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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoPERIPOLLI, E.; STAFUZZA, N. B.; MUNARI, D. P.; LIMA, A. L. F.; IRGANG, R.; MACHADO, M. A.; PANETTO, J. C. do C.; VENTURA, R. V.; BALDI, F.; SILVA, M. V. G. B. Assessment of runs of homozygosity islands and estimates of genomic inbreeding in Gyr (Bos indicus) dairy cattle. BMC Genomics, v. 19, n. 34, 2018. 13 p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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42.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, F. B.; MAGNABOSCO, C. de U.; PASSAFARO, T. L.; BRUNES, L. C.; COSTA, M. F. O. e; EIFERT, E. da C.; NARCISO, M. G.; ROSA, G. J. M.; LOBO, R. B.; BALDI, F. Improving genomic prediction accuracy for meat tenderness in Nellore cattle using artificial neural networks. Journal of Animal Breeding and Genetics, v. 137, n. 5, 2020. p. 438-448

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados.

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43.Imagem marcado/desmarcadoBRUNES, L. C.; MAGNABOSCO, C. de U.; BALDI, F. S.; COSTA, M. F. O. e; QUEIROZ, L. C. R. de; LOBO, R. B.; GUIMARAES, N. C.; LOPES, F. B. Estimates of genetic parameters for carcass and reproductive traits in Nelore cattle. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal: anais eletrônicos. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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44.Imagem marcado/desmarcadoBRUNES, L. C.; MAGNABOSCO, C. de U.; BALDI, F. S.; COSTA, M. F. O. e; QUEIROZ, L. C. R. de; LOBO, R. B.; GUIMARAES, N. C.; LOPES, F. B. Estimates of genetic parameters for carcass and reproductive traits in Nelore cattle. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal: anais eletrônicos. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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45.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, G. M. F. de; GIL. F. M. M.; CARDOSO, D. F.; FONSECA, P. D. da S.; ZETOUNI, L.; BRAZ. C. U.; SOUZA, F. R. P. de; BALDI, F.; ALBUQUERQUE, L. G. de; REGITANO, L. C. de A.; TONHATI, H. Monomorphism for partial region of exon 3 of jy-1 gene in nellore heifers. Archivos Latinoamericano de Producion Animal, v. 19, (supl. 1), p. 192, 2011

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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46.Imagem marcado/desmarcadoTONHATI, H.; CAMARGO, G. M. F. de; GIL, F. M. M.; CARDOSO, D. F.; FONSECA, P. D. da S.; ZETOUNI, L.; BRAZ, C. U.; SOUZA, F. R. P. DE; BALDI, F.; ALBUQUERQUE, L. G. de; REGITANO, L. C. de A. Partial characterization of exon 3 of jy-1 gene in Bos taurus indicus. Archivos Latinoamericano de Producion Animal, v. 19, (supl. 1), p. 200, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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47.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, B. O.; CURI, R. A.; BALDI, F.; FEITOSA, F. L. B.; ANDRADE, W. B. F. de; ALBUQUERQUE, L. G. de; OLIVEIRA, H. N. de; CHARDULO, L. A. L. Polymorphisms in candidate genes and their association with carcass traits and meat quality in Nellore cattle. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 5, p. 364-371, maio. 2014. Título em português: Polimorfismos em genes-candidatos e suas associações com características de carcaça e qualidade da carne em bovinos Nelore.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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48.Imagem marcado/desmarcadoPERIPOLLI, E.; METZGER, J.; LEMOS, M. V. A. de; STAFUZZA, N. B.; KLUSKA, S.; OLIVIERI, B. F.; FEITOSA, F. L. B.; BERTON, M. P.; LOPES, F. B.; MUNARI, D. P.; LOBO, R. B.; MAGNABOSCO, C. de U.; DI CROCE, F.; OSTERSTOCK, J.; DENISE, S.; PEREIRA, A. S. C.; BALDI, F. Autozygosity islands and ROH patterns in Nellore lineages: evidence of selection for functionally important traits. BMC Genomics, v. 19, 680, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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49.Imagem marcado/desmarcadoKLUSKA, S.; OLIVIERI, B. F.; BONAMY, M.; CHIAIA, H. L. J.; FEITOSA, F. L. B.; BERTON, M. P.; PERIPOLLI, E.; LEMOS, M. V. A.; TONUSSI, R. L.; LOBO, R. B.; MAGNABOSCO, C. de U.; CI CROCE, F.; OSTERSTOCK, J.; PEREIRA, A. S. C.; MUNARI, D. P.; BEZERRA, L. A.; LOPES, F. B.; BALDI, F. Estimates of genetic parameters for growth, reproductive, and carcass traits in Nelore cattle using the single step genomic BLUP procedure. Livestock Science, v. 216, p. 203-209, October 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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50.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, G. M. F. de; CARDOSO, D. F.; GIL, F. M. M.; FONSECA, P. D. da S.; ZETOUNI, L.; BRAZ, C. U.; FREITAS, A. C.; SOUZA, F. R. P. de; ASPILCUETA-BORQUIS, R. R.; BALDI, F.; ALBUQUERQUE, L. G. de; REGITANO, L. C. de A.; TONHATI, H. First polymorphisms in JY-1 gene in cattle (Bos taurus indicus) and their association with sexual precocity and growth traits. Molecular Biology Reporter, v. 39, p. 10105-10109, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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51.Imagem marcado/desmarcadoFERRINHO, A. M.; NASSU, R. T.; ALDAI, N.; LAMAS, L. B.; FURLAN, M. de L. do N.; TODA, B. M.; UTEMBERGUE, B. L.; REZENDE, R. G. de; MUELLER, L. F.; FURLAN, J. de J. M.; ZANATA, M.; BALDI, F.; PEREIRA, A. S. C. Whole cottonseed, vitamin E and finishing period affect the fatty acid profile and sensory traits of meat products from Nellore cattle. Meat Science, v. 138, p. 15-22, apr. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  31/01/2018
Data da última atualização:  03/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FERRINHO, A. M.; NASSU, R. T.; ALDAI, N.; LAMAS, L. B.; FURLAN, M. de L. do N.; TODA, B. M.; UTEMBERGUE, B. L.; REZENDE, R. G. de; MUELLER, L. F.; FURLAN, J. de J. M.; ZANATA, M.; BALDI, F.; PEREIRA, A. S. C.
Afiliação:  Adrielle Matias Ferrinho, USP; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; Noelia Aldai, University of the Basque Country; Leire Bravo Lamas, University of the Basque Country; Maísa de Lourdes do Nascimento Furlan, USP; Beatriz Mayumi Toda, USP; Bruno Lapo Utembergue, USP; Romulo Germano de Rezende, USP; Lenise Freitas Mueller, USP; Joyce de Jesus Mangini Furlan, USP; Mariana Zanata, USP; Fernando Baldi, UNESP; Angélica Simone Cravo Pereira, USP.
Título:  Whole cottonseed, vitamin E and finishing period affect the fatty acid profile and sensory traits of meat products from Nellore cattle.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 138, p. 15-22, apr. 2018.
DOI:  10.1016/j.meatsci.2017.12.002
Idioma:  Português
Conteúdo:  This study investigated how different finishing periods and the inclusion of whole cottonseed and vitamin E in diets fed to feedlot cattle affect meat lipid composition and sensory traits of fresh beef and hamburgers. Fifty-four Nellore bulls were fed 3 different diets (C: control; WCS: 30% whole cottonseed; WCSE: 30% whole cottonseed plus vitamin E) during finishing periods of 83, 104, and 111 days. The inclusion of cottonseed did not affect saturated fatty acid levels (SFA), but increased the levels of certain polyunsaturated fatty acids (PUFA) in meat. The SFA levels and n-6/n-3 ratio increased over the length of finishing period. In general, meat products from animals fed the WCS and WCSE diets were more tender and juicier (P < 0.05); however, an off-flavor was detected by the panelists (P < 0.05). The sensory difference test results showed that the WCS hamburger flavor was not significantly different for the studied lengths of finishing period. Addition of 30% DM cottonseed in diets for cattle did not promote changes likely to affect human health, and it provided a more tender and juiciness meat, however differences in the off flavor were perceived only by panelist.
Palavras-Chave:  Antioxidant; Oilseed.
Thesaurus NAL:  lipid composition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24329 - 1UPCAP - DDPROCI-2018.00008FER2018.00023
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