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Registros recuperados : 431 | |
145. | | BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de. Optimization of the N, N, N-Trimethyl Chitosan (TMC) Synthesis by Factorial Design for Nonoparticles Synthesis In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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157. | | PAULO, H. D.; BRESOLIN, J. D.; ASSIS, O. B. G. Uso de cobertura de quitosana para reduzir riscos de contaminação no consumo de brotos de leguminosas. In: REUNIÃO ANUAL DA SBPC, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos... São Carlos, SP: SBPC, 2015. 1 p. O resumo apresentado faz parte dos anais da JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 7., 2015, São Carlos, SP. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 431 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
21/08/2003 |
Data da última atualização: |
08/05/2008 |
Autoria: |
ASSIS, O. B. G.; ALBERTIN, L.; FLORES, A. M. |
Afiliação: |
Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP. |
Título: |
Water sorption on chitosan films: preliminary study for protective edible coatings on sliced fruits. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: MATTOSO, L. H. C.; LEÃO, A.; FROLLINI, E. (Ed.). Natural polymers and compósites IV. [São Carlos: EMBRAPA: USP; S.l.: UNESP, 2002]. 4 f. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Chitosan films cast from different precursor concentrations solution were investigated as potential edible coatings on fruit. All films were inhomogeneous with intrinsic porosity, featuring a "mountain-and-valley" structure. Gain of mass by water and phosphate buffer sorption were measured, showing a high affinity towards water, dure to the presence of hydrophilic groups in exponentially. Weak adherence was also observed as chitosan content increases in the film. |
Palavras-Chave: |
Edible coating; Water absorption. |
Thesaurus NAL: |
chitosan; polysaccharides. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01126naa a2200193 a 4500 001 1024754 005 2008-05-08 008 2002 bl --- 0-- u #d 100 1 $aASSIS, O. B. G. 245 $aWater sorption on chitosan films$bpreliminary study for protective edible coatings on sliced fruits. 260 $c2002 520 $aChitosan films cast from different precursor concentrations solution were investigated as potential edible coatings on fruit. All films were inhomogeneous with intrinsic porosity, featuring a "mountain-and-valley" structure. Gain of mass by water and phosphate buffer sorption were measured, showing a high affinity towards water, dure to the presence of hydrophilic groups in exponentially. Weak adherence was also observed as chitosan content increases in the film. 650 $achitosan 650 $apolysaccharides 653 $aEdible coating 653 $aWater absorption 700 1 $aALBERTIN, L. 700 1 $aFLORES, A. M. 773 $tIn: MATTOSO, L. H. C.; LEÃO, A.; FROLLINI, E. (Ed.). Natural polymers and compósites IV. [São Carlos: EMBRAPA: USP; S.l.: UNESP, 2002]. 4 f. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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