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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
20/03/2015 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SANTOS, A. S. de O. dos; COSTA, F. F.; ESTEVES, W. T.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. |
Afiliação: |
ALESSA SIQUEIRA DE OLIVEIRA DOS SANTOS; FABIANO FREIRE COSTA, UFJF; WESLEY TINOCO ESTEVES; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; MARCO ANTÔNIO MOREIRA FURTADO, UFJF; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL. |
Título: |
Linearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 69, n. 6, p. 415-423, 2014. |
DOI: |
https://doi.org/10.14295/2238-6416.v69i6.350 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Reliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the linearity of calibration curves obtained from different proteins (blood serum albumin-BSA, α-LA, β-LG, caseins (CN): αs, β and κ-CAS) with the reagent of Bradford. Comercial UHT skimmed bovine milk was analyzed for the determination of total protein using the Bradford method by reading at 595 nm. The determination of the concentrations of total milk protein was achieved by linear regression. The Bradford method showed a high sensitivity for the determination of total proteins in bovine milk dilution 1:25 to values closer to those obtained by the Kjeldahl method. The results showed that the calibration curve of standard proteins β-CN and BSA obtained better linearity with less variation in the absorbance measurements for the determination of total protein of milk. |
Palavras-Chave: |
Bovine; BSA; Proteins quantification; Skimmed milk; Spectrophotometry. |
Thesaurus Nal: |
beta-casein. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120712/1/Cnpgl-2014-RevILCT-Linearization.pdf
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Marc: |
LEADER 01848naa a2200265 a 4500 001 2011872 005 2024-02-05 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.14295/2238-6416.v69i6.350$2DOI 100 1 $aSANTOS, A. S. de O. dos 245 $aLinearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aReliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the linearity of calibration curves obtained from different proteins (blood serum albumin-BSA, α-LA, β-LG, caseins (CN): αs, β and κ-CAS) with the reagent of Bradford. Comercial UHT skimmed bovine milk was analyzed for the determination of total protein using the Bradford method by reading at 595 nm. The determination of the concentrations of total milk protein was achieved by linear regression. The Bradford method showed a high sensitivity for the determination of total proteins in bovine milk dilution 1:25 to values closer to those obtained by the Kjeldahl method. The results showed that the calibration curve of standard proteins β-CN and BSA obtained better linearity with less variation in the absorbance measurements for the determination of total protein of milk. 650 $abeta-casein 653 $aBovine 653 $aBSA 653 $aProteins quantification 653 $aSkimmed milk 653 $aSpectrophotometry 700 1 $aCOSTA, F. F. 700 1 $aESTEVES, W. T. 700 1 $aBRITO, M. A. V. P. e 700 1 $aFURTADO, M. A. M. 700 1 $aMARTINS, M. F. 773 $tRevista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes$gv. 69, n. 6, p. 415-423, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
17/09/2007 |
Data da última atualização: |
01/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CAMARÃO, A. P.; AZEVEDO, G. P. C. de. |
Afiliação: |
ARI PINHEIRO CAMARÃO, CPATU; GUILHERME PANTOJA CALANDRINI DE AZEVEDO, CPATU. |
Título: |
Formação e utilização de banco de proteína. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: VEIGA, J. B. da (Ed.). Criação de gado leiteiro na Zona Bragantina. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2006. |
Páginas: |
p. 85-89. |
Série: |
(Embrapa Amazônia Oriental. Sistemas de produção, 2). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Banco de proteína. |
Thesagro: |
Adubação; Leguminosa Forrageira; Nutrição Animal; Plantio. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/126376/1/Cap10.pdf
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Marc: |
LEADER 00670naa a2200205 a 4500 001 1394518 005 2017-06-01 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCAMARÃO, A. P. 245 $aFormação e utilização de banco de proteína. 260 $c2006 300 $ap. 85-89. 490 $a(Embrapa Amazônia Oriental. Sistemas de produção, 2). 650 $aAdubação 650 $aLeguminosa Forrageira 650 $aNutrição Animal 650 $aPlantio 653 $aBanco de proteína 700 1 $aAZEVEDO, G. P. C. de 773 $tIn: VEIGA, J. B. da (Ed.). Criação de gado leiteiro na Zona Bragantina. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2006.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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