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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  06/11/2015
Data da última atualização:  12/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, C. C. DE O.; DELIZA, R.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de.
Afiliação:  CAROLINA CLÁUDIO DE OLIVEIRA SILVA, Bolsista; ROSIRES DELIZA, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Biofortificação de alimentos no município de Itaguaí: melhorando a qualidade nutricional da merenda escolar.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. Anais... Brasília, DF : Embrapa, 2015. T307.
Páginas:  p. 113-116
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Biofortificação de alimentos; Merenda escolar; School meal.
Thesagro:  Segurança Alimentar.
Thesaurus Nal:  biofortification; food security.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132586/1/T307.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12975 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agricultura Digital. Para informações adicionais entre em contato com cnptia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  21/05/2014
Data da última atualização:  08/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  THOMPSON, V. A.; BARIONI, L. G.; RUMSEY, T. R.; FADEL, J. G.; SAINZ, R. D.
Afiliação:  University of California; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; University of California; University of California; University of California.
Título:  The development of a dynamic, mechanistic, thermal balance model for Bos indicus and Bos taurus.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science, Cambridge, v. 152, n. 3, p. 464-482, June 2014.
DOI:  10.1017/S002185961300049X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The dynamic model presented in the current paper estimates heat production and heat flow between growing and mature cattle (Bos indicus and Bos taurus) and the surrounding environment. Heat production was calculated using the NRC (2000) and heat flows between the animal and the environment were based largely on existing models and physical principles. Heat flows among the body core, the skin, the coat and the environment were calculated. Heat flows from and to the environment included solar radiation, long wave radiation, convection and evaporative heat loss. Physiological responses of cattle (sweating, panting and vasodilation) were modelled through mechanistic equations. The model required weather (radiation, temperature, wind and vapour pressure), animal (body-core weight and genotype-specific parameters) and dietary inputs (dry matter intake rates and diet composition) and estimated heat balance and the physiological responses of the animal to within-day weather variation. The current paper has focused on heat stress, although the model was designed to run under both hot and cold climatic conditions. The model developed in the current paper provides researchers and livestock producers with the ability to predict heat stress and to evaluate mitigating procedures.
Palavras-Chave:  Modelagem; Modelo.
Thesagro:  Gado de Corte.
Thesaurus NAL:  Cattle; Models; Zebu.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA17946 - 1UPCAP - DD
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