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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
22/05/2012 |
Data da última atualização: |
22/05/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; MENEGOTTO, M.; VALENTE, P. |
Afiliação: |
GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; Taís Letícia Bernardi, CNPUV (BOLSISTA); Patrícia Dayane Carvalho Schaker, CNPUV (BOLSISTA); Morgana Menegotto, CNPUV (BOLSISTA); Patricia Valente, UFRGS. |
Título: |
Rapid yeast DNA extraction by boiling and freeze-thawing without using chemical reagents and DNA purification. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 55, n. 2, p. 319-327, mar./abr. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this work was to study a rapid yeast DNA extraction by boiling and freeze-thawing processes without using chemical reagents or any purification procedures, to obtain a high grade PCR-product. A specific DNA fragment of the 18S region of Dekkera bruxellensis and Saccharomyces cerevisiae was chosen. The described boiling and freeze-thawing protocols generated the PCR-grade product preparations and could be used to process many samples. The amplification of the fragments could be observed after 30 and 35 cycles. These processes of extraction without using any kind of chemical reagents, especial water, and purification procedures proved to be efficient, reproducible, simple, fast, and inexpensive. |
Palavras-Chave: |
Ebulição; Extração de DNA; Gelo-degelo; Metodologia. |
Thesagro: |
DNA; Microbiologia; Saccharomyces Cerevisiae. |
Thesaurus Nal: |
Dekkera bruxellensis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.scielo.br/pdf/babt/v55n2/20.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59826/1/SILVA-BrazArchBiolTech-v55n2p319-2012.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Origem |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
24/03/2023 |
Data da última atualização: |
24/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
BARNI, P. E.; REGO, A. C. M.; SILVA, F. C. F.; LOPES, R. A. S.; XAUD, H. A. M.; XAUD, M. R.; BARBOSA, R. I.; FEARNSIDE, P. M. |
Afiliação: |
PAULO EDUARDO BARNI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE RORAIMA; ANELÍCIA CLEIDE MARTINS REGO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE RORAIMA; FRANCISCO DAS CHAGAS FERREIRA SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE RORAIMA; RICHARD ANDERSON SILVA LOPES, CORPO DE BOMBEIROS MILITAR DE RORAIMA; HARON ABRAHIM MAGALHAES XAUD, CPAF-RR; MARISTELA RAMALHO XAUD, CPAF-RR; REINALDO IMBROZIO BARBOSA, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA; PHILIP MARTIN FEARNSIDE, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA. |
Título: |
Exploração madeireira e incêndios florestais: 15 - O papel da extração seletiva no aumento da gravidade do incêndio. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Amazônia Real, ago. 2022. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Exploração madeireira; Floresta amazônica. |
Thesagro: |
Incêndio. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152727/1/Exploracao-madeireira-e-incendios-florestais-15-O-papel-da-extracao-seletiva-no-aumento-da-gravidade-do-incendio-Amazonia-Real-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
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