|
|
Registros recuperados : 559 | |
501. | | PALLONE FILHO, W. J.; ZULLO JUNIOR, J.; ASSAD, E. D.; PINTO, H. S.; LAMPARELLI, R. A. de C.; ROCHA, J. V. Avaliação do potencial de utilização de imagens AVHRR/NOAA-14 para o monitoramento de estiagem no estado de São Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 13., 2003, Santa Maria. Situação atual e perspectivas da agrometeorologia: anais. Santa Maria: UNIFRA: SBA: UFSM, 2003. p. 1073-1074. CBAGRO 2003. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
502. | | FARIAS, J. R. B.; ASSAD, E. D.; ALMEIDA, I. R. de; EVANGELISTA, B. A.; LAZAROTTO, C.; NEUMAIER, N.; NEPOMUCENO, A. L. Caracterização de risco de déficit hídrico nas regiões produtoras de soja no Brasil. Revista Brasileira de Agrometeorologia, Passo Fundo, v. 9, n.3, p. 415-421, dez. 2001. Número especial. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Soja. |
| |
503. | | ASSAD, E. D.; SANO, E. E.; MEIRELLES, M. L.; SILVA, F. A. M.; MOREIRA, L.; MACEDO, J.; RESCK, D. V. S.; KER, J. C.; CHAGAS, C. da S. Caracterizacao ambiental da microbacia do Corrego Taquara, DF. Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1992. 53p. (EMBRAPA-CPAC. Documentos, 047). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
504. | | MEIRELLES, M. L.; SANAO, E. E.; MOREIRA, L.; ASSAD, E. D; RESCK, D. V. S; CARDOSO, A. N.; MACEDO, J.; KERR, J. C. Caracterizacao fisiografica da microbacia do Taquara (DF) visando um planejamento de uso e manejo. In: CONGRESSO BRASILEIRO E ENCONTRO NACIONAL DE PESQUISA SOBRE CONSERVACAO DO SOLO, 8., 1990, Londrina. Resumos. Londrina: SBCS, 1990. p.83. Sano, E.E. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
506. | | BAMBINI, M. D.; LUCHIARI-JUNIOR, A.; OTAVIAN, A. F.; KOENIGKAN, L. V.; ÁVILA, A. M. H.; EVANGELISTA, S. R. M.; ASSAD, E. D.; ROMANI, L. A. S. Sistema Agritempo: rede de inovação em agrometeorologia. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 253-256. SIAGRO 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
508. | | LIMA, C. E. P.; ASSAD, E. D.; FONTENELLE, M. R.; SUINAGA, F. A.; BRAGA, M. B.; SILVA, J. da; GUEDES, I. M. R. Os sistemas produtivos de hortaliças frente às mudanças climáticas: projeções e desafios. In: LIMA, C. E. P.; FONTENELLE, M. R.; BRAGA, M. B. (Ed.). Mudanças climáticas e produção de hortaliças: projeções, impactos, estratégias adaptativas e mitigadoras. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 47-78. il. color. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Hortaliças. |
| |
509. | | STRASSBURG, B. B. N.; LATAWIEC, A. E.; BARIONI, L. G.; NOBRE, C. A.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; VALENTIM, J. F.; VIANNA, M.; ASSAD, E. D. When enough should be enough: improving the use of current agricultural lands could meet production demands and spare natural habitats in Brazil. Global Environmental Change, v. 28, p. 84-97, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Florestas. |
| |
510. | | SILVA, S. C. da; ASSAD, E. D.; LOBATO, E. J. V.; SANO, E. E.; STEINMETZ, S.; CUNHA, M. A. C. da; SILVA, F. A. M. da. Zoneamento agroclimático para o arroz de sequeiro no estado de Goias. Brasilia, DF: EMBRAPA-SPI, 1995. 80p. ilust. (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 43). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
| |
511. | | MANZATTO, C. V.; BACA, J. F. M.; MEIRELLES, M. S. P.; PEREIRA, S. E. M.; ASSAD, E. D.; BACA, A. F. M. Zoneamento agroecológico da cana-de-açúcar: abordagem metodológica para integração temática de grandes áreas territoriais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2009, Fortaleza. O solo e a produção de bioenergia: perspectivas e desafios. [Viçosa, MG]: SBCS; Fortaleza: UFC, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
512. | | MANZATTO, C. V.; BACA, J. F. M.; PEREIRA, S. E. M.; ASSAD, E. D.; SIMÕES, M.; BACA, A. F. M.; NAIME, U. J.; MOTTA, P. E. F. da. Zoneamento agroecológico da cana-de-açúcar: abordagem metodológica para integração temática de grandes áreas territoriais. In: PRADO, R. B.; TURETTA, A. P. D.; ANDRADE, A. G. de (Org.). Manejo e conservação do solo e da água no contexto das mudanças ambientais. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2010. pt. 3, cap. 2, p. 193-214. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Solos. |
| |
513. | | PINTO, H. S.; ZULLO JUNIOR, J.; ASSAD, E. D.; BRUNINI, O; ALFONSI, R. R.; CORAL, G.; AVILA, A. M. H. de. Zoneamento de riscos climaticos para a cafeicultura do estado de Sao Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 12.; REUNIAO LATINO-AMERICANA DE AGROMETEOROLOGIA, 3., 2001, Fortaleza. Agua e agrometeorologia no Novo Milenio: anais. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia / Fundacao Cearense de Meteorologia e Recursos Hidricos, 2001. v.1 p.141-142. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
514. | | PINTO, H. S.; ASSAD, E. D.; ZULLO JUNIOR, J.; EVANGELISTA, S. R. M.; OTAVIAN, A. F.; ÁVILA, A. M. H. de; EVANGELISTA, B. A.; MARIN, F. R.; MACEDO JUNIOR, C.; PELLEGRINO, G. Q.; COLTRI, P. P.; CORAL, G. Agricultura e mudanças climáticas. In: DECONTO, J. G. (Coord.). Aquecimento global e a nova geografia da produção agrícola no Brasil. Campinas: Embrapa Informática Agropecuária: Unicamp, 2008. p. 18-23. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
515. | | CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; MADARI, B. E.; ASSAD, E. D.; OLIVEIRA, P. P. A.; ANGELOTTI, F.; GIONGO, V.; VICTORIA, D. de C.; PEREIRA, L. G. R.; GONDIM, R. S.; OLIVEIRA, A. F. de; HIGA, R. C. V. Climate change and Brazilian agriculture. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Climate action: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. chap. 2, p. 21-29. (Sustainable development goals, 13). Na publicação: Vanderlise Giongo Petrere. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Semiárido. |
| |
516. | | MANZATTO, C. V.; ASSAD, E. D.; PEREIRA, S. E. M.; LOEBMANN, D. G. dos S. W.; ARAUJO, L. S. de; VICENTE, L. E.; SAMPAIO, F. G.; SOTTA, E. D.; VICENTE, A. K. Contribuição do plantio direto para a mitigação e a adaptação às mudanças climáticas. Agroanalysis, v. 39, n. 12, p. 26-27, dez. 2019. Na publicação: Luciana Spinelli. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio Ambiente. |
| |
517. | | CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; MADARI, B. E.; ASSAD, E. D.; OLIVEIRA, P. P. A.; ANGELOTTI, F.; GIONGO, V.; VICTORIA, D. de C.; PEREIRA, L. G. R.; GONDIM, R. S.; OLIVEIRA, A. F. de; HIGA, R. C. V. Mudanças climáticas e a agropecuária brasileira. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Ação contra a mudança global do clima: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. Cap. 2. E-book. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Semiárido. |
| |
518. | | PINTO, H. S.; ASSAD, E. D.; ZULLO JUNIOR, J.; EVANGELISTA, S. R. M.; OTAVIAN, A. F.; ÁVILA, A. M. H. de; EVANGELISTA, B. A.; MARIN, F. R.; MACEDO JUNIOR, C.; PELLEGRINO, G. Q.; COLTRI, P. P.; CORAL, G. Mitigação e adaptação. In: DECONTO, J. G. (Coord.). Aquecimento global e a nova geografia da produção agrícola no Brasil. Campinas: Embrapa Informática Agropecuária: Unicamp, 2008. p. 73-81. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
519. | | MANZATTO, C. V.; ARAUJO, L. S. de; ASSAD, E. D.; SAMPAIO, F. G.; SOTTA, E. D.; VICENTE, L. E.; PEREIRA, S. E. M.; LOEBMANN, D. G. dos S. W.; VICENTE, A. K. Mitigação das emissões de gases de efeitos estufa pela adoção das tecnologias do Plano ABC: estimativas parciais. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2020. 35 p. (Embrapa Meio Ambiente. Documentos, 122). Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Amapá; Embrapa Meio Ambiente. |
| |
520. | | PINTO, H. S.; ASSAD, E. D.; ZULLO JUNIOR, J.; EVANGELISTA, S. R. M.; OTAVIAN, A. F.; ÁVILA, A. M. H. de; EVANGELISTA, B. A.; MARIN, F. R.; MACEDO JUNIOR, C.; PELLEGRINO, G. Q.; COLTRI, P. P.; CORAL, G. A nova geografia da produção agrícola no Brasil. In: DECONTO, J. G. (Coord.). Aquecimento global e a nova geografia da produção agrícola no Brasil. Campinas: Embrapa Informática Agropecuária: Unicamp, 2008. p. 24-71. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
Registros recuperados : 559 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Estudos e Capacitação. |
Data corrente: |
27/10/2011 |
Data da última atualização: |
18/04/2012 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
SANTANA, C. A. M.; TORRES, D. A. P.; GUIDUCCI, R. do C. N.; ALVES, M. A. da S.; CASSALES, F. L. G.; SOUZA, G. da S. e; ASSAD, E. D.; PELLEGRINO, G. Q.; BARIONI, L. G.; SOUZA, M. O. de; CHAIB FILHO, H.; MARRA, R.; MOTA, M. M. |
Afiliação: |
CARLOS AUGUSTO MATTOS SANTANA, CECAT; DANIELLE ALENCAR PARENTE TORRES, CECAT; ROSANA DO CARMO NASCIMENTO GUIDUCCI, SGE; MARIA ABADIA DA SILVA ALVES, SGE; FERNANDO LUIS GARAGORRY CASSALES, SGE; GERALDO DA SILVA E SOUZA, SGE; EDUARDO DELGADO ASSAD, CNPTIA; GIAMPAOLO QUEIROZ PELLEGRINO, CNPTIA; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; MIRIAN OLIVEIRA DE SOUZA, SGE; HOMERO CHAIB FILHO; RENNER MARRA, SGE; MIERSON MARTINS MOTA, SGE. |
Título: |
Regional review: R5 Productive capacity of Brazilian agriculture: a long-term perspective. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
London: Forsight Project on Global Food and Farming Futures, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The overall objective of this study is to contribute to developing an approximate view of the productive capacity of Brazilian agriculture to meet the national requirements and contribute to the world supply of food, fibres and biofuel by 2030. Specifically, it addresses the following questions: (a) What is the outlook for Brazil´s agricultural production, harvested area, consumption and trade of main crops in the next 20 years? (b) How did agricultural production move spatially in the Brazilian territory during the 1978-2008 period? (c) Where should most of the expected production take place and how much land will be necessary to produce sustainably the estimated levels of production without affecting negatively the biodiversity? (d) What could be the impact of climate change on the estimated harvested area and production of major producing states? (e) What are the prospects to expand agricultural production via greater utilisation of irrigation? (f) What implications does the productive capacity of the country bring to Brazil´s public policy, technology generation and investments to enhance agricultural productivity and sustainable production in the medium and long term? These questions are addressed based on the following selected products: rice, wheat, edible beans, cassava, cotton, soybeans, maize, sugar cane, sorghum, coffee and cattle beef. |
Palavras-Chave: |
Brasil. |
Thesagro: |
Agricultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/47903/1/R5-Productive-capacity-of-Brazilian.pdf
|
Marc: |
LEADER 02194nam a2200277 a 4500 001 1904213 005 2012-04-18 008 2011 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aSANTANA, C. A. M. 245 $aRegional review$bR5 Productive capacity of Brazilian agriculture: a long-term perspective.$h[electronic resource] 260 $aLondon: Forsight Project on Global Food and Farming Futures$c2011 520 $aThe overall objective of this study is to contribute to developing an approximate view of the productive capacity of Brazilian agriculture to meet the national requirements and contribute to the world supply of food, fibres and biofuel by 2030. Specifically, it addresses the following questions: (a) What is the outlook for Brazil´s agricultural production, harvested area, consumption and trade of main crops in the next 20 years? (b) How did agricultural production move spatially in the Brazilian territory during the 1978-2008 period? (c) Where should most of the expected production take place and how much land will be necessary to produce sustainably the estimated levels of production without affecting negatively the biodiversity? (d) What could be the impact of climate change on the estimated harvested area and production of major producing states? (e) What are the prospects to expand agricultural production via greater utilisation of irrigation? (f) What implications does the productive capacity of the country bring to Brazil´s public policy, technology generation and investments to enhance agricultural productivity and sustainable production in the medium and long term? These questions are addressed based on the following selected products: rice, wheat, edible beans, cassava, cotton, soybeans, maize, sugar cane, sorghum, coffee and cattle beef. 650 $aAgricultura 653 $aBrasil 700 1 $aTORRES, D. A. P. 700 1 $aGUIDUCCI, R. do C. N. 700 1 $aALVES, M. A. da S. 700 1 $aCASSALES, F. L. G. 700 1 $aSOUZA, G. da S. e 700 1 $aASSAD, E. D. 700 1 $aPELLEGRINO, G. Q. 700 1 $aBARIONI, L. G. 700 1 $aSOUZA, M. O. de 700 1 $aCHAIB FILHO, H. 700 1 $aMARRA, R. 700 1 $aMOTA, M. M.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Estudos e Capacitação (CECAT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|