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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoDOUMER, M. E.; GIACOMINI, S. J.; SILVEIRA, C. A. P.; WEILER, D. A.; BASTOS, L. M.; FREITAS, L. L. de. Atividade microbiana e enzimática em solo após a aplicação de xisto retortado. Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 11, p. 1538-1546, nov. 2011 Título em inglês: Microbial and enzymatic activities in the soil after application of retorted oil shale.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGIACOMINI, S. J.; SILVEIRA, C. A. P.; WEILER, D. A.; BASTOS, L. M.; FREITAS, L. L. de. Atividade microbiana e enzimática em solo após a aplicação de xisto retortado. Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília v.46, n.11, p.1538-1546, nov. 2011

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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3.Imagem marcado/desmarcadoREDIN, M.; GIACOMINI, S. J.; AITA, C.; WEILER, D. A.; VOLPATO, A. C.; LEÃO, R. E.; FREITAS, L. L. de; BATOS, L. M. Qualidade bioquímica de resíduos culturais e sua influência na mineralização do carbono. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 8., 2009. Pelotas. Resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 86.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/06/2014
Data da última atualização:  03/06/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  FAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C.; ELSON, M. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; VIRUPAX C. BALIGAR, USDA; MARSHALL K. ELSON, USDA.
Título:  Zinc requirements of tropical legume cover crops.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Sciences, v. 5, n. 11, p. 1721-1732, May 2014.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4236/ajps.2014.511187
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tropical soils are deficient in essential plant nutrients, including zinc (Zn). Using cover crops in cropping systems is an important option to improve soil fertility for sustainable crop production. However, success of cover crops in highly weathered tropical infertile acid soils is greatly influenced by adequate levels of available soil micronutrients. A greenhouse experiment was conducted to evaluate the Zn requirements of ten major tropical legume cover crops. The Zn levels used were 0, 10, 20 and 40 mg·kg-1 soil. Overall, shoot and root dry weight and maximum root length increased significantly in a quadratic fashion with increasing Zn rates in the range of 0 to 40 mg·kg-1. The Zn × cover crops interactions for shoot and root dry weight, maximum root length, Zn concentration (content per unit dry weight), Zn uptake (concentration × dry weight) and Zn use efficiency (dry weight per unit Zn uptake) were significant, indicating variation in these traits with the change in soil Zn levels. Collectively, maximum shoot dry weight was achieved with the application of 22 mg Zn·kg-1 of soil. Similarly, maximum root dry weight and root length were obtained with the addition of 22 and 17 mg Zn·kg-1 soil, respectively. Overall, Zn concentration and Zn uptake were significantly increased in a quadratic manner with the increase in the soil Zn levels in the range of 0 to 40 mg·kg-1. However, Zn use efficiency (dry weight per unit Zn uptake) decreased in a quadratic fashion with the inc... Mostrar Tudo
Thesagro:  Planta de cobertura; Raiz; Zinco.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/103022/1/nkf.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32699 - 1UPCAP - DD2014.0302014.030
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