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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  30/04/2021
Data da última atualização:  30/04/2021
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  PRANDO, A. M.; CONTE, O.; HIRAKURI, M. H.; GARCIA, R. A.; RICHETTI, A.; CAMPOS, L. J. M.; MEYER, M. C.; OLIVEIRA, A. B. de; MELO, C. L. P. de; ZITO, R. K.; CASTRO, C. de; BALBINOT JUNIOR, A. A.
Afiliação:  ANDRE MATEUS PRANDO, CNPSO; OSMAR CONTE, CNPSO; MARCELO HIROSHI HIRAKURI, CNPSO; RODRIGO ARROYO GARCIA, CPAO; ALCEU RICHETTI, CPAO; LEONARDO JOSE MOTTA CAMPOS, CNPSO; MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSO; ARNOLD BARBOSA DE OLIVEIRA, CNPSO; CARLOS LASARO PEREIRA DE MELO, CNPSO; ROBERTO KAZUHIKO ZITO, CNPSO; CESAR DE CASTRO, CNPSO; ALVADI ANTONIO BALBINOT JUNIOR, CNPSO.
Título:  Demandas da cadeia produtiva da soja nas macrorregiões sojícolas 2 e 3.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: HIRAKURI, M. H.; CONTE, O.; PRANDO, A. M.; CASTRO, C. de; BALBINOT JUNIOR, A. A. (Ed.). Diagnóstico da produção de soja nas macrorregiões sojícolas 2 e 3. Londrina: Embrapa Soja, 2020. (Embrapa Soja. Documentos, 435).
Páginas:  p. 103-124.
Idioma:  Português
Thesagro:  Soja.
Thesaurus Nal:  Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222963/1/Doc-435-p.-103.pdf
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Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO40206 - 1UPCPL - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  02/01/2013
Data da última atualização:  10/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, M. G. de C.; BASSINELLO, P. Z.; LOBO, V. L. da S.; RINALDI, M. M.
Afiliação:  MARCIA GONZAGA DE CASTRO OLIVEIRA, CNPAF; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; VALACIA LEMES DA SILVA LOBO, CNPAF; MARIA MADALENA RINALDI, CPAC.
Título:  Stability and microbiological quality of rice bran subjected to different heat treatments.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 4, p.725-732, out./dez. 2012.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  Rice bran is a byproduct commonly used for animal feeding; however its nutritional value and potential application in human diet have attracted market interest. Its preservation for safe use is still a challenge, so the objective of this study was to determine the quality of commercially available rice bran samples subjected to different heat treatments (extruding, parboiling, toasting, and microwave oven heating) in order to promote stabilization during storage under room temperature. Rice bran samples were collected from two industries, and each treatment was divided in three parts, each corresponding to three repetitions. All samples were evaluated for moisture content, total microorganisms, mold and yeast counting, hydrolytic rancidity, and lipase activity during 90 days of storage. Most of the heat treatments, including domestic and thermoplastic extrusion, generated products which may be used for human consumption under the tested conditions in terms of physicochemical and microbiological quality. The domestic treatments were more efficient in eliminating microorganisms or keeping them within acceptable limits. The toasted rice bran showed satisfactory results in terms of moisture, hydrolytic rancidity control, and lipase activity.
Palavras-Chave:  Atividade lipásica; Contaminação alimentar; Farelo de arroz; Lipase activity; Rancidez.
Thesagro:  Arroz; Contaminação; Farelo; Lipase; Tratamento Térmico.
Thesaurus NAL:  food contamination; heat treatment; Microbial contamination; rancidity; rice bran; Triacylglycerol lipase.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73008/1/cta.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/86906/1/oliveira-mgdec-01-2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF31802 - 1UPCAP - DD2012.0662012.066
CPAC33654 - 1UPCAP - PPS1544S1544
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