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1.Imagem marcado/desmarcadoBASSI, D.; BRIÑEZ, B.; ROSA, J. S.; OBLESSUC, P. R.; ALMEIDA, C. P. de; NUCCI, S. M.; SILVA, L. C. D. da; CHIORATO, A. F.; VIANELLO, R. P.; CAMARGO, L. E. A.; BLAIR, M. W.; BENCHIMOL-REIS, L. L. Linkage and mapping of quantitative trait loci associated with angular leaf spot and powdery mildew resistance in common beans. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 40, n. 1, p. 109-122, jan./mar. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPERSEGUINI, J. M. K. C.; OBLESSUC, P. R.; ROSA, J. R. B. F.; GOMES, K. A.; CHIORATO, A. F.; CARBONELL, S. A. M.; GARCIA, A. A. F.; VIANELLO, R. P.; BENCHIMOL-REIS, L. L. Genome-wide association studies of anthracnose and angular leaf spot resistance in common bean (Phaseolus vulgaris L.). Plos One, v. 11, n. 3, e0150506, Mar. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSALVADOR, M. V.; KOCK, F. V. C.; SANTOS, I. L.; PAULINO, J. F. C.; ALMEIDA, C. P. de; GARCIA, R. H. S.; BENCHIMOL-REIS, L. L.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, A. G. Monitoring stimulated darkening from UV-C light on different bean genotypes by NMR spectroscopy. Molecules, v. 27, 2060, 2022. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBRIÑEZ, B.; PERSEGUINI, J. M. K. C.; ROSA, J. S.; BASSI, D.; GONÇALVES, J. G. R.; ALMEIDA, C.; PAULINO, J. F. de C.; BLAIR, M. W.; CHIORATTO, A. F.; CARBONELL, S. A. M.; VALDISSER, P. A. M. R.; VIANELLO, R. P.; BENCHIMOL-REIS, L. L. Mapping QTLs for drought tolerance in a SEA 5 x AND 277 common bean cross with SSRs and SNP markers. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 40, n. 4, p. 803-813, Oct./Dec. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  27/04/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SALVADOR, M. V.; KOCK, F. V. C.; SANTOS, I. L.; PAULINO, J. F. C.; ALMEIDA, C. P. de; GARCIA, R. H. S.; BENCHIMOL-REIS, L. L.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, A. G.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Monitoring stimulated darkening from UV-C light on different bean genotypes by NMR spectroscopy.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Molecules, v. 27, 2060, 2022.
Páginas:  10 p.
DOI:  https://doi.org/10.3390/molecules27072060
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The use of UV-C cool white light on bean (Phaseolus vulgaris L.) seeds significantly increases the biochemical seed coat post-harvest darkening process, whilst preserving seed germination. The aim of this work consists in monitoring the effect caused by the incidence of UV-C light on different bean genotypes using NMR spectroscopy. The genotype samples named IAC Alvorada; TAA Dama;BRS Estilo and BRS Pérola from the Agronomic Institute (IAC; Campinas; SP; Brazil) were evaluated.The following two methodologies were used: a prolonged darkening, in which the grain is placed in a room at a controlled temperature (298 K) and humidity for 90 days, simulating the supermarket shelf; an accelerated darkening, where the grains are exposed to UV-C light (254 nm) for 96 h. The experiments were performed using the following innovative time-domain (TD) NMR approaches:the RK-ROSE pulse sequence; one- and two-dimensional high resolution (HR) NMR experiments(1H; 1H-1H COSY and 1H-13C HSQC); chemometrics tools, such as PLS-DA and heat plots. The results suggest that the observed darkening occurs on the tegument after prolonged (90 days) and accelerated (96 h) conditions. In addition, the results indicate that phenylalanine is the relevant metabolite within this context, being able to participate in the chemical reactions accounted for by the darkening processes. Additionally, it is possible to confirm that a UV-C lamp accelerates oxidative enzymatic reactions and that the NMR methods used were... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bean darkening; NMR spectroscopy and chemometrics; UV-C irradiation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142447/1/P-Monitoring-Stimulated-Darkening-from-UV-C-Light-on.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17989 - 1UPCAP - DDPROCI.22/452022/49
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