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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  18/02/2016
Data da última atualização:  23/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BATISTA, K. D.; SILVA, K. E. da; MARTINS, G. C.; WADT, L. H. de O.; SILVA, L. M. da; MELEM JUNIOR, N. J.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; MAGALHAES, C. A. S.; TARDINI, A. B. B.
Afiliação:  KARINE DIAS BATISTA, CPAF-RR; NAGIB JORGE MELEM JUNIOR, CPAF-AP; MARCELINO CARNEIRO GUEDES, CPAF-AP.
Título:  Selenium soil mapping under native Brazil nut forests in Brazilian Amazon.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SELENIUM IN THE ENVIRONMENT AND HUMAN HEALTH, 4., 2015, São Paulo. Global advances in selenium research from theory to application: proceedings. Londres: Taylor & Francis Group, 2016. p. 17-18.
Idioma:  Inglês
Notas:  Editores: Gary S. Banuelos, Zhi-Qing Lin, Milton Ferreira Moraes, Luiz Roberto Guimarães Guilherme, Andre Rodrigues dos Reis.
Conteúdo:  Brazil nut is distributed in Amazon and represents an important source of selenium, which plays an important role in the human diet. The Brazilian Agricultural Research Corporation, EMBRAPA, through the project "Brazil Nut Mapping and Environmental, Social and Economic Characterization of Production Systems in Amazon - MapCast" has been conducting studies in six Amazon States, aiming to increase knowledge about this species. Among the various research lines from the project, studies on selenium in the soil have been developed with a wide sampling spatial range. The results of this study are an important source of information that will subsidize studies on the relationship of Se with fruit production, as well as the association of this element in the soil with selenium content in nuts, contributing to identify areas with higher selenium levels and for food safety of nut human consumers.
Thesagro:  Bertholletia Excelsa.
Thesaurus Nal:  Brazil nuts.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP17291 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/02/2011
Data da última atualização:  05/10/2017
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  GUIMARÃES, R. J.; MENDES, A. N. G.; BALIZA, D. P. (ed.).
Título:  Semiologia do Cafeeiro: sintomas de desordens nutricionais, fitossanitárias e fisiológicas.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Lavras: Editora UFLA, 2010.
Páginas:  215 p.
Descrição Física:  il. color.
ISBN:  978-85-87692-91-7
Idioma:  Português
Conteúdo:  Capítulo 1- Sintomas de desordens nutricionais em cafeeiro; Capítulo 2: Sintomas de injúrias causadas por doenças em cafeeiro; Capítulo 3: Sintomas de injúrias causadas pelo ataque de pragas em cafeeiro; Capítulo 4: Sintomas do parasitismo de fitonematóides em cafeeiro; Capítulo 5: Sintomas de desordens fisiológicas em cafeeiro.
Palavras-Chave:  Injúria; Reconhecimento de sinal.
Thesagro:  Café; Diagnostico.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE48844 - 1UPELV - PPCAFÉG963s2011.00093
AI-SEDE48844 - 2UPELV - PPCAFÉG963s2016.00070
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