. R. V.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; AZEREDO, H. M. C. de. Stabilizing effect of montmorillonite on acerola juice anthocyanins. Food Chemistry, v. 245, p. 966-973, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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82.Imagem marcado/desmarcadoAVELINO, F.; ALMEIDA, S. L.; DUARTE, E. B.; SOUSA, J. R.; MAZZETTO, S. E.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. Thermal and mechanical properties of coconut shell lignin-based polyurethanes synthesized by solvent-free polymerization. Journal of Materials Science, v. 53, n. 2, p. 1470-1486, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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83.Imagem marcado/desmarcadoMATTOS, A. L. A.; LIMA, F. T. S.; SILVA, J. A.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ITO, E. N. Uso da madeira do cajueiro como carga em compósitos de polipropileno. In: ENCONTRO NORDESTE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE POLÍMEROS, 3., 2016, Fortaleza. Anais. Fortaleza: ABPOL-NE, 2016. p. 80-84.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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84.Imagem marcado/desmarcadoMATTOS, A. L. A.; LIMA, F. T. S.; SILVA, J. A.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ITO, E. N. Uso das fibras da folha de carnaúba como carga em compósitos de polipropileno. In: ENCONTRO NORDESTE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE POLÍMEROS, 3., 2016, Fortaleza. Anais. Fortaleza: ABPOL-NE, 2016. p. 94-98.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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85.Imagem marcado/desmarcadoMELO, E. F. DE; PINHEIRO, J. A.; VASCONCELOS, N. F.; FURTADO, A. A. L.; ROSA, M. de F.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. Uso do ultrassom na incorporação de gelatina de resíduo de carne mecanicamente separada (CMS) de tilápia (Oreochromis niloticus) em emulsão óleo de girassol/água. In: CONGRESSO NORTE NORDESTE DE PESQUISA E INOVAÇÃO, 8., 2013, Salvador. Pesquisa e inovação para o desenvolvimento do Brasil: anais. Salvador: IFBA, 2013. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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86.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. L. S.; NASCIMENTO, D. M. do; MORAIS, J. P. S.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ROSA, M. de F. Valorização de resíduos agroindustriais: uso do pseudocaule de bananeira como matéria-prima para obtenção de nanoestruturas de celulose. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROINDÚSTRIA TROPICAL, 8., 2010, Fortaleza. Resumos. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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87.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. A. L. DE; MADRUGA, L. Y. C.; LIMA, B. L. B. DE; VILLETTI, M. A.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; KIPPER, M. J.; MARQUES, N. N.; BALABAN, R. C. Agro-industrial waste valorization: Transformation of starch from Mango Kernel into biocompatible, thermoresponsive and high swelling nanogels. Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 32, n. 8, p. 1607-1616, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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88.Imagem marcado/desmarcadoMELO, P. E. F.; SILVA, A. P. M.; MARQUES, F. P.; RIBEIRO, P. R. V.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; BRITO, E. S. de; LIMA, J. R.; AZEREDO, H. M. C. de. Antioxidant films from mango kernel components. Food Hydrocolloids, Oxford, v. 95, p. 487-495, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical.

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89.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. L. S.; NASCIMENTO, D. M. do; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MORAIS, J. P. S.; VASCONCELOS, N. F.; FEITOSA, J. P. de A.; BRIGIDA, A. I. S. Improvement of polyvinyl alcohol properties by adding nanocrystalline cellulose isolated from banana pseudostems. Carbohydrate Polymers, Barking, v. 112, p. 165-172, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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90.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. L. S.; NASCIMENTO, D. M. do; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MORAIS, J. P. S.; VASCONCELOS, N. F.; FEITOSA, J. P. A.; BRIGIDA, A. I. S.; ROSA, M. de F. Improvement of polyvinyl alcohol properties by adding nanocrystalline cellulose isolated from banana pseudostems. Carbohydrate Polymers, v. 112, p. 165-172, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical.

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91.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. C. C.; CAVALCANTE, A. C.; NASCIMENTO, D. M.; FIGUEIREDO, M. C. B. de; UGAYA, C. M. L.; ROSA, M. de F.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. Inventory of resources and emissions of cellulose nanostructures from unripe coconut husks: extraction process. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES, 1., 2010, São Pedro. Resumos. São Pedro: Food and Agriculture Organization of the United Nations, 2010. p. 237.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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92.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, M. C. B. de; ROSA, M. de F.; UGAYA, C. M. L.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; BRAID, A. C. C. da S.; MELO, L. F. L. de M. Life cycle assessment of cellulose nanowhiskers. Journal of Cleaner Production, v. 35, p. 130-139, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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93.Imagem marcado/desmarcadoPROCOPIO, F. R.; CAMPOS, J. V. DE; MATTOS, A. L. A.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; FURTADO, A. A. L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; JACINTO, M. A. C. An enhancement to development, characterization and potential application of gelatin extracted from native brazilian fish skin (Colossoma macropomum). Journal of Aquatic Food Product Technology, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Pecuária Sudeste.

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94.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. M.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; SILVA, E. de O.; SILVEIRA, M. R. S. da; MIRANDA, M. R. A. de; LOPES, M. M. A.; AZEREDO, H. M. C. de. Enhancing storage stability of guava with tannic acid-crosslinked zein coatings. Food Chemistry, v. 257, p. 252-258, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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95.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, M. C. B. de; MATSUURA, M. I. da S. F.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ROSA, M. de F.; BRAID, A. C. C. S.; DIAS, A. F. Environmental impacts of cellulose nanowhiskers obtained from tropical vegetal fibers. In: WORKSHOP DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7., 2013, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 534-535.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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96.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, M. do L. L. R.; PIRES, N. da R.; CUNHA, P. L. R. da; ROSA, M. de F.; SOUZA, B. W. S. de; FEITOSA, J. P. de A.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. Effect of tannic acid as crosslinking agent on fish skin gelatin-silver nanocomposite film. Food Packaging and Shelf Life, v. 19, p. 7-15, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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97.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA, E. S.; NUNES, V. F.; PINHO, D. C.; MAIA JÚNIOR, P. H. F.; LIMA, F. M.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ALMEIDA, A. F. L.; FREIRE, F. N. A. Effect of the Performance of Lignin Into the Matrix of the TiO 2 with Application on DSSCs. Floresta e Ambiente, v. 29, n. 3: e20220013, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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98.Imagem marcado/desmarcadoBASTOS, M. do S. R.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MACHADO, T. F.; OLIVEIRA, M. E. B. de; ABREU, F. A. P. de; CUNHA, V. de A. Manual de boas páticas de fabricação de polpa de fruta congelada. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical: SEBRAE/CE, 1999. 47 p. (Embrapa Agroindústria Tropical. Documentos, 30).

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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99.Imagem marcado/desmarcadoBASTOS, M. do S. R.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MACHADO, T. F.; OLIVEIRA, M. E. B. de; ABREU, F. A. P. de; CUNHA, V. de A. Manual de boas práticas de fabricação de polpa de fruta congelada. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical: SEBRAE/CE, 1999. 47 p. (Embrapa Agroindústria Tropical. Documentos, 30).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais... Mostrar Todas

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Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  12/06/2023
Data da última atualização:  12/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  BRCKO, C. C.; SILVA, J. A. R. da; MARTORANO, L. G.; VILELA, R. A.; NAHUM, B. de S.; SILVA, A. G. M.; BARBOSA, A. V. C.; BEZERRA, A. S.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.
Afiliação:  CAROLINA CARVALHO BRCKO, UFPA; JAMILE ANDRÉA RODRIGUES DA SILVA, UFRA; LUCIETA GUERREIRO MARTORANO, CPATU; REÍSSA ALVES VILELA, UFPA; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; ANDRÉ GUIMARÃES MACIELE SILVA, UFPA; ANTÔNIO VINÍCIUS CORRÊA BARBOSA, UFRA; ANDRÉIA SANTANA BEZERRA, UFPA; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JÚNIOR, UFPA.
Título:  Infrared thermography to assess thermoregulatory reactions of female buffaloes in a humid tropical environment.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Veterinary Science, v. 7, Article 180, May 2020.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fvets.2020.00180
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study employed infrared thermography to assess the thermoregulatory responses of female buffaloes reared in a hot and humid climate as a function of variations in time and the thermal environment, and to correlate rectal temperature with that of different body areas. The trial was carried out at Embrapa Eastern Amazon (01°26'S and 48°24'W) in Belém, PA, Brazil. Twenty-four female buffaloes fed exclusively on pasture and exposed to the sun throughout the day in an open area were used. The animals were taken back to the corral at 6 A.M., 9 A.M., 12 P.M., 3 P.M., 6 P.M., and 9 P.M. for measurements of rectal temperature (RT), respiratory rate (RR), and body surface temperature (BST) using infrared thermography (IRT). Data on air temperature (AT), relative air humidity (RH), wind velocity (WV), and solar radiation (SR) were also recorded. A quadratic effect of AT, RH, SR, RR, and RT (P < 0.01) was found as a function of measurement time. Between 12 P.M. and 3 P.M., AT, SR, RR, and RT values were the highest, while RH values were the lowest (P < 0.05). WV was the highest between 12 P.M. and 9 P.M. A difference was found in RR and RT among the day's times, with the highest values at 12 P.M. and 3 P.M. (P <0.05). The IRTs have a quadratic effect as a function of day's times, with the highest levels between 12 P.M. and 6 P.M. and a reduction at 9 P.M. All IRTs are correlated with the physiological variables RR and RT, except for the IRT of the side of the back, which is not cor... Mostrar Tudo
Thesagro:  Búfalo; Clima; Termorregulação.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU58868 - 1UPCAP - DD
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