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Registros recuperados : 222 | |
161. | | BERNARDES FILHO, R.; SEABRA, V.; FORATO, L. A.; LASSO, P. R. O.; OKUMURA, F.; NASSU, R. T. Medida de comprimento de sarcômero de carne bovina por microscopia de força atômica. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. 333-335. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. IV SIAGRO. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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162. | | BERNARDES FILHO, R.; SEABRA, V.; FORATO, L. A.; LASSO, P. R. O.; OKUMURA, F.; NASSU, R. T. Medida de comprimento de sarcômero de carne bovina por microscopia de força atômica. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 333-335 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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163. | | ZERI, A. C. M.; BONAGAMBA, T. J.; COLNAGO, L. A.; VIDOTO, E. L. G.; PANEPUCCI, H.; BERNARDES FILHO, R. Medidas de espectros de alta resolução em sólidos por RMN de 13C em sementes e vegetais. In: JORNADA BRASILEIRA DE RESSONANCIA MAGNETICA, 4. CURSO "AVANCOS EM RESSONANCIA MAGNETICA NUCLEAR", ago. 1996, Rio de Janeiro, RJ. Resumos... Rio de Janeiro: AUREMN, 1996. p. 44. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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164. | | OSIRO, D.; BERNARDES FILHO, R.; ASSIS, O. B. G.; JORGE, L. A. de C.; COLNAGO, L. A. Measuring bacterial cells size with AFM. Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 43, n. 1, p. 341-347, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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166. | | SCRAMIN, J. A.; FONTES, S.; RODRIGUES, J. A. S.; COLNAGO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; FORATO, L. A. Extração e caracterização das Kafirinas do sorgo sacarino. In: JORNADA CIENTÍFICA-EMBRAPA SÃO CARLOS, 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 16 (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 90) Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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167. | | RAPOSO, F.; FONTES FILHO, S. R.; SCRAMIN, J. A.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Extração de corpos protéicos do sorgo sacarino ponta negra. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 2., 2010, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária: Embrapa Pecuária Sudeste, 2010. p. 80. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Documentos, 50). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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168. | | NAIME, J. de M.; CONCIANI, W.; SOARES, M. M.; CRUVINEL, P. E.; BERNARDES FILHO, R.; CRESTANA, S. Estudo de solos colapsíveis utilizando a tomografia computadorizada: experimento em campo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 26., 1997, Rio de Janeiro. Informação de solo na globalização do conhecimento sobre o uso das terras: resumos. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 1997. p. 7. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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171. | | SCRAMIN, J. A.; BRITTO, D. de; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; ASSIS, O. B. G. Characterisation of zein-oleic acid films and applications in fruit coating. International journal of food science & technology, Oxford, v. 46, n. 10, p. 2145-2152, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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172. | | SCRAMIN, J. A.; RODRIGUES, J. A. S.; ASSIS, O. B. G.; BERNARDES FILHO, R.; FORATO, L. A. Caracterização e avaliação das estruturas secundárias de karifinas por SDS/PAGE e FTIR. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 89-92. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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173. | | SCRAMIN, J. A.; RODRIGUES, J. A. S.; ASSIS, O. B. G.; BERNARDES FILHO, R.; FORATO, L. A. Caracterização de filmes a base de kafirinas e zeinas pela técnica de ângulo de contato (ac). In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 93-95. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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174. | | DORM, B. C.; SOARES, V. F.; BERNARDES FILHO, R.; OLIVEIRA, J. S.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Caracterização e análise das estruturas secundárias das zeínas para uso em revestimentos comestíveis. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p. 40. Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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175. | | DORM, B. C.; RISSI, M.; SOARES, V. F.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Desenvolvimento de revestimentos a base de zeínas para retardar a rancidez de castanhas do Brasil. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 12. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Bianca Baccili Zanotto Vigna, Juliana Gonçalves Costa, Lea Chapaval, Manuel Antonio Chagas Jacinto, Patricia Menezes Santos. (Embrapa Pecuária Sudeste, Documentos, 126). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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176. | | RISSI, M.; DORM, B. C.; RODRIGUES, A. S.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Desenvolvimento de revestimentos comestíveis a base de karifinas para revestimentos de tomates cereja orgânicos. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 153-156. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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179. | | ARRUDA, T. P. de; CARDOZO, D. R.; ALMEIDA, L. M. M. C.; FERRANTE, V. L. S. B.; BERNARDES FILHO, R. Segurança alimentar no PDS Santa Helena. In: Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 26, n. 2, p. 31-44, abr./mai./jun. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 222 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
06/04/2005 |
Data da última atualização: |
06/04/2005 |
Autoria: |
LEITE, F. L.; BORATO, C. E.; RIUL JÚNIOR, A.; OLIVEIRA JÚNIOR, O. N.; BERNARDES FILHO, R.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
Using force spectroscopy in the characterization of taste sensors from nanostructured films. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: FRONTIERS OF NANOENGINEERING, 1. Campinas, SP, out. 2003. Book of extend abstracts.. Campinas : FEEC/UNICAMP, 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Recent developments in taste sensors have shown that extremely high sensitivity can be achieved if the sensing units are made up with nanostructured organic films deposited onto interdigitated electrodes, and the principie of detection is impedance spectroscopy [I]. In this project we investigate the use of sensor arrays to detect trace amounts of pollutants in waters from different sources. In arder to optimize the performance of sensing units one needs to select appropriate materiais to produce the units, which requires understanding the properties of the films coating the electrodes and their int~raction with the liquido In the project, we employ FfIR and Raman Spectroscopic techniques to study the interaction and force spectroscopy (FS) with an AFM to investigate the forces involving the nanostructured films.
MateriaIs and Methods: The sensing units are obtained by depositing nanostructured films onto interdigitated gold electrodes, using the Langmuir-Blodgett (LB) and self-assembly techniques. An array normally comprises 4-6 sensing units produced from different materiais, especially conducting polymers. Film morphology and FS measurements are carried out with a Topometrix, Discoverer, model TMX 2010 AFM microscope.
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Palavras-Chave: |
Espectroscopia de Força; Filmes; Sensor de paladar. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01946naa a2200217 a 4500 001 1028939 005 2005-04-06 008 2003 bl --- 0-- u #d 100 1 $aLEITE, F. L. 245 $aUsing force spectroscopy in the characterization of taste sensors from nanostructured films. 260 $c2003 520 $aRecent developments in taste sensors have shown that extremely high sensitivity can be achieved if the sensing units are made up with nanostructured organic films deposited onto interdigitated electrodes, and the principie of detection is impedance spectroscopy [I]. In this project we investigate the use of sensor arrays to detect trace amounts of pollutants in waters from different sources. In arder to optimize the performance of sensing units one needs to select appropriate materiais to produce the units, which requires understanding the properties of the films coating the electrodes and their int~raction with the liquido In the project, we employ FfIR and Raman Spectroscopic techniques to study the interaction and force spectroscopy (FS) with an AFM to investigate the forces involving the nanostructured films. MateriaIs and Methods: The sensing units are obtained by depositing nanostructured films onto interdigitated gold electrodes, using the Langmuir-Blodgett (LB) and self-assembly techniques. An array normally comprises 4-6 sensing units produced from different materiais, especially conducting polymers. Film morphology and FS measurements are carried out with a Topometrix, Discoverer, model TMX 2010 AFM microscope. 653 $aEspectroscopia de Força 653 $aFilmes 653 $aSensor de paladar 700 1 $aBORATO, C. E. 700 1 $aRIUL JÚNIOR, A. 700 1 $aOLIVEIRA JÚNIOR, O. N. 700 1 $aBERNARDES FILHO, R. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 773 $tIn: FRONTIERS OF NANOENGINEERING, 1. Campinas, SP, out. 2003. Book of extend abstracts.. Campinas : FEEC/UNICAMP, 2003.
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Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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