|
|
Registros recuperados : 29 | |
5. | | FROUFE, L. C. M. FRANCO, A. A.; CAMPELLO, E. F. C.; FARIA, S. M. de. Litter and nutrient deposition of a four years old stand of Albizia guachapele, Acacia mangium and Eucalyptus grandis. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
6. | | BALIEIRO, F. C.; FRANCO, A. A.; CAMPELLO, E. F. C.; FARIA, S. M. Biomassa acumulada da parte aérea de Acacia mangium Willd e Albizia guachapele (Kunth) Dugand cinco anos após o plantio no sudeste brasileiro. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
10. | | RODRIGUES, K. de M.; CORREIA, M. E. F.; RESENDE, A. S. de; CAMPELLO, E. F. C. Evaluation of epigeous soil fauna at recovered gullies with leguminous trees in Pinheiral Municipality, Rio de Janeiro state, Brazil. In: INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON SOIL ZOOLOGY, 15; INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON APTERYGOTA, 12., 2008, Curitiba. Biodiversity, conservation and sustainabele management of soil animal: abstracts. Colombo: Embrapa Florestas. Editors: George Gardner Brown; Klaus Dieter Sautter; Renato Marques; Amarildo Pasini. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
11. | | MORAES, L. F. D. de; CAMPELLO, E. F. C.; PEREIRA, M. G.; LOSS, A. Caracteristicas do solo na restauração de áreas degradadas na reserva biológica de Poço das Antas, RJ. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 18, n. 2, p. 193-206, abr./jun. 2008. Parceria: IBAMA; UFRRJ. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Florestas. |
| |
15. | | BALIEIRO, F. de C.; DIAS, L. E.; FRANCO, A. A.; CAMPELLO, E. F. C.; FARIA, S. M. de. Acúmulo de nutrientes na parte aérea, na serapilheira acumulada sobre o solo e decomposição de filódios de Acacia mangium Willd. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 14, n. 1, p. 59-65, jun. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
16. | | OLIVEIRA, D. M. F.; DAIS, L. E.; FRANCO, A. A.; CAMPELLO, E. F. C.; FARIA, S. M. de. Estudo da contribuicao da cobertura vegetal sobre a recuperacao de solo degradado pela extracao de Bauxita em porto Trombetas-PA. In: SIMPÓSIO NACIONAL RECUPERAÇÃO DE ÁREAS DEGRADADAS, 4., 2000, Blumenau. Silvicultura Ambiental: trabalhos voluntários, anais. Blumenau: Fundação Universidade Regional de Blumenau, 2000. p.108. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
17. | | SILVA, G. T. A.; RESENDE, A. S. de; CAMPELLO, E. F. C.; DIAS, P. F.; FRANCO, A. A. Importância da fixação biológica de Nitrogênio na sustentabilidade de sistemas agroflorestais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS, 6., 2006, Campos dos Goytacazes, RJ. Sistemas agroflorestais: bases científicas para o desenvolvimento sustentável: resumos. Campos dos Goytacazes: Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro; Salvador: Sociedade Brasileira de Sistemas Agroflorestais, 2006. p. 257-273. Editado por: GAMA-RODRIGUES, A. C. da; BARROS, N. F. de; GAMA-RODRIGUES, E. F. da; FREITAS, M. S. M.; VIANA, A. P.; JASMIN, J. M.; MARCIANO, C. R.; CARNEIRO, J. G. A. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
19. | | SILVA, G. T. A.; MATOS, L. V.; NÓBREGA, P. de O.; CAMPELLO, E. F. C.; RESENDE, A. S. de. Chemical composition and decomposition rate of plants used as green manure. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 65, n. 3, p. 298-305, maio/jun. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Florestas. |
| |
20. | | BALIEIRO, F. de C.; ALVES, B. J. R.; PEREIRA, M. G.; FARIA, S. M. de; FRANCO, A. A.; CAMPELLO, E. F. C. Biological nitrogen fixation and nutrient release from litter of the guachapele leguminous tree under pure and mixed plantation with eucalyptus. Cerne, Lavras, v. 14, n. 3, p. 185-193, jul./set. 2008. Título em português: Fixação biológica de nitrogênio e liberação de nutrientes de folhas da serapilheira da leguminosa guachapele em plantio puro consorciado com eucalipto. Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Solos. |
| |
Registros recuperados : 29 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
07/07/2017 |
Data da última atualização: |
27/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
RYCHLIK, T.; SZWENGIEL, A.; BEDNAREK, M.; ARCURI, E. F.; MONTET, D.; MAYO, B.; NOWAK, J.; CZARNECKI, Z. |
Afiliação: |
Tomasz Rychlik, University of Life Sciences; Artur Szwenengiel, University of Life Sciences; Marta Bednarek, University of Life Sciences; EDNA FROEDER ARCURI, CNPGL; Didier Montet, Centre de Cooperation Internacionale en Recherche Agronomique pour le Dévelopment; Baltasar Mayo, University of Life Sciences; Jacek Nowak, University of Life Sciences; Zbigniew Czarnecki, University of Life Sciences. |
Título: |
Application of the PCR-DGGE technique to the fungal community of traditional Wielkopolska fried ripened curd cheese to determine its PGI authenticity. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Control, v. 73, p. 1074-1081, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fried ripened curd cheese is a traditional dairy product from the Wielkopolska region of Poland. It is made from cows? milk and has Protected Geographical Indication (PGI) status. The aim of this study was to use the microbial-culture-independent PCR-DGGE technique to examine whether a link exists between the fungal community present in the product and the geographical origin of the cheese. To look for correlations between the geographical origin and the microbiota composition, the DGGE fingerprinting profiles were subjected to a multivariate analysis, which included k-means clustering and principal component analysis (PCA). The dominant eukaryotic community of this traditional product, which has been investigated here for the first time, was shown to be composed of Galactomyces geotrichum, Kluyveromyces marxianus, Pichia kudriavzevii, Candida inconspicua, and Trichosporon spp. Our results demonstrated that PCR-DGGE is a simple and relatively inexpensive method for the traceability of Wielkopolska fried cheese and could be extended to other microbe-enriched foodstuffs. |
Palavras-Chave: |
Fried cheese; PCR-DGGE; PGI. |
Thesaurus NAL: |
fungi. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01813naa a2200253 a 4500 001 2072214 005 2023-01-27 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRYCHLIK, T. 245 $aApplication of the PCR-DGGE technique to the fungal community of traditional Wielkopolska fried ripened curd cheese to determine its PGI authenticity.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aFried ripened curd cheese is a traditional dairy product from the Wielkopolska region of Poland. It is made from cows? milk and has Protected Geographical Indication (PGI) status. The aim of this study was to use the microbial-culture-independent PCR-DGGE technique to examine whether a link exists between the fungal community present in the product and the geographical origin of the cheese. To look for correlations between the geographical origin and the microbiota composition, the DGGE fingerprinting profiles were subjected to a multivariate analysis, which included k-means clustering and principal component analysis (PCA). The dominant eukaryotic community of this traditional product, which has been investigated here for the first time, was shown to be composed of Galactomyces geotrichum, Kluyveromyces marxianus, Pichia kudriavzevii, Candida inconspicua, and Trichosporon spp. Our results demonstrated that PCR-DGGE is a simple and relatively inexpensive method for the traceability of Wielkopolska fried cheese and could be extended to other microbe-enriched foodstuffs. 650 $afungi 653 $aFried cheese 653 $aPCR-DGGE 653 $aPGI 700 1 $aSZWENGIEL, A. 700 1 $aBEDNAREK, M. 700 1 $aARCURI, E. F. 700 1 $aMONTET, D. 700 1 $aMAYO, B. 700 1 $aNOWAK, J. 700 1 $aCZARNECKI, Z. 773 $tFood Control$gv. 73, p. 1074-1081, 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|