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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  10/10/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; ZANINE, A. M.; PINHO, R. M. A.; FERREIRA, D. de J.; MACEDO, A. J. da S.; ALVES, J. P.
Afiliação:  ANA PAULA MAIA DOS SANTOS, UFPB; EDSON MAURO SANTOS, UFPB; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, UFPB; GLEIDSON GIORDANO PINTO DE CARVALHO, UFBA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ANDERSON MOURA ZANINE, UFMA; RICARDO MARTINS ARAÚJO PINHO, UFMA; DANIELE DE JESUS FERREIRA, UFMA; ALBERTO JEFFERSON DA SILVA MACEDO, UFPB; JOYCE PEREIRA ALVES, UFPB.
Título:  Effect of urea on gas and effluent losses, microbial populations, aerobic stability and chemical composition of corn(Zea mays L.) silage.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias UNCuyo, v. 53, n. 1, p. 309-319, 2021.
ISSN:  1853-8665
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We evaluated the effects of urea addition on gas and effluent losses, fermentation profile, microbial populations, aerobic stability and chemical composition of corn silages. A completely randomised design with five levels of urea (0, 0.5, 1.0, 1.5, and 2.0% based on dry matter) and five replicates was used. A decreasing linear effect of urea levels on effluent losses in corn silages was observed. In parallel, an increasing linear effect of urea levels on pH, increasing from 3.49 to 4.12 in silages without urea in relation to silages with the maximum urea level, was also observed. Urea addition improved the aerobic stability of the silages, with 62 h for the silages without urea and from 90 to >96 h for the silages with urea. Based on the results of the principal components, two groups (I and II) could be distinguished. The most discriminating variables in group I were dry matter (-0.9), pH (-1.2) and lactic acid bacteria (-0.9), while in group II, effluent losses (1.0), ethanol (1.0), acetic acid (0.8) and gas losses (0.8) were most important. The use of urea at inclusion levels of around 2% in corn silage reduced gas losses, improved the nutritive value and promote the aerobic stability of silages.
Palavras-Chave:  Aditivos para silagem; Bactérias lácticas; Composição química da silagem de milho; Leveduras.
Thesagro:  Ácido Lático; Milho; Silagem; Uréia; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  Corn; Lactic acid; Lactic acid bacteria; Silage; Silage additives; Silage effluent; Yeasts.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147230/1/Effect-of-urea-on-gas-and-effluent-losses-microbial-populations-aerobic-stability-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60104 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/11/2010
Data da última atualização:  10/11/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARBOSA, F. R.; GONZAGA, A. C. de O.; QUINTELA, E. D.; LIMA, I. M. de; GASPARETTO, C. A.
Afiliação:  FLAVIA RABELO BARBOSA MOREIRA, CNPAF; AUGUSTO CESAR DE OLIVEIRA GONZAGA, CNPAF; ELIANE DIAS QUINTELA, CNPAF; IVAN MARTINS DE LIMA, COOPERATIVA AGRÍCOLA SERRA DOS CRISTAIS; CLÉDER ADRIANO GASPARETTO, COOPERATIVA AGRÍCOLA SERRA DOS CRISTAIS.
Título:  Impactos do manejo integrado de pragas na produção integrada do feijão comum (Phaseolus vulgaris L.).
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 23., 2010, Natal. Anais... Natal: Sociedade Brasileira de Entomologia, 2010.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O Projeto de Produção Integrada de Feijão Comum tem como objetivo a implantação de um modelo de produção, visando elevar a qualidade do produto para o consumidor interno, bem como obtê-lo com potencial para alcançar mercados internacionais, viabilizando a obtenção do selo de certificação.
Palavras-Chave:  Manejo integrado de pragas; MIP.
Thesagro:  Controle integrado; Feijão; Phaseolus vulgaris.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/23431/1/cbe17.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF30162 - 1UPCRA - CD2010.0652010.065
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