Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  25/11/2019
Data da última atualização:  20/12/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MONTEIRO, J. M. G.; SCHULER, A. E.; PRADO, R. B.; FIDALGO, E. C. C.; TURETTA, A. P. D.; MARTINS, A. L. da S.; OLIVEIRA, A. P. de; DONAGEMMA, G. K.
Afiliação:  JOYCE MARIA GUIMARAES MONTEIRO, CNPS; AZENETH EUFRAUSINO SCHULER, CNPS; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; ANA PAULA DIAS TURETTA, CNPS; ALBA LEONOR DA SILVA MARTINS, CNPS; ALINE PACOBAHYBA DE OLIVEIRA, CNPS; GUILHERME KANGUSSU DONAGEMMA, CNPS.
Título:  Monitoring soil management to assess ecosystem services provision in Atlantic Forest, Rio de Janeiro.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 21., 2018, Rio de Janeiro. Soil science: beyond food and fuel: proceedings... Viçosa, MG: SBCS, 2019. v. 2, p. 472. WCSS 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The monitoring of the conservation practices and related ecosystem processes is essential to understand and evaluate their impacts on ecosystem services provision, as well as to subsidize conservation policies and programs. This study highlights aspects to be considered in monitoring based on a review of researches on conservation management practices in the state such as minimal tillage, crop rotation, agroforestry systems, rotational grazing and fallow.
Thesagro:  Conservação do Solo.
Thesaurus Nal:  Ecosystem services; Soil conservation.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205402/1/Monitoring-soil-management-to-assess-ecosystem-services-provision-in-Atlantic-Forest-RJ-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS20332 - 1UPCRA - DD2019.00240
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  28/01/2016
Data da última atualização:  27/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FERRINHO, A. M.; NASSU, R. T.; ALDAI, N.; UTEMBERG, B. L.; MENDONÇA, F. B.; FURLAN, M. L. N.; BALDI, F.; MUELLER, L. F.; BALIEIRO, J. C. de C.; PEREIRA, A. S. C.
Afiliação:  ADRIELLE M. FERRINHO, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; NOELIA ALDAI, DEPARTMENT OF PHARMACY & FOOD SCIENCES, LASCARAY RESEARCH CENTER, UPV/EHU, VITORIA-GASTEIZ, SPAIN; BRUNO L. UTEMBERGUE, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; FELIPE B. MENDONÇA, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; MAÍSA L. N. FURLAN, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; FERNANDO BALDI, SAO PAULO STATE UNIVERSITY, JABOTICABAL, BRAZIL; LENISE F. MUELLER, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; JULIO C. DE C. BALIEIRO, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; ANGÉLICA S. C. PEREIRA, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL.
Título:  Effect of dietary whole cottonseed vitamin e and days of finishing on sensory traits of meat from nellore bulls
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 61, 2015, Clermont-Ferrand, France. Proceedings... Clermont-Ferrand, France: INRA, 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The whole cottonseed is a residue from agroindustry rich in polyunsaturated fatty acids able to provide healthy meat, however this residue may affect the flavor. Then, the objective of this study was to evaluate the effect of replacing corn with whole cottonseed (30%) with or without vitamin E (500 IU vitamin E/kg of DM) and the finishing period (83, 104 and 111) on sensory attributes of beef from Nellore bulls (3x3 factorial design, n=54). Samples were evaluated by 12 trained panelists. There was significant interaction between the factors studied for tenderness. Diet effect was observed for all sensory traits except for off-aroma. Meat obtained from bulls fed whole cottonseed (WCS, WCSE) provided the juiciest meat and the most intense aroma and flavor. Regarding off-flavor attribute, bulls fed C diet provided the most desirable meat. The addition of vitamin E did not positively or negatively affect the sensory attributes of meat from animals fed whole cottonseed regardless the length of finishing.
Palavras-Chave:  Antioxidant; Meat traits.
Thesaurus NAL:  lipids.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137970/1/Resumo-Sensorial-ICOMST-2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE23348 - 1UPCAA - DDPROCI-2015.00172FER2015.00172
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional