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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  26/02/2013
Data da última atualização:  18/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA FILHO, J. da C.; OLIVEIRA, R. de; OLIVEIRA, E. M. de; CECON, P. R.; MARTINS, C. E.
Afiliação:  JAIR DA C. OLIVEIRA FILHO, UFT; RUBENS DE OLIVEIRA, UFV; EDNALDO M. DE OLIVEIRA, UFV; PAULO ROBERTO CECON, UFV; CARLOS EUGENIO MARTINS, CNPGL.
Título:  Effect of the application of different water depths and nitrogen and potassium doses on quality of Tanzania grass.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Engenharia Agricola, v. 32, n. 4, p. 679-688, 2012.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S0100-69162012000400007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this study was to evaluate the effects of the application of different water depths and nitrogen and potassium doses in the quality of Tanzania grass, in the southern of the state of Tocantins. The experiment was conducted on strips of traditional sprinklers, and used, as treatments, a mixture of fertilizer combinations of N and K2O always in the ratio of 1 N:0.8 K2O. This study determined throughout the experiment: plant height (PH), the crude protein (CP) and neutral detergent fiber (NDF). The highest plant height obtained was 132.4 cm, with a fertilizer dose of 691.71 kg ha-1 in the proportion of N:0.8 K2O, in other words, 384.28 kg ha-1 of N and 307.43 kg ha-1 of K2O, and water depth of 80% of the ETc. The highest crude protein content was 12.2%, with the fertilizer dose application of 700 kg ha-1 yr-1 in the proportion of 1 N to 0.8 of K2O, in other words, 388.89 kg ha-1 of N and 311.11 kg ha-1 of K2O and absence of irrigation. The lowest level of neutral detergent fiber was 60.7% with the application of the smallest dose of fertilizer and highest water depth. It was concluded in this study that there was an increase in plant height by increasing the fertilizer dose and water depth. The crude protein content increased 5.4% in the dry season, by increasing the fertilizer dose and water depth. In the dry season, there was an increase of NDF content by 4.5% by increasing the application of fertilizer and water depth. RESUMO - Teve-se como objeti... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Adubação nitrogenada; Pastagem irrigada.
Thesagro:  Panicum Maximum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/951170/1/Effect-of-the-application-of-different-water-depths-and-nitrogen-and-potassium-doses-quality-of-Tanzania-grass.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
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CNPGL20324 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoKUROZAWA, L. E.; TONON, R. V.; BARBIN, D. F. Transição vítrea no processamento de alimentos. In: KUROZAWA, L. E.; COSTA, S. R. R. da (Ed.). Tendências e inovações em ciência, tecnologia e engenharia de alimentos. São Paulo: Atheneu, 2014. cap. 5, p. 83-99.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoTONON, R. V.; USHIKUBO, F. Y.; PERRECHIL, F. de A.; SATO, A. C. K; BARBIN, D. F. Alternative methods for emulsification. In: TANNEN, K. M. (Ed.). Emulsification: processes, new technology, and current applications. New York: Nova Science Publishers, 2013. cap. 3, p. 97-126.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSATO, A. C. K; PERRECHIL, F. de A.; TONON, R. V.; USHIKUBO, F. Y.; BARBIN, D. F. Physical and chemical modifications on emulsifying properties of proteins. In: TANNEN, K. M. (Ed.). Emulsification: processes, new technology, and current applications. New York: Nova Science Publishers, 2013. cap. 4, p. 127-148.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoKAUFMANN, K. C.; FAVERO, F. de F.; VASCONCELOS, M. A. M. de; GODOY, H. T.; SAMPAIO, K. A.; BARBIN, D. F. Portable NIR spectrometer for prediction of palm oil acidity. Journal of Food Science, v. 84, n. 3, p. 406-411, 2019.
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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