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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
16/12/2020 |
Data da última atualização: |
21/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PALHARES, J. C. P.; PRADO, R. B.; ARAUJO, G. P. de. |
Afiliação: |
JULIO CESAR PASCALE PALHARES, CPPSE; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; GUSTAVO PORPINO DE ARAUJO, CNAT. |
Título: |
Environmental realities and sustainable consumption. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B. V.; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, A. L.; PRADO, H. A. do (Ed.). Responsible consumption and production: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 1, p. 11-15. (Sustainable development goals, 12). |
ISBN: |
978-65-86056-48-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the history of mankind, economic activities have never withstood so much environmental, social, and economic pressure as in present days. This pressure has demanded changes in the structures of natural and human resources management, technology standards, business approaches, and social values in light of economic and environmental aspects. According to scientists, we are living in the Anthropocene era, in which humans become the most important geological power to influence the planet. Through economic activities, humans have moved more sediments than all the rivers in the world, the planet has warmed, the sea level has risen, the ozone layer has been degraded, and the oceans have been acidified (Monastersky, 2015). Birkmann (2000) points out that one must acknowledge that the economy is a subsystem of society, as society is a subsystem of the ecosystem. The subsystems cannot outgrow the general system without damaging it. |
Thesagro: |
Consumo; Desenvolvimento Sustentável; Ecossistema. |
Thesaurus Nal: |
Consumption (economics); Environmental sustainability. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219518/1/EnvironmentalRealitiesSustainable-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
18/09/2019 |
Data da última atualização: |
21/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MEDRADO, M. J. S.; COSTA, J. D.; BERNARDES, M. S.; DURAES, F. O. M.; FERNANDES, A. L. T. |
Afiliação: |
FREDERICO OZANAN MACHADO DURAES, CPAA. |
Título: |
Estabelecimento e manejo de viveiros e jardins clonais de seringueira (Hevea spp). |
Ano de publicação: |
1992 |
Fonte/Imprenta: |
In: MEDRADO, M. J. S.; BERNARDES, M. S.; COSTA, J. D.; MARTINS, A. N. (Ed.). Formação de mudas e plantio de seringueira. Piracicaba: ESALQ, 1992. |
Páginas: |
p. 91-99. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Seringueira. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209335/1/ESTABELECIMENTO-E-MANEJO-DE-VIVEIROS-E-JARDINS-CLONAIS-DE....pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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