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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  22/01/2021
Data da última atualização:  22/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FIDELIS, R. R.; SERAGLIO, N. A.; RAUBER, W. A.; MARQUES, K. R.; BORTOLON, L.; BORTOLON, E. S. O.; TAVARES, A. T.; ROTILI, E. A.; FREITAS, G. A. de; SOUZA, W. R. de; BARROS, H. B.; LEAL, T. H. V. L.; SOUSA, P. L. R.; BURIN, L. X.
Afiliação:  RODRIGO RIBEIRO FIDELIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; NATAN ANGELO SERAGLIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; WAGNER AUGUSTO RAUBER, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; KLEYCIANNE RIBEIRO MARQUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; LEANDRO BORTOLON, CNPASA; ELISANDRA SOLANGE OLIVEIRA BORTOLON, CNPASA; ALINE TORQUATO TAVARES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; ELIANE APARECIDA ROTILI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; GILSON ARAUJO DE FREITAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; WANESSA ROCHA DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; HELIO BANDEIRA BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; TIAGO HENRICK VIANA LEAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; PEDRO LUCCA REIS SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; LUCAS XAUBET BURIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS.
Título:  Kinetin and nitrogen in agronomic characteristics of soybean.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  American Scientific Research Journal for Engineering, Technology, and Sciences, v. 69, n. 1, p. 113-120, 2020.
ISSN:  2313-4402
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the application of kinetin associated with nitrogen in coverage on the agronomic characteristics and soybean yield. In the 2016/2017 harvest, a 6x2 factorial scheme was used, six doses of kinetin (0; 0.30; 0.60; 0.90; 1.20; 1.50 g ha−1) and two doses of N (20 and 40 kg ha−1) and in the 2017/2018 harvest, factorial scheme 5x2 was used, five doses of kinetin (0; 0.25; 0.75; 1.00; 1.25 g ha−1) and two doses of N (20 and 40 kg ha−1). Agronomic plant height characteristics, first pod insertion height, number of grains per plant, number of pods per plant, number of grains per pod, number of grains per pod, hundred-grain mass and grain yield were evaluated. The use of N alone and associated with kinetin increased the number of pods and grains in the 2016/2017 harvest. In the 2017/2018 crop, kinetin caused a reduction of 8.9% at plant height and N caused an increase in plant height and first pod insertion and reduced the number of pods and grains per plant, grains per pods and productivity.
Palavras-Chave:  Phytoregulator.
Thesagro:  Características Agronômicas; Glycine Max; Nitrogênio; Nutrição Vegetal; Soja.
Thesaurus Nal:  Cytokines; Mineral fertilizers; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220529/1/asrhets-2020-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA1001 - 1UPCAP - DD20202020
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/08/2022
Data da última atualização:  31/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LESSA, V. L.; OMURA, M. H.; PACHECO, S.; OLIVEIRA, E. B. DE; BARROS, F. A. R. DE.
Afiliação:  VINÍCIUS LOPES LESSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MICHELE HARUMI OMURA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; SIDNEY PACHECO, CTAA; EDUARDO BASÍLIO DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; FREDERICO AUGUSTO RIBEIRO DE BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA.
Título:  Obtention and evaluation of physico-chemical and techno-functional properties of macauba (Acrocomia aculeata) kernel protein isolate.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 161, e 11848, p. 1-13, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111848
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The consumption of plant proteins is increasing worldwide. These proteins have an important role in human nutrition as well as in the technological properties of foods. Thus, there is a great interest in exploring new sources of plant proteins, such as macauba (Acrocomia aculeata), which is a promising tropical palm tree, native to Brazil, whose fruits are rich in oil, proteins and dietary fiber. Hence, the objective of this work was to obtain and evaluate the physico-chemical and techno-functional properties of the macauba kernel protein isolate (MKPI). Defatted macauba kernel flour was obtained and used to produce the MKPI by isoelectric precipitation. Then, the proximate composition, amino acid profile, and physico-chemical and techno-functional properties of the MKPI were determined. The MKPI stood out for its high protein content (94.9%) and high levels of arginine (16.21%) and glutamate (20.84%). The MKPI average isoelectric point was at pH 4.9 and its proteins showed low solubility in the pH range from 4.0 to 6.0. Moreover, the hydrophobicity of MKPI proteins was higher at pH 3.5 than at pH 7.0, and they had higher oil holding capacity (153.77%) than water holding capacity (97.29%). Regarding the MKPI emulsifying and gelling properties, emulsions with 0.5% and 1.0% of MKPI remained stable during storage and the minimum gelling concentration was 14%. Thus, the MKPI has a great potential to be produced and used by the food industry due to its nutritional and techno-func... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Capacidade de retenção de óleo; Gelling propertie; Hidrofobicidade; Isoelectric precipitation; Oil holding capacity; Precipitação isoelétrica; Propriedade gelificante.
Thesagro:  Macaúba; Propriedade Físico-Química; Proteína Vegetal; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Hydrophobicity; Plant-based foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15350 - 1UPCAP - DD
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