Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/03/2015
Data da última atualização:  05/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, A. S. de O. dos; COSTA, F. F.; ESTEVES, W. T.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F.
Afiliação:  ALESSA SIQUEIRA DE OLIVEIRA DOS SANTOS; FABIANO FREIRE COSTA, UFJF; WESLEY TINOCO ESTEVES; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; MARCO ANTÔNIO MOREIRA FURTADO, UFJF; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL.
Título:  Linearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 69, n. 6, p. 415-423, 2014.
DOI:  https://doi.org/10.14295/2238-6416.v69i6.350
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Reliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the linearity of calibration curves obtained from different proteins (blood serum albumin-BSA, α-LA, β-LG, caseins (CN): αs, β and κ-CAS) with the reagent of Bradford. Comercial UHT skimmed bovine milk was analyzed for the determination of total protein using the Bradford method by reading at 595 nm. The determination of the concentrations of total milk protein was achieved by linear regression. The Bradford method showed a high sensitivity for the determination of total proteins in bovine milk dilution 1:25 to values closer to those obtained by the Kjeldahl method. The results showed that the calibration curve of standard proteins β-CN and BSA obtained better linearity with less variation in the absorbance measurements for the determination of total protein of milk.
Palavras-Chave:  Bovine; BSA; Proteins quantification; Skimmed milk; Spectrophotometry.
Thesaurus Nal:  beta-casein.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120712/1/Cnpgl-2014-RevILCT-Linearization.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL21744 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  17/09/2007
Data da última atualização:  01/06/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CAMARÃO, A. P.; AZEVEDO, G. P. C. de.
Afiliação:  ARI PINHEIRO CAMARÃO, CPATU; GUILHERME PANTOJA CALANDRINI DE AZEVEDO, CPATU.
Título:  Formação e utilização de banco de proteína.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: VEIGA, J. B. da (Ed.). Criação de gado leiteiro na Zona Bragantina. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2006.
Páginas:  p. 85-89.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Sistemas de produção, 2).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Banco de proteína.
Thesagro:  Adubação; Leguminosa Forrageira; Nutrição Animal; Plantio.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/126376/1/Cap10.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU39155 - 1UMTPL - PP636.214098115V426c1534
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional