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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
25/10/2005 |
Data da última atualização: |
25/10/2005 |
Autoria: |
ROCHADELLI, R.; CHIODELLI; A.; SCHNEIDER; A. V.; HOSOKAWA; R. T. |
Título: |
Custo da sustentabilidade na produção de energia calorífica. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
SBPN - Scientific Journal, São Paulo, v. 6, p. 59-61, 2002. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Edição dos Anais da 10ª Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Pesquisadores Nikkeis, São Paulo, 2002. |
Palavras-Chave: |
Energia: Produção. |
Thesagro: |
Biomassa; Custo; Eucalipto. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00706naa a2200241 a 4500 001 1311623 005 2005-10-25 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aROCHADELLI, R. 245 $aCusto da sustentabilidade na produção de energia calorífica. 260 $c2002 500 $aEdição dos Anais da 10ª Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Pesquisadores Nikkeis, São Paulo, 2002. 650 $aBiomassa 650 $aCusto 650 $aEucalipto 653 $aEnergia: Produção 700 1 $aCHIODELLI 700 1 $aA. 700 1 $aSCHNEIDER 700 1 $aA. V. 700 1 $aHOSOKAWA 700 1 $aR. T. 773 $tSBPN - Scientific Journal, São Paulo$gv. 6, p. 59-61, 2002.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
09/11/2020 |
Data da última atualização: |
13/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. E. A. S.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y. |
Afiliação: |
Maria Eugenia Araujo Silva Oliveira, UNIRIO; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA. |
Título: |
Impact of germination and polishing process on the technological and nutritional quality of rice cultivated in the brazilian cerrado. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p. |
ISBN: |
978-65-88243-73-2 |
DOI: |
10.29327/cbcp2020 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
CBCP; 5 a 9 out. |
Conteúdo: |
In this work, the effect of germination and polishing on the nutritional and technological profile of four different rice cultivars from Brazilian Cerrado were evaluated. The cultivars were germinated, processed and evaluated for the water uptake, germination index, falling number, rapid viscosity analysis and ferulic acid content. The results showed that the germination time for 24 h neither increase the levels of ferulic acid nor caused structural changes in the polysaccharide matrix of these cultivars, except for Moti cultivar. Longer germination times can improve these technological and nutritional aspects. |
Palavras-Chave: |
Acido ferúlico. |
Thesagro: |
Ácido; Arroz; Germinação; Oryza Sativa; Qualidade; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Ferulic acid; Food technology; Germination; Rice; Seed quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217924/1/2020-CBCP-cnpaf.pdf
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Marc: |
LEADER 01800nam a2200337 a 4500 001 2126391 005 2023-12-13 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-88243-73-2 024 7 $a10.29327/cbcp2020$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, M. E. A. S. 245 $aImpact of germination and polishing process on the technological and nutritional quality of rice cultivated in the brazilian cerrado.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p.$c2020 500 $aCBCP; 5 a 9 out. 520 $aIn this work, the effect of germination and polishing on the nutritional and technological profile of four different rice cultivars from Brazilian Cerrado were evaluated. The cultivars were germinated, processed and evaluated for the water uptake, germination index, falling number, rapid viscosity analysis and ferulic acid content. The results showed that the germination time for 24 h neither increase the levels of ferulic acid nor caused structural changes in the polysaccharide matrix of these cultivars, except for Moti cultivar. Longer germination times can improve these technological and nutritional aspects. 650 $aFerulic acid 650 $aFood technology 650 $aGermination 650 $aRice 650 $aSeed quality 650 $aÁcido 650 $aArroz 650 $aGerminação 650 $aOryza Sativa 650 $aQualidade 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aAcido ferúlico 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aCOLOMBARI FILHO, J. M. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aTAKEITI, C. Y.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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