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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  26/11/2021
Data da última atualização:  26/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VAZ, C. S. L.; RECH, D. V.; REBELATTO, R.; DUARTE, S. C.; COLDEBELLA, A.; BESSA, M. C.
Afiliação:  CLARISSA SILVEIRA LUIZ VAZ, CNPSA; DAIANE VOSS RECH, CNPSA; RAQUEL REBELATTO, CNPSA; SABRINA CASTILHO DUARTE, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; MARJO CADÓ BESSA, PUCRS.
Título:  Survival of Campylobacter jejuni in chicken at refrigeration and cooking temperatures.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 56, e02405, 2021.
DOI:  https://doi. org/10.1590/S1678-3921.pab2021.v56.02405.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this work was to evaluate the reduction of Campylobacter jejuni in chicken meat at 6 and 70°C, after the inoculation of a Brazilian strain. The kinetics of C. jejuni survival showed a 0.26 log (CFU g-1) decrease for each day of exposure at 6°C, and a 1.35 log (CFU g-1) decrease for each 1 log increase at 70°C. Although reduced levels of C. jejuni were found after regular intervals at both temperatures, its incomplete inactivation underlines the need of good hygiene practices for consumers to avoid campylobacteriosis. Resumo: O objetivo deste trabalho foi determinar a redução de Campylobacter jejuni em carne de frango a 6 e 70°C, após inoculação de uma cepa brasileira. A cinética de sobrevivência de C. jejuni mostrou redução de 0,26 log (UFC g-1) a cada dia de exposição a 6°C e redução de 1,35 log (UFC g-1) para cada aumento de 1 log a 70°C. Embora níveis reduzidos de C. jejuni sejam encontrados após intervalos regulares de exposição a ambas as temperaturas, a inativação incompleta ressalta a necessidade de boas práticas de higiene para os consumidores evitarem a campilobacteriose.
Palavras-Chave:  Broiler meat; Foodborne pathogen; Reduction kinetics.
Thesagro:  Campilobacteriose; Carne Fresca; Frango de Corte; Segurança Alimentar.
Thesaurus Nal:  Campylobacter jejuni; Campylobacteriosis; Food safety.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228178/1/Survival-Campylobacter-jejuni-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE65575 - 1UPEAP - DD
CNPSA22242 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Solos.
Data corrente:  08/02/2022
Data da última atualização:  15/02/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LEITE, F. F. G. D.; ALVES, B. J. R.; NÓBREGA, G. N.; CORDEIRO, R. C.; CESÁRIO, F. V.; SILVEIRA, J. G. da; ARMACOLO, N. M.; RODRIGUES, R. de A. R.
Afiliação:  FERNANDA FIGUEIREDO GRANJA DORILÊO LEITE, UFF; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; GABRIEL NUTO NÓBREGA, UFF; RENATO CAMPELLO CORDEIRO, UFF; FERNANDO VIEIRA CESÁRIO, IABS; JÚLIA GRAZIELA DA SILVEIRA, UFV; NATASSIA MAGALHÃES ARMACOLO, UEL; RENATO DE ARAGAO RIBEIRO RODRIGUES, CNPS.
Título:  Greenhouse gases (GHG) quantification with static chambers in Latin America: is it improving through time?
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. WCCLF 2021 proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2021. p. 79-84. WCCLF 2021. Evento online.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Manual static chamber is one of the most widespread methods for the quantification of greenhouse gases (GHGs) emission from agricultural systems. But there are concerns about the reliability of measurements and a necessity to assess the static chambers used in the studies performed in the countries of Latin America. Thus, this study aims to investigate the quality of static chambers used for GHGs measurement in scientific articles following international recommendations and assess the confidence level of static chambers. A systematic review of databases was conducted to identify peer-reviewed articles that used the static chamber method in Latin América. A total of 90 articles were analyzed and separated according to the publication year (2000- 2008, 2009-2015, 2016-2020). This time interval was selected to assess the influence of key publications with guidelines and criteria for the method published in 2008 and 2015. Six design and deployment chamber characteristics were evaluated. The chambers received a global score for a confidence level according to their characteristics scores and the weight of each one. The percentage of articles with high confidence level increased within the time, and the number of articles with low confidence level reduced. Researchers should continue to follow the Global Research Alliance protocols, especially the most updated ones.
Thesaurus NAL:  Greenhouse gas emissions; Methodology; Nitrous oxide.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/231332/1/GREENHOUSE-GASES-GHG-QUANTIFICATION-WITH-STATIC-CHAMBERS-IN.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/231055/1/Greenhouse-gases-GHG-quantification-with-static-chambers-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB41893 - 1UPCAA - DD
CNPS20978 - 1UPCAA - DD
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