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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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141.Imagem marcado/desmarcadoBRITTO, D. de; SANTOS, M. F.; ASSIS, O. B. G. Evaluation of chitosans with different degrees of acetylation as fungicide coating on cut apples. Alimentos e Nutrição, Marilia, v. 23, n. 1, p. 16-21, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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142.Imagem marcado/desmarcadoMORGADO, D. L.; ASSIS, O. B. G. de. Investigação da morfologia de membranas de N,N,N-Trimetilquitosana (TMC) e carboximetilcelulose (CMC) obtidas por eletrofiação. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 170-172 Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. CD-ROM. Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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143.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G.; MELLO, M.; FERRANTE, M. SEM and EDS characterization of microstructural changes caused by Cr and Co addition in NdFeB magnetics. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ELECTRON MICROSCOPY=MEMORIAS DEL CONGRESO INTERNACIONAL DE MICROSCOPIA ELETRÓNICA-ICEM, 14., 1998, Cancún. Electron microscopy 1998: paper presented... Bristol: Institute of Physis Publshing, 1998, v.2, p. 527-528. Edited by: Héctor A. Calderón Benavides, Miguel José Yacamán.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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144.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; ASSIS, O. B. G.; BERNARDES FILHO, R. Revestimentos comestíveis protetores em frutas e hortaliças. In: FERREIRA, M. D. (Ed.). Tecnologias pós-colheita em frutas e hortaliças. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2011. cap. 12, p. 207-218.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação.

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145.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G.; PESSOA, J. D. C. Scientific Note: preparation of thin films of chitosan for use as edible coatings to inhibt fungal growth on sliced fruits. Brazilian journal of food technology, Campinas, v. 7, n. 1, p. 17-22, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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146.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G.; SIMOES, M. L.; SILVA, E. R. Projeto de célula eletroquímica para estudos da remoção de resíduos orgânicos em solos e água. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 129-132. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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147.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, D. de; ASSIS, O. B. G. de. Propriedades físico-químicas de N,N,N-Trimetilquitosana relevantes ao revestimento de frutas minimamente processadas. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 79-81. Editado por Odílio Benedito Garrido de Assis; Wilson Tadeu Lopes da Silva; Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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148.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G. de; LEONI, A. M. Protein hydrophobic dressing on seeds aiming at the delay of undesirable germination. Scientia agricola, Piracicaba, v. 66, n. 1, p. 123-126, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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149.Imagem marcado/desmarcadoBRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de. Potencial antifúngico a Penicillium expansum de filmes de polissacarídeos à base de quitosana e trimetil quitosana. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2020. 28 p. il. (Embrapa Semiárido. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 140).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Semiárido.

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150.Imagem marcado/desmarcadoBRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de. Thermal degradation of carboxymethylcellulose in different salty forms. Thermochimica acta, Amsterdam, v. 494, p. 115-122, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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151.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G.; VIEIRA, D. C.; BERNARDES-FILHO, R. Surface evaluation of self-assembled multilayered organic films by atomic force microscopy. Scanning: the journal of scanning microscopies, Mahwah, v.21, n.2, p.71-72, Mar./Apr. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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152.Imagem marcado/desmarcadoSIMÕES, M.; ASSIS, O. B. G.; AVACA, L. A. Some properties of pretective sol-gel glass coatings on sintered stainless steels. Journal of Non-Crystalline Solids, Amsterdam, v. 273, p. 159-163, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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153.Imagem marcado/desmarcadoBRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de. Synthesis and mechanical properties of quaternary salts of chitosan-based films for food application. International Journal of Biological Macromolecules: structure, function and interactions, Guildford, v. 41, p. 198-203, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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154.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G.; BRITTO, D. de; FORATO, L. A. O uso de biopolímeros como revestimentos comestíveis protetores para conservação de frutas in natura e minimamente processadas. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. 23 p. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 29).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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155.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G. de; BRITTO, D. de. Uso de análise de imagens no acompanhamento do caráter fungistático de revestimentos de quitosana em maçãs fatiadas. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 92-94. Editado por Odílio Benedito Garrido de Assis; Wilson Tadeu Lopes da Silva; Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

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156.Imagem marcado/desmarcadoPAULO, H. D.; BRESOLIN, J. D.; ASSIS, O. B. G. Uso de cobertura de quitosana para reduzir riscos de contaminação no consumo de brotos de leguminosas. In: REUNIÃO ANUAL DA SBPC, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos... São Carlos, SP: SBPC, 2015. 1 p. O resumo apresentado faz parte dos anais da JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 7., 2015, São Carlos, SP.

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157.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G.; BERTUCCI-NETO, V.; AVACA, L. A. The use of electrochemcial process in soil decontamination. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENVIRONMENTAL FHYSICS, 1999, Brasília. [Abstracts...] Brasília: UnB-ICCMP, 1999. Não paginado.

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158.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G. de; SILVA, E. R. O uso de técnica eletroquímica para a descontaminação de estruturas cerâmicas vítreas porosas. Cerâmica, São Paulo, v. 56, p. 355-359, 2010.

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159.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G.; ALBERTIN, L.; FLORES, A. M. Water sorption on chitosan films: preliminary study for protective edible coatings on sliced fruits. In: MATTOSO, L. H. C.; LEÃO, A.; FROLLINI, E. (Ed.). Natural polymers and compósites IV. [São Carlos: EMBRAPA: USP; S.l.: UNESP, 2002]. 4 f. 1 CD-ROM.

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160.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, D. C.; GOY, R. C.; ASSIS, O. B. G. X-ray investigation of hydrated Mg-based phases during open-pore glass processing via "filler principle". In: ANNUAL MEETING & EXPOSITION, 102., 2000, St. Louis. Annual meeting abstracts: gateway to the new milennium: abstract book... Westerville: American Ceramic Society, 2000. p. 339.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  30/11/2005
Data da última atualização:  30/11/2005
Autoria:  ASSIS, O. B. G.; FERRANTE, M.; VIEIRA, D. C.
Título:  Open pore microfiltration membranes produced from waste glass.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Glass Technology, Sheffield, v.42, n.3, p. 101-103, jun. 2001.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Open pore membranes were processed following the socalled 'filler principle' by making use of waste glass as raw material. In this process salt is mixed with glass powder, it behaves as an inert additive and after removal leaves a continuous porous structure within the sintered glass.
Palavras-Chave:  Filler principle; Hidrophobic; Hydrophilic.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
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