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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoALVAREZ, R.; SEGALLA, A. L.; CATANI, R. A.; ARRUDA, H. V. DE. Adubacao da cana-de-acucar. I. Adubacao fosfatada em solo Massape-Salmourao. Bragantia, v.16, n.5, p.65-72, 1957.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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22.Imagem marcado/desmarcadoALVAREZ, R.; SEGALLA, A. L.; CATANI, R. A.; ARRUDA, H. V. DE. Adubacao de cana-de-acucar. IV. Fertilizantes fosfatados. Bragantia, v.17, n.26, p.355-362, 1958.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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23.Imagem marcado/desmarcadoFAHL, J. I.; MACHADO, E. C.; PEREIRA, A. R.; ARRUDA, H. V.; LORENZI, J. O. Características fisiológicas de três cultivares de mandioca. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.17, n.3, p.399-405, mar. 1982. Título em inglês: Physiological characteristics of three cassava cultivars.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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24.Imagem marcado/desmarcadoMACHADO, E. C.; PEREIRA, A. R.; FAHL, J. I.; ARRUDA, H. V.; CIONE, J. Índices biométricos de duas variedades de cana-de-açúcar. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.17, n.9, p.1323-1329, set. 1982. Título em inglês: Biometric indices of two sugarcane varieties.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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25.Imagem marcado/desmarcadoGERMER, E. B.; ARRUDA, H. V. de; SANTOS, R. R. dos; SCARANARI, H. J.; MARTINS, F. P. Comportamento da palmeira pupunha (Guilielma gasipaes L.H. Bailey) em três localizadades do Estado de São Paulo. CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 6., 1981, Recife, PE. Anais. Recife:SBF, 1981. v.4, p.1198-1206, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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26.Imagem marcado/desmarcadoGERMEX, E. B.; ARRUDA, H. V. de; SANTOS, R. R. dos; CIONE, J.; SCARANARI, H. J.; MARTIN, F. P. Comportamento da palmeira pupunha (Guilielma gasipaes L.H. Bayley) em três localidades do Estado de São Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 6. Recife, 1981. Anais. p.1198-1206.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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27.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, M. B. P. de; ARRUDA, H. V. de; PEDRO JUNIOR, M. J.; BRUNINI, O.; ALFONSI, R. R. Probabilidade de atendimento da demanda hídrica da cultura do trigo pela precipitação pluvial no estado de São Paulo. Campinas: IAC, 1988. 26 p. (IAC. Boletim Técnico, 120).

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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28.Imagem marcado/desmarcadoMACHADO, E. C.; PEREIRA, A. R.; FAHL, J. I.; ARRUDA, H. V.; SILVA, W. J. da; TEIXEIRA, J. P. F. Análise quantitativa de crescimento de quatro variedades de milho em três densidades de plantio, através de funções matemáticas ajustadas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, V.17, n.6, p. 825-833 jun. 1982 Título em inglês: Quantitative growth analysis of four corn varieties grown in three plant densities, with the use of fitted mathematical functions.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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29.Imagem marcado/desmarcadoAGUIRRE JR, J. M. DE; ALVAREZ, R.; SEGALLA, A. L.; ARRUDA, H. V. DE; PENTEADO, A. C. Resultados de ensaios de adubacao em cana-de-acucar. Bragantia, v.15, n.3, p.27-34, 1956.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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30.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, M. B. P. de; ARRUDA, H. V. de; PEDRO JUNIOR, M. J.; BRUNINI, O.; ALFONSI, R. R. Melhores épocas de plantio do trigo no estado de São Paulo baseadas na probabilidade de atendimento hídrico. Bragantia, Campinas, v. 44, n. 1, p. 255-261, 1985.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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31.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, M. B. P. de; ARRUDA, H. V. de; PEDRO JÚNIOR, M. J.; BRUNINI, O.; ALFONSI, R. R. Melhores épocas de plantio do trigo no Estado de São Paulo baseadas na probabilidade de atendimento hídrico. Bragantia, v. 44, n. 1, p. 255-261, 1985.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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32.Imagem marcado/desmarcadoSILVEIRA, S. G. P. da; CURI, S. M.; LEITE, N.; CAMARGO, O. B. de A. BRIGNANI NETO F.; ARRUDA, H. V. de. Controle do Nematóide Aphelenchoides Besseyi das Sementes de Arroz. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.24, n.8, p. 1027-1032, ago. 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  11/05/2010
Data da última atualização:  16/07/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ARAÚJO, I. S.; SOUZA FILHO, G. A. de; PEREIRA, M. G.; FALEIRO, F. G.; QUEIROZ, V. T. de; GUIMARAES, C. T.; MOREIRA, M. A.; BARROS, E. G. de; MACHADO, R. C. R.; PIRES, J. L.; SCHENELL, R.; LOPES, U. V.
Afiliação:  IONÁ S. ARAÚJO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE; GONÇALO A. de SOUZA FILHO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE; MESSIAS G. PEREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC; VAGNER T. de QUIEROZ, BIAGRO; CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS; MAURÍLIO A. MOREIRA, BIOAGRO; EVERALDO G. de BARROS, BIOAGRO; REGINA C. R. MACHADO, CENTRO DE PESQUISAS ALMIRANTE CACAU; JOSÉ L. PIRES, CEPEC; RAYMOND SCHENELL, SUBTROPICAL HORTICULTURE RESEARCH STATION; UILSON V. LOPES, CEPEC.
Título:  Mapping of quantitative trait loci for butter content and hardness in cocoa beans (Theobroma cacao L.)
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Plant Molecular Biology Reporter, v. 27, n. 2, jun. 2009.
Páginas:  p. 177-183
DOI:  10.1007/s11105-008-0069-9
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cocoa butter is an important raw material for the chocolate, pharmaceutical, and cosmetic industries. The butter content and quality in cocoa beans are genetically controlled characteristics, and affect its commercial value and industrial applicability. In the present work, an F2 population derived from the cross between the ICS-1 and Scavina-6 cocoa clones was used for molecular mapping. A linkage map was constructed based on amplified fragment length polymorphism, random amplified polymorphic DNA, and simple sequence repeat markers, resulting in a total of 273 markers, distributed in 14 linkage groups (LGs). Phenotyping of butter content was performed after ether extraction and butter hardness was determined by sweeping differential calorimetry. One quantitative trait locus (QTL) associated to butter content was mapped at linkage group 9 (LG9) and two QTLs for butter hardness were identified at linkage groups 9 and 7 (LG9 and LG7). The two QTLs mapped at the LG9 explained 51.0% and 28.8% of the phenotypic variation for butter content and hardness, respectively. These QTLs were concentrated in the same map region, suggesting a close genetic linkage or pleiotropic effect. The QTLs identified may be useful in further marker-assisted selection breeding programs aimed at cocoa butter quality improvement.
Thesagro:  Cacau; Gordura vegetal; Manteiga de cacau; Theobroma cacao.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC31847 - 1UPCSP - PPS1307S1307
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