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Registros recuperados : 324 | |
128. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ROSA, P. S.; ABREU, V. M. N.; AVILA, V. S. de; ABREU, P. G. de. Soluções da Embrapa em manejo e sistemas de produção de frango de corte. In: SOUZA, J. C. P. V. B.; TALAMINI, D. J. D.; SCHEUERMANN, G. N.; SCHMIDT, G. S. (Ed.). Sonho, desafio e tecnologia: 35 anos de contribuições da Embrapa Suínos e Aves. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2011. p. 317-340. Projetos:11.11.11.111. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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129. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RAMOS, C. I.; BELLATO, V.; AVILA, V. S. de; COUTINHO, G. C.; SOUZA, A. P. de. Resistência de parasitos gastrintestinais de ovinos a alguns anti-helmínticos no estado de Santa Catarina, Brasil. Ciência Rural, v. 32, n. 3, p. 473-477, jun. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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131. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARTINS, F. M.; SANDI, A. J.; AVILA, V. S. de; SANTOS FILHO, J. I. dos. Turkey production costs in the State Of Santa Catarina, Brazil. In: WORLD´S POULTRY CONGRESS, 24., 2012, Salvador. Abstract... Salvador: WSPA, 2012. 1 CD-ROM. World's Poultry Science Journal, v. 68, supl. 1, 2012. Projeto/Plano de Ação: 04.08.08.017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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138. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | AVILA, V. S. de; APPEL, K. F.; FEDDERN, V.; LUDKE, J. V.; ZABALETA, J. P. L. Utilização da batata-doce como ingrediente na dieta de aves em sistemas alternativos de criação. Avicultura Industrial, Itu, ed. 1327, ano 114, n. 04, p. 14-21, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Suínos e Aves. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
07/12/2020 |
Data da última atualização: |
07/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BAVARESCO, C.; KRABBE, E. L.; AVILA, V. S. de; LOPES, L. dos S.; WERNICK, B.; MARTINEZ, F. N. |
Afiliação: |
CAROLINE BAVARESCO, UFPel; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; VALDIR SILVEIRA DE AVILA, CNPSA; LETICIA DOS SANTOS LOPES, CNPSA; BRUNO WERNICK, Basf S/A; FERNANDO N. MARTINEZ, Basf S/A. |
Título: |
Calcium: phosphorus ratios and supplemental phytases on broiler performance and bone quality. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Applied Poultry Research, v. 29, n. 3, p. 54-599, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.japr.2020.03.005 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This study aimed to evaluate 2 phytases, at 2 supplementation doses, in broiler diets with nutritional matrices with reduction in Ca:total P (tP) ratio. One-day-old male chicks (n = 3,960) were distributed in an arrangement of 12 treatments, with 10 replicates each; the experimental unit consisted of a floor pen with 33 birds each. Trial lasted up to 42 D, and birds were given the experimental diets: T1?positive control 1 (high Ca:tP ratio?recommended amount); T2?negative control 1 (reduction of 0.16% Ca and 0.16% available P-AP); T3?T2 + 500 FTU/kg enzyme A; T4?T2 + 500 FTU/kg enzyme B; T5?T2 + 1000 FTU/kg enzyme A; T6?T2 + 1000 FTU/kg enzyme B; T7?positive control 2 (low Ca:tP ratio); T8?negative control 2 (reduction of 0.16% Ca and 0.16% AP); T9?T8 + 500 FTU/kg enzyme A; T10?T8 + 500 FTU/kg enzyme B; T11?T8 + 1000 FTU/kg enzyme A; and T12?T8 + 1000 FTU/kg enzyme B. At 21 and 42 D of age, performance variables were recorded (body weight, body weight gain, feed intake, and feed conversion ratio) and tibial bone composition (Ca and P) and resistance was determined (strength at rupture). Results indicate that enzyme supplementation was efficient, regardless of Ca:tP ratio. The highest phytase dose presented superior results, especially for the 21-D evaluation. Phytase ?B,? a bacterial product, showed superior response on performance and bone quality. |
Thesagro: |
Alimentação Suplementar; Enzima; Frango de Corte; Ganho de Peso; Mineral; Ração; Suplemento Enzimático. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02220naa a2200277 a 4500 001 2127783 005 2020-12-07 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.japr.2020.03.005$2DOI 100 1 $aBAVARESCO, C. 245 $aCalcium$bphosphorus ratios and supplemental phytases on broiler performance and bone quality.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract: This study aimed to evaluate 2 phytases, at 2 supplementation doses, in broiler diets with nutritional matrices with reduction in Ca:total P (tP) ratio. One-day-old male chicks (n = 3,960) were distributed in an arrangement of 12 treatments, with 10 replicates each; the experimental unit consisted of a floor pen with 33 birds each. Trial lasted up to 42 D, and birds were given the experimental diets: T1?positive control 1 (high Ca:tP ratio?recommended amount); T2?negative control 1 (reduction of 0.16% Ca and 0.16% available P-AP); T3?T2 + 500 FTU/kg enzyme A; T4?T2 + 500 FTU/kg enzyme B; T5?T2 + 1000 FTU/kg enzyme A; T6?T2 + 1000 FTU/kg enzyme B; T7?positive control 2 (low Ca:tP ratio); T8?negative control 2 (reduction of 0.16% Ca and 0.16% AP); T9?T8 + 500 FTU/kg enzyme A; T10?T8 + 500 FTU/kg enzyme B; T11?T8 + 1000 FTU/kg enzyme A; and T12?T8 + 1000 FTU/kg enzyme B. At 21 and 42 D of age, performance variables were recorded (body weight, body weight gain, feed intake, and feed conversion ratio) and tibial bone composition (Ca and P) and resistance was determined (strength at rupture). Results indicate that enzyme supplementation was efficient, regardless of Ca:tP ratio. The highest phytase dose presented superior results, especially for the 21-D evaluation. Phytase ?B,? a bacterial product, showed superior response on performance and bone quality. 650 $aAlimentação Suplementar 650 $aEnzima 650 $aFrango de Corte 650 $aGanho de Peso 650 $aMineral 650 $aRação 650 $aSuplemento Enzimático 700 1 $aKRABBE, E. L. 700 1 $aAVILA, V. S. de 700 1 $aLOPES, L. dos S. 700 1 $aWERNICK, B. 700 1 $aMARTINEZ, F. N. 773 $tJournal of Applied Poultry Research$gv. 29, n. 3, p. 54-599, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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