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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBROD, F. C. A.; PELISSER, M. R.; BERTOLDO, J. B.; VERNAL, J.; BLOCH JUNIOR, C.; TERENZI, H.; ARISI, A. C. M.; ARISI, A. C. M. Heterologous Expression and Purification of a Heat-Tolerant Staphylococcus xylosus Lipase. Molecular Biotechnology, v.44, n.2, p. 110-119, 2010

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPELISSER, M. R.; KLEIN, C. S.; ASCOLI, K. R.; ZOTTI, T. R.; ARISI, A. C. M. Ocurrence of Staphylococcus aureus and multiplex PCR detection of classic enterotoxin genes in cheese and meat products Brazilian Journal of Microbiology, v. 40, p. 145-148, 2009 Subprojeto: 03.07.51.700-03

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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3.Imagem marcado/desmarcadoTREML, D.; VENTURELLI, G. L.; BROD, F. C. A.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Development of an event-specific hydrolysis probe quantitative real-time polymerase chain reaction assay for Embrapa 5.1 genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris). Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 62, n. 49, p. 11994-12000, Dec. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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4.Imagem marcado/desmarcadoHONAISER, T. C.; ROSSI, G. B.; ROCHA, M. de M.; ARISI, A. C. M. Comparison of grain protein profiles of Brazilian cowpea (Vigna unguiculata) cultivars based on principal component analysis. Food Production, Processing and Nutrition, v. 4, n. 1, Art. 16, Dec. 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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5.Imagem marcado/desmarcadoHONAISER, T. C.; ROSSI, G. B.; SILVEIRA, K. G.; ROCHA, M. de M.; ARISI, A. C. M. Otimização da extração de proteínas de grãos de feijão-caupi (Vigna unguiculata) para análise proteômica. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 5., 2019, Fortaleza. Sustentabilidade e inovações tecnológicas para o feijão-caupi: desafios e perspectivas: anais. Fortaleza: Universidade Federal do Ceará: Embrapa Meio-Norte, 2019. 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBROD, F. C. A.; DINON, A. Z.; KOLLING, D. J.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Development of plasmid DNA reference material for the quantification of genetically modified common bean Embrapa 5.1. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 61, n. 20, p. 4921-4926, May 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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7.Imagem marcado/desmarcadoBROD, F. C. A.; DINON, A. Z.; KOLLING, D. J.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Construção de plasmídeos calibrantes para quantificação do feijão Embrapa 5.1 por PCR em tempo real. In: CONFERÊNCIA NACIONAL SOBRE DEFESA AGROPECUÁRIA, 3., 2012, Salvador. Defesa agropecuária: responsabilidade compartilhada: livro de resumos. Salvador: Sociedade Brasileira de Defesa Agropecuária, 2012. p. 116.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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8.Imagem marcado/desmarcadoROSSI, G. B.; VALENTIM-NETO, P. A.; BLANK, M.; FARIA, J. C. de; ARISI, A. C. M. Comparison of grain proteome profiles of four brazilian common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivars. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 65, n. 34, p. 7588-7597, Aug. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSAWITZKI, M. C.; FIORENTINI, A. M.; BROD, F. C. A.; TAGLIARI, C.; BERTOL, T. M.; ARISI, A. C. M.; SANT'ANNA, E. S. Phenotypic characterization and species-specific PCR of promising starter culture strains of Lactobacillus plantarum isolated from naturally fermented sausages. Brazilian Journal of Microbiology, v.38, n3. p. 547-552, 2007. Projeto n. 16.00.30001-16.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFIORENTINI, A. M.; SAWITZKI, M. C.; BERTOL, T. M.; BROD, F. C. A.; PELISSER, M. R.; ARISI, A. C. M.; SANT'ANNA, E. S. Phenotypic and molecular characterization of staphylococcus xylosus: technological potential for use in fermented sausage Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 52, n.3, p. 737-746. May/June 2009. Disponível em: . Acesso em: 09 fev. 2010 Projeto/Plano da Ação: 01.06.60.106-07

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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11.Imagem marcado/desmarcadoFONGARO, G.; RIBEIRO, J. B.; BERTOL, T. M.; FIRENTINI, A. M.; SAWITKI, M. C.; PEIXOTO, J. de O.; BROD, F. C. A.; ARISI, A. C. M. Isolamento de um fragmento do gene de lipase de staphylococcus xylosus U5 e AD1. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA EMBRAPA/UNC, 4., 2010, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2010. 1 CD-ROM. 4 JINC. Projeto/Plano de Ação: 03.08.06.009-02.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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12.Imagem marcado/desmarcadoDINON, A. Z.; BROD, F. C. A.; MELLO, C. S.; SILVEIRA, J. C. M.; KOLLING, D. J.; TREML, D.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Primer development for detection of Phaseolus vulgaris and Olathe transgenic bean. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 3., 2011, Ilhéus. Resumos... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2011. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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13.Imagem marcado/desmarcadoDINON, A. Z.; BROD, F. C. A.; MELLO, C. S.; OLIVEIRA, E. M. M.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Primers and probes development for specific PCR detection of genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris) Embrapa 5.1. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 60, n. 18, p. 4672-4677, May 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão.

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14.Imagem marcado/desmarcadoROSSI, G. B.; SERAGLIO, S. K. T.; HONAISER, T. C.; TOALDO, I. M.; COSTA, A. C. de O.; FARIA, J. C. de; ARISI, A. C. M. Protein profile and antioxidant capacity of processed seeds from two common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivars. International Journal of Food Science and Technology, v. 57, n. 7, p. 3934-3943, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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15.Imagem marcado/desmarcadoVENTURELLI, G. L.; SILVA, K. J. da; TREML, D.; NAVAS, P. B.; VARGAS, M. O.; BISCHOFF, J. L.; FARIA, J. C. de; ARISI, A. C. M. New plasmid calibrators for geminivirus-resistant (EMB-PV051-1 event) common bean (Phaseolus vulgaris L.) quantitation using simplex and duplex qPCR. Food Bioscience, v. 26, p. 145-151, Dec. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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16.Imagem marcado/desmarcadoHONAISER, T. C.; ARCARI, S. G.; FABIANE, K. C.; ROCHA, M. de M.; FEDRIGO, I. M. T.; ARISI, A. C. M. Synergism and phenolic bioaccessibility during in vitro co-digestion of cooked cowpea with orange juice. International Journal of Food Science and Technology, 2022. Online.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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17.Imagem marcado/desmarcadoVENTURELLI, G. L.; BROD, F. C. A.; ROSSI, G. B.; ZIMMERMANN, N. F.; OLIVEIRA, J. P.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. A specific endogenous reference for genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris L.) DNA quantification by real-time PCR targeting lectin gene. Molecular Biotechnology, Totowa, v. 56, n. 11, p. 1060-1068, Nov. 2014.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/12/2018
Data da última atualização:  22/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  VENTURELLI, G. L.; SILVA, K. J. da; TREML, D.; NAVAS, P. B.; VARGAS, M. O.; BISCHOFF, J. L.; FARIA, J. C. de; ARISI, A. C. M.
Afiliação:  GUSTAVO LUIZ VENTURELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA, Florianópolis-SC; KELLY JUSTIN DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA, Florianópolis-SC; DIANA TREML, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA, Florianópolis-SC; PAOLA BEATRIZ NAVAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA, Florianópolis-SC; MARYELLA OSÓRIO VARGAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA, Florianópolis-SC; JOANA LAURA BISCHOFF, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA, Florianópolis-SC; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; ANA CAROLINA MAISONNAVE ARISI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA, Florianópolis-SC.
Título:  New plasmid calibrators for geminivirus-resistant (EMB-PV051-1 event) common bean (Phaseolus vulgaris L.) quantitation using simplex and duplex qPCR.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Bioscience, v. 26, p. 145-151, Dec. 2018.
ISSN:  2212-4292
DOI:  10.1016/j.fbio.2018.10.007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The geminivirus-resistant common bean, Embrapa 5.1, was the first commercial genetically modified (GM) event developed in Latin America by the Brazilian Agricultural Research Corp.. Therein novel standard reference plasmids were constructed for species-specific (pLEC) and event-specific (pFGM) qualitative and quantitative detection of Embrapa 5.1 GM common bean. To establish these plasmids as certified reference materials (CRM) for Embrapa 5.1 GM common bean, two DNA extraction protocols, simplex and duplex qPCR using two different operators (experimenters) were tested. The efficiency values ranged from 92% to 110% for the simplex and duplex reactions considering both operators. The limit of detection was enough to detect at least 0.1% GM content. These plasmids are suitable to be used as CRM for Embrapa 5.1 GM common bean. They will be useful for survey of food labels for compliance with legislation about GMO content in Brazil and in other countries where GM common bean is not yet approved for commercialization.
Palavras-Chave:  Certified reference material; EMB-PV051-1-event.
Thesagro:  Engenharia Genética; Feijão; Organismo Transgênico; Phaseolus Vulgaris; Plasmídeo.
Thesaurus NAL:  Beans; Genetically modified organisms; Plasmids; Quantitative polymerase chain reaction.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187555/1/CNPAF-2018-fb.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35300 - 1UPCAP - DD20182018
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