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Registros recuperados : 79 | |
21. | | MOREIRA, E. A.; SOUZA, S. M.; FERREIRA, A. L.; AZEVÊDO, J. A. G.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; SOUZA SOBRINHO, F. de; PEREIRA, L. G. R. Divergência Nutricional de Progênies de Brachiaria ruziziensis. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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22. | | MOURA, C. M. S.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, B. Y. S.; AZEVEDO, J. A. G.; PIMENTA FILHO E. C.; AZEVEDO, P. S.; SANTOS, E. M. Different roughage: concentrate ratios and water supplies to feedlot lambs: carcass characteristics and meat chemical composition. The Journal of Agricultural Science, v. 157, n. 7-8, p. 643-649, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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23. | | SANTOS, M. G. M. F.; AZEVEDO, J. A. G. de; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, T. C. da; CABRAL, I. dos S.; FARIAS, D. da S. Relação entre pressão e volume para implantação da técnica in vitro de produção de gases no trópico úmido. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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24. | | BRANDÃO, L. G. N.; DÓREA, J. R. R.; SILVA, T. C. da; FRANCO, A. L. C.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVEDO, J. A. G. de. Perfil fermentativo da silagem de jaca in natura e acrescida de uréia. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Lavras: UFLA: SBZ, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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25. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; ARAGÃO, A. S. L. DE; COSTA, C. T. F.; AZEVEDO, J. A. G. DE. Palma forrageira (Opuntia ficus indica Mill) associada a diferentes volumosos em dietas para vacas da raça Sindi em lactação: consumo de materia seca, proteina bruta e frações fibrosas. In: Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Zootecnia, 48., 2011, Belém. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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26. | | Ferreira, A. L.; Maurício, R. M.; PEREIRA, L. G. R.; Azevedo, J. A. G. de; OLIVEIRA, L. S.; Pereira, J. M. Nutritional divergence in genotypes of forage peanut. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 4, p. 856-863, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
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27. | | SILVA, C. M. da; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, B. Y. S. de; AZEVÊDO, J. A. G. de; FURTADO, D. A. Performance and economic viability of feedlot sheep fed different levels of roughage, concentrate, and water. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 37, n. 3, p. 1595-1606, maio/jun. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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28. | | AZEVÊDO, J. A. G.; VALADARES FILHO, S. de C.; DETMANN, E.; PINA, D. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; OLIVEIRA, K. A. M. de; FERNANDES, H. J.; SOUZA, N. K. de P. Predição de frações digestíveis e valor energético de subprodutos agrícolas e agroindustriais para bovinos. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 40, n. 2, p. 391-402, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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29. | | GUIMARÃES, G. S.; AZEVEDO, J. A. G.; CAIRO, F. C.; SILVA, C. S. da; SOUZA, L. L.; NUNES, F. dos S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, R. R. Proportions of concentrate and rehydrated ground grain corn silage at different storage times for better use of starch by lambs. Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 4, 297, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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30. | | SILVA, T. C. da; SANTOS, E. M.; AZEVEDO, J. A. G.; EDVAN, R. L.; PERAZZO, A. F.; PINHO, R. M. A.; RODRIGUES, J. A. S.; SILVA, D. S. da. Agronomic divergence of sorghum hybrids for silage yield in the semiarid region of Paraiba. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 40, n. 9, p. 1886-1893, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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31. | | ALMEIDA, F. M. de; AZEVÊDO, J. A. G.; CABRAL, I. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, B. S.; VIEIRA, P. A. S. Kinetics in vitro of ruminal fermentation of cocoa husks subjected to alkali and heat treatment. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 6, p. 3897-3908, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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32. | | ARAGÃO, A. S. L.; PEREIRA, L. G. R.; CHIZZOTTI, M. L.; VOLTOLINI, T. V.; AZEVEDO, J. A. G.; BARBOSA, L. D.; SANTOS, R. D. dos; ARAUJO, G. G. L. de; BRANDÃO, L. G. N. Farelo de manga na dieta de cordeiros em confinamento. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, v. 64, n. 4, p. 967-973, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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33. | | NASCIMENTO, L. S.; VIEIRA, P. A. S.; AZEVEDO, J. A. G.; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, F. F. Da; NEVES, A. L. A.; MENEZES, D. R.; RODRIGUES, E. S. O. Silagem da raiz da mandioca em dietas para vacas: produção e composição do leite In: CONGRESO DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 25.; CONGRESO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 11., 2016, Recife. La seguridad alimentaria en America Latina. Recife: Universidade Federal Rural de Pernambuco, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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34. | | CABRAL, Í. dos S.; AZEVÊDO, J. A. G.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de. Silage or fresh by-product of peach palm as roughage in the feeding of lambs. Tropical Animal Health and Production, v. 47, n. 3, p. 525-531, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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35. | | OLIVEIRA, B. S.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; RODRIGUES, J. A. S.; VELASCO, F. O.; NEVES, A. L. A.; MAURÍCIO, R. M.; VERNEQUE, R. da S.; SANTOS, R. D. dos. Silage quality of six sorghum cultivars for sheep. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 256-464, fev. 2018. Título em português: Qualidade das silagens de seis cultivares de sorgo para ovinos. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
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36. | | NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; VERNEQUE, R. da S.; AZEVEDO, J. A. G. de; VIEIRA, P. A. S.; SANTOS, R. D. dos; ARAUJO, G. G. L. de; CHIZZOTTI, M. L.; OLIVEIRA, G. F. de. Tabelas nordestinas de composição de alimentos para bovinos leiteiros. Brasília, DF: Embrapa, 2014. 184 p. il. Acompanha link para o Software Calculeite Nordeste, que é parte integrante do livro: http://www.cnpgl.embrapa.br/calculeite/ Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas |
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37. | | AZEVÊDO, J. A. G.; VALADARES FILHO, S. DE C.; DETMANN, E.; PINA, D. DOS S.; PAULINO, M. F.; VALADARES, R. F. D.; PEREIRA, L. G. R.; LIMA, J. C. M. In situ and in vitro degradation kinetics and prediction of the digestible neutral detergent fiber of agricultural and agro-industrial byproducts Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 8, p. 1890-1898, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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38. | | AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA, L. L.; SALT, M. P. F.; NASCIMENTO, L. S.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, R. R.; OLIVEIRA, G. A. de; FERREIRA, D. M. F.; ALMEIDA, V. V. S. de. Substituição do milho pela silagem de jaca em dietas para cordeiros confinados. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 3, p. 1599-1608, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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39. | | NASCIMENTO, L. S.; VIEIRA, P. A. S.; AZEVÊDO, J. A. G.; SILVA, F. F. Da; NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; RODRIGUES, E. S. De O.; OLIVEIRA, B. S. Bovinos alimentados com silagem da raiz da mandioca: consumo e digestibilidade In: CONGRESO DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 25.; CONGRESO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 11., 2016, Recife. La seguridad alimentaria en America Latina. Recife: Universidade Federal Rural de Pernambuco, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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40. | | PEREIRA, L. G. R.; BARREIROS, D. C.; OLIVEIRA, L. S.; FERREIRA, A. L.; MAURÍCIO, R. M.; AZEVÊDO, J. A. G.; FIGUEIREDO, M. P.; SOUZA, L. F.; CRUZ, P. G. da. Composição química e cinética de fermentação ruminal de subprodutos de frutas no sul da Bahia - Brasil. Livestock Research for Rural Development, Cali, v. 20, n. 1, p. 1-11, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 79 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/12/2022 |
Data da última atualização: |
12/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SOUZA, D. D. de; AZEVEDO, J. A. G.; ARAUJO, G. G. L. de; CRUZ, C. L. dos S.; CABRAL, I. dos S.; ALMEIDA, F. M. de; OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA, B. S. |
Afiliação: |
LÍGIA LINS SOUZA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; JOSÉ AUGUSTO GOMES AZEVÊDO, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, Bahia; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; CRISTIANE LEAL DOS SANTOS CRUZ, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; ÍCARO DOS SANTOS CABRAL, Universidade Federal do Amazonas; FLÁVIO MOREIRA DE ALMEIDA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; GISELE ANDRADE DE OLIVEIRA, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, Bahia; BRENA SANTOS OLIVEIRA, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, Bahia. |
Título: |
Crude glycerin for Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 129, Aug. 2015. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2015.06.006 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the use of crude glycerin in diets for Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs by determining the intake and apparent digestibility of the dietary nutrients and the productive performance of the animals. Twenty-four non-castrated male Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs were confined in individual pens, fed a diet with a roughage:concentrate ratio of 30:70 twice daily. The experimental design adopted was completely randomized, in a 2 × 2 factorial arrangement (two diets and two breed groups), with six replications for each factor. There was interaction between breed group and crude glycerin intake from the diet for ether extract digestibility, and this effect was higher in Santa Inês lambs fed crude glycerin. However, no interaction between breed group and diet was observed to affect dry matter intake (DMI), organic matter (OM), crude protein (CP), non-fibrous carbohydrates (NFC) and total digestible nutrients (TDN) in g/day or digestible energy (DE) intake in kcal kg−1. The diet and breed groups, separately, did not affect the DM, OM, CP, NFC, TDN or DE intakes. The TDN content and digestibility coefficients of DM, OM, CP, NFC, neutral detergent fiber corrected for residual ash and protein (NDFap) were not affected by the interaction. The use of crude glycerin in the diet, regardless of the animal breed group, provided higher TDN content and apparent digestibility for NDFap, and lower apparent digestibility for NFC. Inclusion of crude glycerin in diets for lambs, irrespective of breed group, affects the intake and digestibility of nutrients, but results in worst feed conversion. MenosThe objective of this study was to evaluate the use of crude glycerin in diets for Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs by determining the intake and apparent digestibility of the dietary nutrients and the productive performance of the animals. Twenty-four non-castrated male Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs were confined in individual pens, fed a diet with a roughage:concentrate ratio of 30:70 twice daily. The experimental design adopted was completely randomized, in a 2 × 2 factorial arrangement (two diets and two breed groups), with six replications for each factor. There was interaction between breed group and crude glycerin intake from the diet for ether extract digestibility, and this effect was higher in Santa Inês lambs fed crude glycerin. However, no interaction between breed group and diet was observed to affect dry matter intake (DMI), organic matter (OM), crude protein (CP), non-fibrous carbohydrates (NFC) and total digestible nutrients (TDN) in g/day or digestible energy (DE) intake in kcal kg−1. The diet and breed groups, separately, did not affect the DM, OM, CP, NFC, TDN or DE intakes. The TDN content and digestibility coefficients of DM, OM, CP, NFC, neutral detergent fiber corrected for residual ash and protein (NDFap) were not affected by the interaction. The use of crude glycerin in the diet, regardless of the animal breed group, provided higher TDN content and apparent digestibility for NDFap, and lower apparent digestibility for N... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Alimentação alternativa; Glicerina bruta; Raça F1 Dorper; Raça Santa Inês. |
Thesagro: |
Cordeiro; Ruminante; Subproduto. |
Thesaurus NAL: |
Biodiesel; Genotype; Ruminants; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02672naa a2200349 a 4500 001 2149399 005 2023-07-12 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2015.06.006$2DOI 100 1 $aSOUZA, D. D. de 245 $aCrude glycerin for Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe objective of this study was to evaluate the use of crude glycerin in diets for Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs by determining the intake and apparent digestibility of the dietary nutrients and the productive performance of the animals. Twenty-four non-castrated male Santa Inês and F1 Dorper × Santa Inês lambs were confined in individual pens, fed a diet with a roughage:concentrate ratio of 30:70 twice daily. The experimental design adopted was completely randomized, in a 2 × 2 factorial arrangement (two diets and two breed groups), with six replications for each factor. There was interaction between breed group and crude glycerin intake from the diet for ether extract digestibility, and this effect was higher in Santa Inês lambs fed crude glycerin. However, no interaction between breed group and diet was observed to affect dry matter intake (DMI), organic matter (OM), crude protein (CP), non-fibrous carbohydrates (NFC) and total digestible nutrients (TDN) in g/day or digestible energy (DE) intake in kcal kg−1. The diet and breed groups, separately, did not affect the DM, OM, CP, NFC, TDN or DE intakes. The TDN content and digestibility coefficients of DM, OM, CP, NFC, neutral detergent fiber corrected for residual ash and protein (NDFap) were not affected by the interaction. The use of crude glycerin in the diet, regardless of the animal breed group, provided higher TDN content and apparent digestibility for NDFap, and lower apparent digestibility for NFC. Inclusion of crude glycerin in diets for lambs, irrespective of breed group, affects the intake and digestibility of nutrients, but results in worst feed conversion. 650 $aBiodiesel 650 $aGenotype 650 $aRuminants 650 $aSmall ruminants 650 $aCordeiro 650 $aRuminante 650 $aSubproduto 653 $aAlimentação alternativa 653 $aGlicerina bruta 653 $aRaça F1 Dorper 653 $aRaça Santa Inês 700 1 $aAZEVEDO, J. A. G. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aCRUZ, C. L. dos S. 700 1 $aCABRAL, I. dos S. 700 1 $aALMEIDA, F. M. de 700 1 $aOLIVEIRA, G. A. de 700 1 $aOLIVEIRA, B. S. 773 $tSmall Ruminant Research$gv. 129, Aug. 2015.
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