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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  27/10/2021
Data da última atualização:  27/10/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, E. G. de; NORMANDO, C. A.; MENDES, S. M.; OLIVEIRA, I. R. de; RESENDE, A. V. de; PIMENTEL, M. A. G.
Afiliação:  EZEQUIEL GARCIA DE SOUZA, Universidade Federal de São João del-Rei; CAMILA ALVES NORMANDO, Universidade Federal de São João del-Rei; SIMONE MARTINS MENDES, CNPMS; IVENIO RUBENS DE OLIVEIRA, CNPMS; ALVARO VILELA DE RESENDE, CNPMS; MARCO AURELIO GUERRA PIMENTEL, CNPMS.
Título:  O cultivo de milho em consórcio com braquiária afeta a qualidade dos grãos?
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO TÉCNICA SUL-BRASILEIRA DE PESQUISA DE MILHO E SORGO, 2., 2021, Pato Branco, PR. Resiliência do milho e sorgo frente aos estresses bióticos e abióticos: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2021.
Idioma:  Português
Notas:  Evento online. Misosul 2021.
Thesagro:  Consorciação de Cultura; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  Urochloa ruziziensis.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227236/1/Cultivo-milho.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS29649 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  10/06/2013
Data da última atualização:  18/10/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LACERDA, D. B. C. L.; SOARES JÚNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z.; CALIARI, M.; CASTRO, M. V. L.
Afiliação:  DIRACY BETÂNIA CAVALCANTI LEMOS LACERDA, UFG; MANOEL SOARES SOARES JÚNIOR, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; MÁRCIO CALIARI, UFG; MAIZA VIEIRA LEÃO CASTRO, UFG.
Título:  The kinetics of lipase activity and hydrolytic rancidity of raw, parboiled, and extruded rice bran during storage.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, Campinas, v. 33, n. 2, p. 376-381, Apr./June 2013.
ISSN:  0101-2061
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612013005000053
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The main problem related to rice bran use is that it goes rancid right after its production. The objective of the present study was to apply a mathematical model to evaluate the kinetics of the lipase activity and hydrolytic rancidity of the raw rice bran (RRB), extruded rice bran (ERB), and parboiled rice bran (PRB) stored in low density polyethylene bags at room temperature for 180 days. Extrusion and parboiling were efficient in preventing free fatty acid formationin ERB and PRB.Extrusion reduced the velocity constant of lipase activity as compared to that of RRB while parboiling increased it, and both decreased the lipase activity after equilibrium from 150 days. The extrusion and parboiling treatments increased the velocity constants for the liberation of free fatty acids although the equilibrium was reached with reduced production of free fatty acids in relation to the production of raw rice bran after 150 days ofstorage. Extrusion proved the best treatment under the storage temperature conditions of rice bran from cultivar BRS Primavera.
Thesagro:  Ácido graxo; Arroz; Oryza sativa; Subproduto.
Thesaurus NAL:  Byproducts; Free fatty acids; Rice; Shelf life.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91130/1/fst.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32099 - 1UPCAP - DD2013.0262013.026
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