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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
10/01/2024 |
Data da última atualização: |
11/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MAGALHAES, H. C. R.; GARRUTI, D. dos S.; GANDRA, E. A.; PURGATTO, E. |
Afiliação: |
HILTON CESAR RODRIGUES MAGALHAES, CNPAT; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; ELIEZER ÁVILA GANDRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; EDUARDO PURGATTO, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO. |
Título: |
Effect of postharvest treatments on the biosynthesis of fruit volatile compounds: a literature review. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Current Nutrition & Food Science, v. 19, n. 3, p. 246–261, 2023. |
DOI: |
10.2174/1573401318666220527123341 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fruits have different aromatic profiles according to their stage of ripeness; therefore, the volatile compounds profile is an important quality attribute, which also determines flavor and aroma characteristics, making this profile a perfect option to guide the optimization of postharvest treatment of fruits. In this context, the objective was to discuss the effects of postharvest treatments, associating them with the biosynthesis of volatile compounds in fruits. There are three major groups of fruit flavor precursors: carbohydrates, amino acids, and fatty acids. The biosynthesis of volatile compounds is directly related to metabolic changes that occur according to the fruit ripening stage. This process occurs under the regulation of hormones, which have ethylene as one of the main agents. Several hormones are also part of this complex mechanism and interact by regulating ethylene levels positively or negatively to form a fine adjustment. Therefore, hormonal treatments have an impact on the biosynthesis of volatile compounds in different ways. Other postharvest treatments, such as cold storage, controlled atmosphere, and UV radiation, can also impact the biosynthesis of volatile compounds, but are generally used synergistically, which circumvents the negative effects on the aromatic profile of the fruits. |
Thesagro: |
Ácido Graxo Volátil; Aminoácido; Carboidrato; Etileno; Fruta; Hormônio; Maturação; Pós-Colheita. |
Thesaurus Nal: |
Amino acids; Carbohydrates; Ethylene; Fatty acids; Fruits; Hormones; Postharvest treatment; Ripening; Volatile compounds; Volatile fatty acids. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Registros recuperados : 11 | |
1. |  | BESERRA JÚNIOR, J. E. A.; NASCIMENTO, A. K. Q.; ANDRADE, E. C. de; LIMA, J. A. A. Análise molecular de isolados de Papaya lethal yellowingf virus (PLYV) obtidos no Ceará. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 34, ago. 2009. Suplemento. Edição dos Resumos do XLII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Rio de Janeiro, ago. 2009. Suplemento. Resumo 939.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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3. |  | CHABI-JESUS, C.; RAMOS-GONZÁLEZ, P. L.; TASSI, A. D.; BARGUIL, B. M.; BESERRA JUNIOR, J. E. A.; HARAKAVA, R.; KITAJIMA, E. W.; ASTUA, J. de F. First Report of Citrus Chlorotic Spot Virus Infecting the Succulent Plant Agave desmettiana. Plant Disease, v.103, n. 6, June 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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4. |  | BESERRA JUNIOR, J. E. A.; ANDRADE, E. C. de; CAMARÇO, R. F. R. A.; NASCIMENTO, A. K. Q.; LIMA, J. A. A. Sequence variability in the coat protein gene of cowpea severe mosaic virus isolates from northeastern Brazil. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 36, n. 2, p. 121-124, 2011. Rosa F. R. Araújo Camarço [i.e. Rosa Felícia Escóssia Araújo Camarço]Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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5. |  | SILVA, J. D. C.; BESERRA-JUNIOR, J. E. A.; GIRÃO-FILHO, J. E.; SILVA, R. B. Q.; MEDEIROS, W. R.; CARVALHO, D. S.; SILVA, P. R. R. First report of citrus blackfly (Hemiptera: Aleyrodidae) in the state of Piauí, Brazil. Brazilian Journal of Biology, v. 75, n. 2, p. 499-500, 2015.Tipo: Nota Técnica/Nota Científica |
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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6. |  | SEVERO, R.; SHIBUTANI, L. J. S.; SILVA, G. F. da; GUIMARÃES, S. da S. C.; ALCÂNTARA NETO, F. de; BESERRA JUNIOR, J. E. A.; SOUZA, J. F. F. de; MELO, M. P. de. Fusarium species causing root rot and wilt in tomato in Brazil. Journal of Phytopathology, v. 172, n. 1, e13261, 2024.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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7. |  | MEDEIROS, L. de S. A.; OLIVEIRA, I. A. de; KITAJIMA, E. W.; EIRAS, M.; PEREIRA, H. J.; RIBEIRO, S. G.; MATOS, K. da S.; BESERRA JÚNIOR, J. E. A. A survey of RNA genome viruses in Lima bean crops of Northeastern Brazil. Bragantia, v. 79, n. 3, p. 407-416, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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8. |  | MELO, M. P. de; CABRAL, C. S.; REIS, A.; MATOS, K. S.; MARTINS, P. P.; BESERRA JÚNIOR, J. E. A.; NECHET, K. de L.; HALFELD-VIEIRA, B. de A. Rhizoctonia solani AG 1-IB and AG 4 HG-I causing leaf blight and root rot in plants from the Lamiaceae family in Brazil. Tropical Plant Pathology, v. 43, n. 2, p. 152-159, Apr. 2018.Tipo: Nota Técnica/Nota Científica |
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Ambiente. |
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9. |  | ROCHA, F. V. R. da; SEVERO, R.; SHIBUTANI, L. J. S.; VIEIRA, D. D. S. S.; MATOS, K. S.; GUIMARÃES, S. da S. C.; SILVA, G. F. da; FRANÇA, S. M. de; SOUSA, E. S.; BESERRA JUNIOR, J. E. A.; MELO, M. P. de. First report of Thielaviopsis ethacetica causing black rot in Bactris gasipaes fruit in Brazil. Plant Disease, v. 107, n. 11, p. 3634, 2023.Tipo: Nota Técnica/Nota Científica |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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10. |  | MELO, M. P. de; MATOS, K. S.; MOREIRA, S. I.; SILVA, F. F.; CONCEIÇÃO, G. H.; NECHET, K. de L.; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; BESERRA JUNIOR, J. E. A.; VENTURA, J. A.; COSTA, H.; FURTADO, E. L.; ALVES, E.; CERESINI, P. C. Two new Ceratobasidium species causing white thread blight on tropical plants in Brazil. Tropical Plant Pathology, v. 43, n. 6, p. 559-571, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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11. |  | XAVIER, C. A. D.; NOGUEIRA, A. M.; BELLO, V. H.; WATANABE, L. F. M.; BARBOSA, T. M. C.; ALVES JÚNIOR, M.; BARBOSA, L.; BESERRA-JÚNIOR, J. E. A.; BOARI, A. de J.; CALEGARIO, R.; GORAYEB, E. S.; HONORATO JÚNIOR, J.; KOCH, G.; LIMA, G. S. de A.; LOPES, C.; MELLO, R. N. de; PANTOJA, K.; SILVA, F. N.; RAMOS SOBRINHO, R.; SANTANA, E. N.; SILVA, J. W. P. da; KRAUSE-SAKATE, R.; ZERBINI, F. M. Assessing the diversity of whiteflies infesting cassava in Brazil. PeerJ, v. 9, e11741, July 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
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