Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  12/12/2016
Data da última atualização:  13/02/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DUIN, I. M.; AUER, C. G.; SANTOS, A. F. dos.
Afiliação:  Izabela Moura Duin, Mestranda da UFPR; CELSO GARCIA AUER, CNPF; ALVARO FIGUEREDO DOS SANTOS, CNPF.
Título:  Patogenicidade de Pestalotiopsis sp. à miniestacas de acácia-negra.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 15., 2016, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016.
Páginas:  p. 17-18.
Série:  (Embrapa Florestas. Documentos, 295).
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Thesagro:  Acácia Mearnsii; Fungo; Propagação Vegetativa.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155378/1/Paginas-17-18-de-Doc-295-1418-Completo2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF55433 - 1UMTRA - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  06/04/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SILVA, N. C.; ASSIS, O. B. G. de; MARTELLI-TOSI, M.
Afiliação:  ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA.
Título:  Extraction of phenolic compounds from acerola by-products using chitosan solution, encapsulation and application in extending the shelf-life of guava.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 354, 129553, 2021.
Páginas:  1 - 9
ISSN:  0308-8146
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129553
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Aiming the simplification of the production of chitosan nanoparticles as an encapsulating material, the primary approach of this study was to investigate the extraction of active compounds from acerola-pulp by-products directly in chitosan solution by using tip sonication. The results have shown that chitosan solution can be used as a good solvent, mainly for total phenolic compounds (TPC) extraction (1792.7 mg/100 g of dry by-product). The extract was submitted to ionic gelation process using, as counter-ion, the sodium tripolyphosphate to form loaded nanoparticles with TPC. The suspension was applied as protective coatings on the guavas. The nanoengineered coatings provided an effective barrier that delayed the maturation and maintained the green pigmentation for longer periods along with good firmness. To the best of our knowledge, this was the first study that uses chitosan solution as extraction solvent of TPC from food byproducts in order to facilitate the encapsulation process
Palavras-Chave:  Chitosan nanoparticles; Fruit wastes; Ionic gelation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17746 - 1UPCAP - DDPROCI.21/102021/10
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional