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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoCHAVES, A. R. de M.; MARTINS, S. C. V.; BATISTA, K. D.; CELIN, E. F.; MATTA, F. M. da. Varying leaf-to-fruit ratios affect branch growth and dieback, with little to no effect on photosynthesis, carbohydrate or mineral pools, in different canopy positions of field-grown coffee trees. Environmental and Experimental Botany, v. 77, p. 207-218, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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62.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, K. D.; SANTOS, R. F. dos; RODRIGUES, L. S.; AQUINO, S. T. M. de; VIOLI, T. M.; PEDROZO, C. A. Adubação fosfatada na qualidade de mudas de cedro doce. In: CONGRESSO NACIONAL DE MEIO AMBIENTE DE POÇOS DE CALDAS 13., 2016, Poços de Caldas. Anais... Poços de Caldas: GSC, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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63.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, R. M.; FARIAS, E. H. de S.; BATISTA, K. M.; FERNANDES, M. Z. de L. C. M.; RODRIGUES, M. de L. de A. Comparação entre as técnicas mcmaster e centrífugo-flutuação para contagem de ovos de nematóides gastrintestinais de ovinos. Ciência Animal Brasileira, v. 6, n. 2, p. 105-109, abr./jun. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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64.Imagem marcado/desmarcadoGIMENES, F. M. de A.; BERNDT, A.; MATEUS, G. P.; LEDO, F. J. da S.; DEMARCHI, J. J. A. de A.; GIACOMINI, A. A.; GERDES, L.; BATISTA, K. Forage mass and agronomic traits of Elephant grass genotypes under free-growth and conventional cutting systems. Semina: Ciências Agrárias, v. 37, n. 4, supl. 1, p. 2577-2588, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste.

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65.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. F. dos; BATISTA, K. D.; RODRIGUES, L. S.; AQUINO, S. T. M. de; VIOLI, T. M.; PEDROZO, C. A. Efeito da adubação nitrogenada na qualidade de mudas de Cedro doce. In: CONGRESSO NACIONAL DE MEIO AMBIENTE DE POÇOS DE CALDAS 13., 2016, Poços de Caldas. Anais... Poços de Caldas: GSC, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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66.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, L. B. de; BATISTA, K. D.; ROCHA, P. R. R.; AQUINO, S. T. M. de; SANTOS, R. F. dos; CASTRO, T. S. Desenvolvimento de milho cultivado sob doses de fósforo no cerrado de Roraima em sistema de plantio direto. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, 11., 2016, Boa Vista, RR. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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67.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. F. dos; BATISTA, K. D.; AQUINO, S. T. M. de; LIMA, L. B. de; ROCHA, P. R. R.; O, W. C. R. do. Desenvolvimento de milho cultivado sob níveis de nitrogênio, em plantio direto, no cerrado de Roraima. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 12., 2017, Boa Vista. Boletim de Resumos... Boa Vista, RR: UERR/NUPECEM/LABTEMA, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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68.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, G.; NAPPI, G. U.; BASTOS, M.; GOMIDES, M. F.; CUNHA, M. R. R.; BATISTA, K. E. B.; DELLA MODESTA, R. C. Determinacao de acucares em mel floral e mel de melato de algumas regioes de Minas Gerais e Santa Catarina. Revista do Instituto Adolfo Lutz, Sao Paulo, v.58, n.2, 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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69.Imagem marcado/desmarcadoPEDROZO, C. A.; COSTA, E. K. L. da; OLIVEIRA, V. X. A.; BATISTA, K. D.; SMIDERLE, O. J.; ALBUQUERQUE, T. C. S. de. Emergência de plântulas e desenvolvimento de mudas de matrizes selecionadas de castanha-do-Brasil. Boa Vista, RR: Embrapa Roraima, 2017. (Embrapa Roraima. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 44).

Biblioteca(s): Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais.

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70.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. F. dos; BATISTA, K. D.; PEDROZO, C. A.; ALCOFORADO, A. T. W.; MAYER, M. M.; SILVA, Y. P. da. Extração de pigmentos cloroplastídicos em folhas de castanheira-do-Brasil - adaptações do método com acetona 80%. Boa Vista, RR: Embrapa Roraima, 2019. 17 p. (Embrapa Roraima. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 47).

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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71.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, R. P.; GOMIDE, P. H. O.; NOBRE, C. P.; BATISTA, K. D.; CARRIJO, V. R.; CARRIJO, M. R.; LIMA, H. E. de; SCHURT, D. A. Efeito de níveis de fósforo sobre a comunidade de fungos micorrízicos arbusculares após cultivo de milho. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 9., 2019, Manaus. Resumos... Manaus: Inpa, 2019. 597 p.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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72.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, P. R. R.; MAIA, S. da S.; MELO, V. F.; UCHÔA, S. C. P.; BATISTA, K. D.; CAVALCANTE, L. A. Cover crops on soil quality and yield of cowpea under no-tillage in the Amazon savanna. Acta Scientiarum. Agronomy, v. 46, n. 1, e62853. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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73.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, T. S.; BATISTA, K. D.; ROCHA, P. R. R.; BARRETO, G. F.; MAIA, S. da S.; SILVA, Y. P. da; CAVALCANTE, L. A. Produtividade do milho e teor de nitrogênio mineral no solo com o uso de ureias estabilizadas. In: CONGRESSO ONLINE PARA O AUMENTO DA PRODUTIVIDADE DE MILHO E SOJA - COMSOJA, 4., 2021. Anais... Santa Maria, RS: Mais soja, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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74.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, T. S.; ROCHA, P. R. R.; BARRETO, G. F.; MAIA, S. da S.; UCHÔA, S. C. P.; MELO, V. F.; BATISTA, K. D. Stabilized urea for maize grown on an Amazonian Cerrado soil. Agronomy Journal, 2023

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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75.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, N. V. M. dos; MAIA, F. C. L.; LEITE, J. E. B.; MELO, L. E. H. de; SILVA, F. F. da; BATISTA, K. M. Osteodistrofia fibrosa em caprino: relato de caso. Revista Brasileira de Medicina Veterinária, Rio de Janeiro, v. 31, n. 4, p.268-271, out./dez., 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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76.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, K. D.; ARAÚJO, W. L.; ANTUNES, W. C.; CAVATTE, P. C.; MORAES, G. A. B. K.; MARTINS, S. C. V.; DAMATTA, F. M. Photosynthetic limitations in coffee plants are chiefly governed by diffusive factors. Trees, v. 26, p. 459-468, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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77.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, M. de A.; BOTELHO, G. G.; MACHADO, C. H.; PORFÍRIO, L. C.; MIRANDA, A. da S.; BATISTA, K. M.; ARRUDA, E. Z. Hematimetria caprina em diferentes diluições, utilizando-se como diluidores líquido de gower e solução salina. Revista Brasileira de Medicina Veterinária, Rio de Janeiro, v. 24, n. 6, p. 232-234, 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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78.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, P. R. R.; MELO, V. F.; MAIA, S. da S.; BATISTA, K. D.; AMORIM, R. J. P.; MATIAS, T. M. de L. C. Fluxo de co2 no solo cultivado com feijão-caupi sob diferentes palhadas. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 31.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 15.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 13.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 10., 2014, Araxá. Fertilidade e biologia do solo: integração e tecnologias para todos: anais. Araxá: Núcleo Regional Leste da Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2014. Fertbio 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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79.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, K. D.; ROCHA, M. C. da; PEREIRA, M. de F.; VASCONCELOS, M. J. V. de; SCHAFFERT, R. E.; FAQUIN, V. Morfologia do sistema radicular de genótipos de sorgo em função da concentração de fósforo na solução nutritiva. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 28.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA DO CARTUCHO, 4., 2010, Goiânia. Potencialidades, desafios e sustentabilidade: resumos expandidos... Sete Lagoas: ABMS, 2010. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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80.Imagem marcado/desmarcadoDI-MEDEIROS, M. C. B.; PASCOAL, A. M.; BATISTA, K. A.; BASSINELLO, P. Z.; LIÃO, L. M.; LELES, M. I. G.; FERNANDES, K. F. Rheological and biochemical properties of Solanum lycocarpum starch. Carbohydrate Polymers, Barking, v. 104, p. 66-72, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/11/2022
Data da última atualização:  04/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PAULA, L. C.; LEMES, A. C.; VALENCIA-MEJÍA, E.; MOREIRA, B. R.; OLIVEIRA, T. S.; CAMPOS, I. T. N.; NERI, H. F. S.; BRONDANI, C.; GHEDINI, P. C.; BATISTA, K. A.; FERNANDES, K. F.
Afiliação:  LADYSLENE C. PAULA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RONDÔNIA; AILTON C. LEMES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ERIKA VALENCIA-MEJIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; BRUNA R. MOREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; THIAGO S. OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; IVAN T. N. CAMPOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; HIASMIN F. S. NERI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; CLAUDIO BRONDANI, CNPAF; PAULO C. GHEDINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; KARLA A. BATISTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; KATIA F. FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS.
Título:  Effect of extrusion and autoclaving on the biological potential of proteins and naturally-occurring peptides from common beans: Antioxidant and vasorelaxant properties
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry: X, v. 13, 100259, Mar. 2022.
ISSN:  2590-1575
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.fochx.2022.100259
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Aiming to understand the impact of hardening on the biological potential of bean protein and peptides, we evaluated the antioxidant and vasorelaxant properties of common beans after and before hardening. It was also evaluated the effect of extrusion and autoclaving in the biological potential of hardened beans. In general, hardening caused a reduction from 13.5 to 39.6% on the antioxidant activity of the peptide-rich fractions. On the other hand, hardening did not strongly interfere with the vascular reactivity in thoracic aorta rings, being observed maximal relation varying from 801% to 84.7%. The thermal treatment caused a general increase in the antioxidant and vasorelaxant potential of these fractions, being observed EC50 values ranging from 0.22 mg mL -1 to 0.26 mg mL -1. We can conclude that hardening did not seem to affect definitively the bioactivity of the obtained peptide-rich fractions. Finally, this study allows suggesting practical applications of extrusion as a thermal process in the production of functional food ingredients, and as ready-to-eat products presenting nutraceutical potential. In addition, autoclaving can be used as a pre-treatment of the hardened grains aiming to use them as whole grains with potentialized benefits for human health.
Palavras-Chave:  Easy-to-cook; Hard-to-cook; Nutraceutical; Vascular reactivity.
Thesagro:  Antioxidante; Extrusão; Feijão; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus NAL:  Antioxidants; Autoclaving; Beans; Bioactive properties; Extrusion; Proteins.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147997/1/fc-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36538 - 1UPCAP - DD20222022
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