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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  25/09/2007
Data da última atualização:  04/10/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ABREU, A. de F. B.; RAMALHO, M. A. P.; CARNEIRO, J. E. de S.; DEL PELOSO, M. J.; PAULA JÚNIOR, T. J. de; FARIA, L. C. de; MELO, L. C.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A.; PEREIRA FILHO, I. A.; MARTINS, M.; SANTOS, J. B. dos; RAVA, C. A.; COSTA, J. G. C. da; SARTORATO, A.
Afiliação:  ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF; MAGNO ANTONIO PATTO RAMALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; JOSÉ EUSTÁQUIO DE SOUZA CARNEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; TRAZILBO JOSÉ DE PAULA JÚNIOR, EPAMIG; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; EVERALDO GONÇALVES DE BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MAURÍLIO ALVES MOREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; ISRAEL ALEXANDRE PEREIRA FILHO, CNPMS; MAURÍCIO MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLÂNDIA; JOÃO BOSCO DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CARLOS AGUSTIN RAVA SEIJAS, CNPAF; JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; ALOISIO SARTORATO, CNPAF.
Título:  BRSMG Majestoso: another carioca grain type bean cultivar for the State of Minas Gerais.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 50, p. 207-208, Mar. 2007.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  BRSMG Majestoso; Cultivar; Minas Gerais.
Thesagro:  Feijão; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Variedade.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30927/1/BIC200707.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF26065 - 1UPCRA - PP20072007
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  18/09/2023
Data da última atualização:  18/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BELARMINO, L. C.; PABSDORF, M. N.; PADULA, A. D.
Afiliação:  LUIZ CLOVIS BELARMINO, CPACT; MARGARITA NAVARRO PABSDORF, UNIVERSITY OF GRANADA; ANTÔNIO DOMINGOS PADULA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL.
Título:  Impacts of the COVID-19 Pandemic on the Production Costs and Competitiveness of the Brazilian Chicken Meat Chain.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Economies, v. 11, n. 9, 238, 2023.
Páginas:  17 p.
ISSN:  2227-7099
DOI:  https://doi.org/10.3390/economies11090238
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sanitary requirements, geopolitical crises, and other factors that increase price volatility have an impact on the organization of markets and changes in investment policies and business strategies. The COVID-19 pandemic interrupted the trade of chicken meat, due to the drastic reduction in the circulation of goods, interrupted the supply of production chains, changed consumption habits, and made it difficult to reorganize business due to the slow resumption of operations by suppliers of inputs and in distribution logistics. The magnitude of these impacts has not been studied despite the high relevance of this economic dimension and the managerial implications for sector governance and trade management. The purpose of this study was to evaluate the economic impact of the COVID-19 pandemic on the production costs and competitiveness of the Brazilian chicken meat production chain. The methodology consisted of the detailed collection of information and data on private and social prices carried out using the Policy Analysis Matrix (PAM) method. The competitiveness coefficients and policy effects in the Brazilian broiler production chain before (2015) and during (2022) the COVID-19 pandemic were quantified and compared. Generally, the significant increases in the production costs of chicken meat (30.49%) caused a decrease in total factor productivity (?19.54%), a reduction in gross revenue, and lower tax collection. The pandemic has reduced the profitability of the chicken produc... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Covid-19.
Thesagro:  Cadeia Produtiva; Frango; Impacto Econômico.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156737/1/economies-11-00238.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22651 - 1UPCAP - DD
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