|
|
Registros recuperados : 28 | |
4. | | RODRIGUES, P. de A.; COELHO, L. de A.; NONAKA, K. O.; SASA, A.; VICENTE, W. R. R.; BALIEIRO, J. C. de C.; SIQUEIRA, E. R. de. Annual characteristics of estrous activity in wool and hair lambs under subtropical conditions. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 64, n. 5, p. 468-475, set./oct. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
5. | | CARVALHO, M. E.; ELER, J. P.; BALIEIRO, J. C. de C.; REGITANO, L. C. de A.; MEIRELLES, F. V.; FERRAZ, J. B. S. Associação de polimorfismos no gene da u-calpaína com a maciez da carne em animais da raça Nelore. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 44., Jaboticabal, SP. Anais... Jaboticabal: SBZ: UNESP, 2007. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
6. | | MATTOS, E. da S.; MATOS, N. J. M.; BEZERRA, E. da S.; BALIEIRO, J. C. de C.; LOURENÇO, L. M. A. Avaliação da digestibilidade aparente e do consumo voluntário das silagens de capim-andropogon (Andropogon gayanus kunth, cv. planaltina) pré-emurchecido e acrescido de diferentes níveis de polpa cítrica seca. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 4 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
7. | | CARVALHO, M. E.; ELER, J. P.; AFAZ, A. L. M.; FERRAZ, J. B. S.; REGITANO, L. C. de A.; MEIRELLES, F. V.; BALIEIRO, J. C. de C. A. Avaliação de diferentes combinações genotípicas para polimorfismo no gene u-calpaína e calpastatina associados com a maciez da carne em bovinos da raça Nelore. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE CARNES, 4., 2007, Campinas, SP. Mercado do Século XXI: qualidade, segurança alimentar, certificação e rastreabilidade - Anais... Campinas: ITAL: CTC, 2007. p. 253-255. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
8. | | BALIEIRO, J. C. de C.; AFAZ, A. L. M.; PEREIRA, A. S. C.; AGOSTINHO, D. F.; SILVA, M. E. B.; BALIEIRO, A. L. Características de carcaça em ovinos da raça Santa Inês criados em sistema intensivo na região da mantiqueira paulista. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 5 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
9. | | VIGNATO, B. S.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; REGITANO, L. C. de A.; BALIEIRO, J. C. de C. Comparative muscle transcriptome associated with carcass traits of Nellore cattle. BMC Genomics, v. 18, n. 506, p. 1-13, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
10. | | FIGUEIREDO, C. L.; BALIEIRO, J. C. de C.; MATTOS, E. C. de; BALIEIRO, C. de C.; ELER, J. P.; FERRAZ, J. B. S. Estimativas de parâmetros genéticos para fertilidade ao parto e número de cordeiros nascidos ao parto em ovinos da raça Santa Inês. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 44., 2007, Jaboticabal. O avanço científico e tecnológico na produção animal: anais. Jaboticabal: Sociedade Brasileira de Zootecnia: UNESP, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, 2007. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
12. | | BALIEIRO, J. C. de C.; AFAZ, A. L. M.; SILVA, M. E. B.; ROSA, A. F.; BALIEIRO, C. de C.; FIQUEIREDO, C. L.; LANNA, D. P. D. Perfil de ácidos graxos da carne de ovinos Santa Inês confinados abatidos com diferentes idades. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
13. | | VIGNATO, B. S.; REGITANO, L. C. de A.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; BALIEIRO, J. C. de C. NEDD4: a putative candidate gene for ribeye area in Nellore steers. In: WORKSHOP ON OMICS STRATEGIES APPLIED TO LIVESTOCK SCIENCE, 1., 2017, Piracicaba, SP. Proceedings... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2017. p. 15. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 125) Editores: Luiz Lehmann Coutinho, ESALQ/USP; Luciana Correia de Almeida Regitano, Embrapa Pecuária Sudeste; Gerson Barreto Mourão, ESALQ/USP; Aline Silva Mello Cesar, ESALQ/USP; Bárbara Silva Vignato, FZEA/USP; Mirele Daiana Poleti,... Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
15. | | MORAES, M. J.; BARRETO, A. DO N.; AZEVEDO, G. N.; RAMOS, G. G.; PINHO, L. F.; GRUDZINSKI, C. E.; BALIEIRO, J. C. DE C.; GARCIA, A. R. Monitoramento eletrônico do tempo de deslocamento de machos Nelore (bos indicus) em dois sistemas de produção a pasto. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 32., 2023, Natal. Anais... Natal: UFERSA, 2023. p. 232. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
16. | | VIZONA, R. G.; PEREZ, B. da C.; PEIXOTO, M. G. C. D.; VIANA, J. H. M.; VENTURA, R. V.; VERCESI FILHO, A. E.; BALIEIRO, J. C. de C. Genetic analysis of in-vitro embryo production traits in Dairy Gir cattle. Theriogenology, v. 148, p. 149-161, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
17. | | PEREZ, B. DA C.; PEIXOTO, M. G. C. D.; BRUNELI, F. A. T.; RAMOS, P. V. B.; BALIEIRO, J. C. DE C. Genetic analysis for in vitro embryo production traits in guzerá breed female donors. In: CONGRESO DE LA ASOCIACIÓN LATINO AMERICANA, 24.; CONGRESO DE LA SOCIED CHILENA DE PRODUCIÓN ANIMAL, 40., 2015, Puerto Varas. Anales... Puerto Varas: ALPA, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
18. | | VIGNATO, B. S.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; REGITANO, L. C. de A.; BALIEIRO, J. C. de C. Gene co-expression network analysis associated with carcass traits in Nellore steers. In: ANNUAL CONFERENCE OF AUSTRALIAN MARINE SCIENCES ASSOCIATION, 57., 2017, Darwin, Australia. Proceedings... Darwin, Australia: AMSA, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
19. | | RIPAMONTE, P.; MESQUITA, L. G.; CORTEZZI, S. S.; BALIEIRO, J. C. de C.; MERIGHE, G. K. F.; WATANABE, Y. F.; CAETANO, A. R.; MEIRELLES, F. V. Differential gene expression and developmental competence in in vitro produced bovine embryos. Zygote, v. 20, p. 281-290, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
20. | | WENCESLAU, A. A.; LOPES, P. S.; TEODORO, R. L.; BALIEIRO, J. C. de C.; CARNEIRO, P. L. S.; FERREIRA, W. J. Influencia de meio sobre caracteristicas morfologicas em vacas da raca gir leiteiro. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 34., 1997, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: SBZ, 1997. p.10-12. v.3 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
Registros recuperados : 28 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
28/01/2016 |
Data da última atualização: |
27/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERRINHO, A. M.; NASSU, R. T.; ALDAI, N.; UTEMBERG, B. L.; MENDONÇA, F. B.; FURLAN, M. L. N.; BALDI, F.; MUELLER, L. F.; BALIEIRO, J. C. de C.; PEREIRA, A. S. C. |
Afiliação: |
ADRIELLE M. FERRINHO, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; NOELIA ALDAI, DEPARTMENT OF PHARMACY & FOOD SCIENCES, LASCARAY RESEARCH CENTER, UPV/EHU, VITORIA-GASTEIZ, SPAIN; BRUNO L. UTEMBERGUE, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; FELIPE B. MENDONÇA, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; MAÍSA L. N. FURLAN, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; FERNANDO BALDI, SAO PAULO STATE UNIVERSITY, JABOTICABAL, BRAZIL; LENISE F. MUELLER, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; JULIO C. DE C. BALIEIRO, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; ANGÉLICA S. C. PEREIRA, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL. |
Título: |
Effect of dietary whole cottonseed vitamin e and days of finishing on sensory traits of meat from nellore bulls. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 61, 2015, Clermont-Ferrand, France. Proceedings... Clermont-Ferrand, France: INRA, 2015. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The whole cottonseed is a residue from agroindustry rich in polyunsaturated fatty acids able to provide healthy meat, however this residue may affect the flavor. Then, the objective of this study was to evaluate the effect of replacing corn with whole cottonseed (30%) with or without vitamin E (500 IU vitamin E/kg of DM) and the finishing period (83, 104 and 111) on sensory attributes of beef from Nellore bulls (3x3 factorial design, n=54). Samples were evaluated by 12 trained panelists. There was significant interaction between the factors studied for tenderness. Diet effect was observed for all sensory traits except for off-aroma. Meat obtained from bulls fed whole cottonseed (WCS, WCSE) provided the juiciest meat and the most intense aroma and flavor. Regarding off-flavor attribute, bulls fed C diet provided the most desirable meat. The addition of vitamin E did not positively or negatively affect the sensory attributes of meat from animals fed whole cottonseed regardless the length of finishing. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant; Meat traits. |
Thesaurus NAL: |
lipids. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137970/1/Resumo-Sensorial-ICOMST-2015.pdf
|
Marc: |
LEADER 01861nam a2200253 a 4500 001 2035440 005 2023-06-27 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERRINHO, A. M. 245 $aEffect of dietary whole cottonseed vitamin e and days of finishing on sensory traits of meat from nellore bulls.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 61, 2015, Clermont-Ferrand, France. Proceedings... Clermont-Ferrand, France: INRA$c2015 520 $aThe whole cottonseed is a residue from agroindustry rich in polyunsaturated fatty acids able to provide healthy meat, however this residue may affect the flavor. Then, the objective of this study was to evaluate the effect of replacing corn with whole cottonseed (30%) with or without vitamin E (500 IU vitamin E/kg of DM) and the finishing period (83, 104 and 111) on sensory attributes of beef from Nellore bulls (3x3 factorial design, n=54). Samples were evaluated by 12 trained panelists. There was significant interaction between the factors studied for tenderness. Diet effect was observed for all sensory traits except for off-aroma. Meat obtained from bulls fed whole cottonseed (WCS, WCSE) provided the juiciest meat and the most intense aroma and flavor. Regarding off-flavor attribute, bulls fed C diet provided the most desirable meat. The addition of vitamin E did not positively or negatively affect the sensory attributes of meat from animals fed whole cottonseed regardless the length of finishing. 650 $alipids 653 $aAntioxidant 653 $aMeat traits 700 1 $aNASSU, R. T. 700 1 $aALDAI, N. 700 1 $aUTEMBERG, B. L. 700 1 $aMENDONÇA, F. B. 700 1 $aFURLAN, M. L. N. 700 1 $aBALDI, F. 700 1 $aMUELLER, L. F. 700 1 $aBALIEIRO, J. C. de C. 700 1 $aPEREIRA, A. S. C.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|