|
|
Registros recuperados : 21 | |
1. | | NUNES, A. S.; AYRES, M. C. C.; BAGALDO, A. R.; RIBEIRO, M. D.; DOREA, R. D. Indicadores de função hepática em ovinos alimentados com dietas com níveis de torta de dendê (Palmiste). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
4. | | MENEZES, D. R.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, R. L.; BAGALDO, A. R.; SILVA, T. T.; SANTOS, A. P. Balanço de nitrogênio e medida do teor de uréia no soro e na urina como monitores metabólicos de dietas contendo resíduo de uva de vitivinícolas para ovinos. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 7, n. 2, p. 169-175, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
5. | | SILVA, T. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, R. L.; DANTAS, F. R.; BAGALDO, A. R.; MENEZES, D. R.; GARCEZ NETO, A. F.; FERREIRA, G. D. Degradabilidade ruminal e valor nutritivo da maniçoba ensilada com níveis do resíduo vitivinícola. Archivos de Zootecnia, v. 60, p. 93-103, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
6. | | MENEZES, D. R.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, R. L. de; BAGALDO, A. R.; SILVA, T. M.; SANTOS, A. P. dos. Ingestão voluntária de ovinos submetidos a dietas contendo resíduo de vitivinícolas. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 4.; SIMPÓSIO NORDESTINO SE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 10.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 1., 2006, Petrolina. Anais... Petrolina: SNPA; Embrapa Semi-Árido, 2006. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
7. | | MACOME, F. M.; OLIVEIRA, R. L.; BAGALDO, A. R.; BARBOSA, L. P.; ARAUJO, G. G. L. de; JESUS, I. B.; BORJA, M. S. Consumo de nutriente em cordeiros alimentados com torta de dendê. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 11.; SIMPÓSIO SERGIPANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Aracaju. Anais... Aracaju: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
8. | | MENEZES, D. R.; ARAUJO, G. G. L. de; SOCORRO, E. P. do; OLIVEIRA, R. L.; BAGALDO, A. R.; SILVA, T. M. Consumo de nutrientes em dietas contendo resíduo desidratado de uva de vitivinicolas associado à palma forrageira "in natura" e diferentes níveis de uréia para ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SBZ; UFPB, 2006. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
9. | | TOSTO, M. S. L.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, R. L.; BAGALDO, A. R.; DANTAS, F. R.; MENEZES, D. R.; CHAGAS, E. C. O. Composição química e estimativa de energia da palma forrageira e do resíduo desidratado de vitivinícolas. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 8, n. 3, p. 239-249, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
10. | | MENEZES, D. R.; ARAUJO, G. G. L. de; SOCORRO, A. P. do; OLIVEIRA, R. L.; BAGALDO, A. R.; SILVA, T. M. Digestibilidade aparente dos nutrientes em dietas contendo resíduo desidratado de uva de vitivinícolas associado à palma forrageira "in natura" e diferentes níveis de uréia para ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SBZ; UFPB, 2006. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
11. | | OLIVEIRA, A. P. D. de; BAGALDO, A. R.; MORAES, S. A. de; LIMA, L. F.; SIQUEIRA, R. T.; CIRNE, L. G. A. Digestibilidade de nutrientes e balanço de nitrogênio em caprinos alimentados com dietas contendo mandioca e algaroba. Research, Society and Development, v. 12, n. 8, e4512831307, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
12. | | SILVA, R. L. N. V. da; ARAUJO, G. G. L. de; SOCORRO, E. P. do; OLIVEIRA, R. L.; GARCEZ NETO, A. F.; BAGALDO, A. R. Níveis de farelo de melancia forrageira em dietas para ovinos. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 38, n. 6, p. 1142-1148, jun., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
| |
13. | | JESUS, I. B. de; BAGALDO, A. R.; BARBOSA, L. P.; OLIVEIRA, R. L.; GARCEZ NETO, A. F.; SILVA, T. M.; MACOME, F. M.; RIBEIRO, C. V. di M. Níveis de óleo de licuri [Syagrus coronata (Martius) Beccari] na dieta de cabritos ¾ Boer. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 11, n. 4, p. 1163-1175, out./dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
14. | | MENEZES, D. R.; ARAUJO, G. G. L. de; SOCORRO, E. P.; OLIVEIRA, R. L.; BAGALDO, A. R.; SILVA, T. M.; PEREIRA, L. G. R. Níveis de ureia em dietas contendo co-produto de vitivinícolas e palma forrageira para ovinos Santa Inês. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 61, n. 3, p. 662-667, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
| |
15. | | CARDOSO NETO, B. M.; OLIVEIRA, R. L; BAGALDO, A. R.; MACONE, F. M.; JESUS, I. B. de; GARCEZ NETO, A. F.; BARBOSA, L. P.; SILVA, M. C. A. da; SOUZA, E. R. de; ARAUJO, G. G. L. de. Características da carcaça de cordeiros submetidos a dietas com níveis de torta de dendê (Palmiste). In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 3., 2007, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SEBRAE-PB: EMEPA-PB, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
16. | | ANDRÉA, M. W.; MARCONDES, C. R.; MACEDO JÚNIOR, C. M.; SANTOS, D. R. dos; DANTAS, J. L. dos S.; OLIVEIRA, K. N. de; ROCHA, N. B.; SALES, R. A. C.; MATARAZZO, S. V.; BAGALDO, A. R. Comportamento ingestivo a pasto de búfalas Murrah do Recôncavo Baiano, Brasil Archivos Latinoamericano de Producion Animal, v. 19, (supl. 1), p. 286, 2011 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
17. | | CARDOSO NETO, B. M.; OLIVEIRA, R. L.; SANDERS, D. da M.; RIBEIRO, R. D. X.; BAGALDO, A. R.; GARCEZ NETO, A. F.; FARIA, E. S.; LIMA, L. dos S.; MACOME, F. M.; ARAUJO, G. G. L. de. Composição químico-bromatológica da silagem de Tanzânia com niveis de farelo de trigo. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 3., 2007, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SEBRAE-PB: EMEPA-PB, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
18. | | CARDOSO NETO, B. M.; OLIVEIRA, R. L.; SANDERS, D. da M.; RIBEIRO, R. D. X.; BAGALDO, A. R.; GARCEZ NETO, A. F.; FARIA, E. S.; LIMA, L. dos S.; MACOME, F. M.; ARAÚJO, G. L. G. de. Composição químico-bromatológica da silagem de Tanzânia com níveis de farelo de trigo. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 3., 2007, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SEBRAE-PB: EMEPA-PB, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
19. | | OLIVEIRA, A. P. D.; BAGALDO, A. R.; LOURES, D. R. S.; BEZERRA, L. R.; MORAES, S. A. de; YAMAMOTO, S. M.; ARAÚJO, F. L.; CIRNE, L. R.; OLIVEIRA, R. L. Effect of ensiling gliricidia with cassava on silage quality, growth performance, digestibility, ingestive behavior and carcass traits in lambs. Animal Feed Science and Technology, v. 241, p. 198-209, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
20. | | LOPES, N. C. M.; JAEGER, S. M. P. L; OLIVEIRA, R. L.; OLIVEIRA, G. J. C. de; MELO JUNIOR, A. S. de; FARIA, M. M. de S.; STRADA, E. S. de O.; SILVA, A. M. da; BAGALDO, A. R. Peso, rendimento e cortes da carcaça de cordeiros recebendo dieta a base de palma forrageira (Opuntia fícus-indica, Mill) amonizada. Magistra, Cruz das Almas-BA, v. 20, n. 2, p. 140-145, abr./jun., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
| |
Registros recuperados : 21 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
14/03/2019 |
Data da última atualização: |
18/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, A. P. D.; BAGALDO, A. R.; LOURES, D. R. S.; BEZERRA, L. R.; MORAES, S. A. de; YAMAMOTO, S. M.; ARAÚJO, F. L.; CIRNE, L. R.; OLIVEIRA, R. L. |
Afiliação: |
SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA. |
Título: |
Effect of ensiling gliricidia with cassava on silage quality, growth performance, digestibility, ingestive behavior and carcass traits in lambs. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Feed Science and Technology, v. 241, p. 198-209, 2018. |
ISSN: |
0377-8401 |
DOI: |
10.1016/j.anifeedsci.2018.05.004 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the effects of ensiling gliricidia (Gliricidia sepium Jacq.) with cassava on silage quality as well as the growth performance, digestibility, ingestive behavior and carcass traits in lambs. Gliricidia was ensiled with cassava leaves at varying proportions of inclusion (0, 200, 400 and 600 g/kg) for 75 days and fed as a total mixed ration (TMR) at 700 g/ kg, while a concentrate mixture was fed at 300 g/kg to 32 castrated Santa Ines crossbred lambs with an average weight of 18.9 ± 2.0 kg. The pH, N-NH3, density, butyric and acetic acid contents and dry matter losses (DML) of the gliricidia silages decreased linearly (P < 0.05) with cassava inclusion, but there was a linear increase (P < 0.05) in the contents of dry matter (DM), non-fibrous carbohydrates (NFC), total carbohydrates (TC), and lactic and propionic acids. Including cassava leaves in the gliricidia silage increased (P < 0.05) the intake (g/d) of DM, CP, EE, NDFap and NDFap (%BW) by the lambs, but there was no effect on the digestibility of DM, CP, EE, and NDFap or the time spent feeding, ruminating, idling and chewing. There was a slight tendency toward a quadratic increase in the NFC digestibility coefficient (P=0.084). The inclusion of cassava leaves in the gliricidia silage linearly increased (P < 0.05) the final weight, total weight gain, average daily gain, and hot and cold carcass weights of the lambs, but there was no influence on the carcass traits (P > 0.05). However, the weights of the commercial cuts and non-carcass components linearly increased (P < 0.05) with the inclusion of 600 g/kg of cassava in the gliricidia silage. Therefore, it is recommended to combine gliricidia with 600 g/kg of cassava leaves to improve the fermentation pattern and chemical composition of gliricidiacassava silage, and offering the silage in lamb diets increases the nutrient intake, performance, morphometric measurements and carcass and non-carcass components as well as the yields of both prime commercial cuts, such as the loin and ham, and typical foods, such as sheep "buchada". MenosThe objective of this study was to evaluate the effects of ensiling gliricidia (Gliricidia sepium Jacq.) with cassava on silage quality as well as the growth performance, digestibility, ingestive behavior and carcass traits in lambs. Gliricidia was ensiled with cassava leaves at varying proportions of inclusion (0, 200, 400 and 600 g/kg) for 75 days and fed as a total mixed ration (TMR) at 700 g/ kg, while a concentrate mixture was fed at 300 g/kg to 32 castrated Santa Ines crossbred lambs with an average weight of 18.9 ± 2.0 kg. The pH, N-NH3, density, butyric and acetic acid contents and dry matter losses (DML) of the gliricidia silages decreased linearly (P < 0.05) with cassava inclusion, but there was a linear increase (P < 0.05) in the contents of dry matter (DM), non-fibrous carbohydrates (NFC), total carbohydrates (TC), and lactic and propionic acids. Including cassava leaves in the gliricidia silage increased (P < 0.05) the intake (g/d) of DM, CP, EE, NDFap and NDFap (%BW) by the lambs, but there was no effect on the digestibility of DM, CP, EE, and NDFap or the time spent feeding, ruminating, idling and chewing. There was a slight tendency toward a quadratic increase in the NFC digestibility coefficient (P=0.084). The inclusion of cassava leaves in the gliricidia silage linearly increased (P < 0.05) the final weight, total weight gain, average daily gain, and hot and cold carcass weights of the lambs, but there was no influence on the carcass traits (P > 0.05). Howe... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Ácidos orgânicos. |
Thesagro: |
Cordeiro; Digestibilidade; Gliricidia; Mandioca; Manihot Esculenta; Nutrição Animal; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 03177naa a2200349 a 4500 001 2107055 005 2019-03-18 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0377-8401 024 7 $a10.1016/j.anifeedsci.2018.05.004$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, A. P. D. 245 $aEffect of ensiling gliricidia with cassava on silage quality, growth performance, digestibility, ingestive behavior and carcass traits in lambs.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe objective of this study was to evaluate the effects of ensiling gliricidia (Gliricidia sepium Jacq.) with cassava on silage quality as well as the growth performance, digestibility, ingestive behavior and carcass traits in lambs. Gliricidia was ensiled with cassava leaves at varying proportions of inclusion (0, 200, 400 and 600 g/kg) for 75 days and fed as a total mixed ration (TMR) at 700 g/ kg, while a concentrate mixture was fed at 300 g/kg to 32 castrated Santa Ines crossbred lambs with an average weight of 18.9 ± 2.0 kg. The pH, N-NH3, density, butyric and acetic acid contents and dry matter losses (DML) of the gliricidia silages decreased linearly (P < 0.05) with cassava inclusion, but there was a linear increase (P < 0.05) in the contents of dry matter (DM), non-fibrous carbohydrates (NFC), total carbohydrates (TC), and lactic and propionic acids. Including cassava leaves in the gliricidia silage increased (P < 0.05) the intake (g/d) of DM, CP, EE, NDFap and NDFap (%BW) by the lambs, but there was no effect on the digestibility of DM, CP, EE, and NDFap or the time spent feeding, ruminating, idling and chewing. There was a slight tendency toward a quadratic increase in the NFC digestibility coefficient (P=0.084). The inclusion of cassava leaves in the gliricidia silage linearly increased (P < 0.05) the final weight, total weight gain, average daily gain, and hot and cold carcass weights of the lambs, but there was no influence on the carcass traits (P > 0.05). However, the weights of the commercial cuts and non-carcass components linearly increased (P < 0.05) with the inclusion of 600 g/kg of cassava in the gliricidia silage. Therefore, it is recommended to combine gliricidia with 600 g/kg of cassava leaves to improve the fermentation pattern and chemical composition of gliricidiacassava silage, and offering the silage in lamb diets increases the nutrient intake, performance, morphometric measurements and carcass and non-carcass components as well as the yields of both prime commercial cuts, such as the loin and ham, and typical foods, such as sheep "buchada". 650 $aAnimal nutrition 650 $aCordeiro 650 $aDigestibilidade 650 $aGliricidia 650 $aMandioca 650 $aManihot Esculenta 650 $aNutrição Animal 650 $aSilagem 653 $aÁcidos orgânicos 700 1 $aBAGALDO, A. R. 700 1 $aLOURES, D. R. S. 700 1 $aBEZERRA, L. R. 700 1 $aMORAES, S. A. de 700 1 $aYAMAMOTO, S. M. 700 1 $aARAÚJO, F. L. 700 1 $aCIRNE, L. R. 700 1 $aOLIVEIRA, R. L. 773 $tAnimal Feed Science and Technology$gv. 241, p. 198-209, 2018.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|