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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, W. C. S.; RODRIGUES, M. do R. L. Avaliações biométricas de mudas micropropagadas do abacaxizeiro cultivar Turiaçu em resposta à aplicação de fertilizantes. In: JORNADAS DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 19 e 20., 2024, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2024. p. 23-24. (Embrapa Amazônia Ocidental. Eventos Técnicos & Científicos, 1).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGRALHA, K. I. da C. M.; CORDEIRO, C. D. R.; BATISTA, W. C. S.; RODRIGUES, M. do R. L. Teores nutricionais em plantas de abacaxizeiro cultivar Turiaçu, nas condições do município de Itacoatiara, AM. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 18., 2021, Manaus. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 35-36.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2021
Data da última atualização:  08/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  AZEREDO, H. M. C. de; TONON, R. V.; McCLEMENTS, D. J.
Afiliação:  HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; DAVID J. MCCLEMENTS, University of Massachusett.
Título:  Designing healthier foods: Reducing the content or digestibility of key nutrients.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Trends in Food Science & Technology, v.118, p. 459-470, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: The global obesity epidemic and increasing incidences of metabolic diseases have been correlated to increased consumption of fat, sugar, and salt. In response, many food scientists are developing food products with reduced levels of sugar, fat and/or salt. However, knowledge of composition-structure-property relation-ships of foods is critical to create high-quality products that are well accepted by consumers. Moreover, food processing may increase the digestion rates of nutrients by breaking down food structures, thereby making them more readily digestible and absorbable. Scope and approach: This review provides an overview of the mechanisms and expected effects of using structural design approaches to reduce the levels or retard the digestibility of nutrients associated with negative health impacts (especially fats, carbohydrates and salt) in processed foods. Key findings and conclusions: There are a number of design approaches that may be applied to food in order to make them less energy-dense or with reduced digestion rates of key nutrients, while not affecting much their sensory appeal to consumers.
Palavras-Chave:  Digestive enzyme; Multiple emulsion; Pickering emulsion; Rheology modification.
Thesaurus NAL:  Flocculation; Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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