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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  25/07/2000
Data da última atualização:  30/01/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  RENCK, A.; LEHMANN, Y.; TEIXEIRA, W.; HUWE, B.; ZECH, W.
Afiliação:  University of Bayreuth; Embrapa Amazonia Ocidental.
Título:  Nutrient leaching in mixed tree cropping systems.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: SHIFT PROJECT ENV 45/2. Water and nutrient fluxes as indicators for the stability of different land use systems on the terra firme near Manaus. Manaus: Embrapa Amazonia Ocidental/University of Bayreuth, 1999. Annual Report 1999.
Páginas:  p. 41-43.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Study on the leaching losses of applied 15N tagged fertilizer during one rainy season, in Manaus-AM (Brasil).
Palavras-Chave:  Agrofloresta; Amazonas; Brasil; Manaus; Urucu.
Thesagro:  Bactris Gasipaes; Bertholletia Excelsa; Bixa Orellana; Castanha do Para; Cultivo Multiplo; Cupuaçu; Fertilidade do Solo; Floresta Tropical Úmida; Nutriente; Pueraria Phaseoloides; Pupunha; Theobroma Grandiflorum.
Thesaurus Nal:  agroforestry; fruit trees; multiple cropping; nutrients; Pueraria; soil fertility; tropical rain forests.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209951/1/Water-and-nutrient-fluxes-p41.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA5116 - 1UMTPL - PPFOL7208
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/05/2023
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BAZAN-COLQUE, R. J.; ASCHERI, J. L. R.; RUIZ-BARRETO, F. I.; ASCHERI, D. P. R.
Afiliação:  RONEL JOEL BAZAN-COLQUE, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; FIORELLA IVETTE RUIZ-BARRETO, UFRRJ; DIEGO PALMIRO RAMIREZ ASCHERI, Universidade Estadual de Goiás.
Título:  Investigation of the effect of particle size of corn fiber, as potential raw .material, on techno-functional and physicochemical properties.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Cereal Science, v. 112, 103708, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Corn fiber (CF) is an undervalued co-product of the corn starch and corn milling industry. Similar to CF, sieving is also important in the cereal industry and should receive sufficient scientific attention. Thus, the aim of this study was to evaluate the effect of particle size on the techno-functional and physicochemical properties of CF as an alternative to fiber-rich raw materials for the food industry. Granulometry showed low uniformity (0.34) and low span (0.93), which could affect processing and product quality. The coarser fractions had lower density, solu- bility, paste viscosity, color, protein, ash, lipid, phenolic compounds, and antioxidant activity than the finer fractions. However, these coarse fractions had high porosity (83%), water absorption index (2.77 g gel/g), and dietary fiber content (75.56 g/100 g). All the evaluated responses had 37 strong positive correlations and 34 strong negative correlations (p < 0.01). In addition, principal component analysis at 91.09% of the total variance revealed four distinct clusters that possessed similar characteristics in both techno-functional and physico- chemical properties. Coarse fractions could generate greater extraction yields of hemicellulose and cellulose, whereas fine fractions could be excellent materials for the production of foods with excellent nutritional and functional properties.
Palavras-Chave:  Particles properties.
Thesagro:  Zea Mays.
Thesaurus NAL:  Dietary fiber; Multivariate analysis.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15513 - 1UPCAP - DD
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