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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  23/02/2011
Data da última atualização:  25/02/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, M. R. A. dos; FERREIRA, M. das G. R.; ZAQUEL, M. A. C.; CHAGAS, S. E. da S.
Afiliação:  MAURICIO REGINALDO ALVES DOS SANTOS, CPAF-RO; MARIA DAS GRACAS RODRIGUES FERREIRA, CPAF-RO; Márcia Aparecida Corrêa Zaquel, Graduanda, Faculdade São Lucas; Sâmela Emanuela da Silva Chagas, Graduanda, Faculdade São Lucas.
Título:  Avaliação de diferentes substratos na aclimatização de plântulas de Epidendrum ibaguense (Kunth).
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 61., 2010, Manaus. Diversidade vegetal brasileira: conhecimento, conservação e uso. Manaus: SBB, 2010. 600 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi avaliar diferentes substratos na aclimatização de plântulas micropropagadas de orquídeas da espécie Epidendrum ibaguense.
Palavras-Chave:  Substrato alternativo.
Thesagro:  Orquídea; Planta Ornamental.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/28731/1/ResumoS01-CNBot-2010-1346.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO14940 - 1UPCRA - PPSP-38533853
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  30/12/2019
Data da última atualização:  30/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CAVALCANTE, R. B. M.; MORGANO, M. A.; GLÓRIA, M. B. A.; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R.
Afiliação:  RODRIGO BARBOSA MONTEIRO CAVALCANTE, UFPI; MARCELO ANTÔNIO MORGANO, ITAL, Campinas, SP, Brasil; MARIA BEATRIZ ABREU GLÓRIA, UFMG, Belo Horizonte, MG, Brasil; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; MARCOS ANTÔNIO DA MOTA ARAÚJO, Fundação Municipal de Saúde, Teresina, PI, Brasil; REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI.
Título:  Mineral content, phenolic compounds and bioactive amines of cheese bread enriched with cowpea.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, Campinas, v. 39, n. 4, p. 843-849, Oct./Dec. 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cheese bread presents great acceptance and market expansion. Due to the lack of standardization in its manufacturing, various ingredients can be added. It was aimed to determine the content of minerals, bioactive compounds and antioxidant activity in cheese bread enriched with biofortified cowpea. Two formulations were prepared, standard cheese bread (without cowpea) and enriched cheese bread. The minerals were analyzed using the plasma emission spectrometry technique with inductive coupling, phenolic compounds and antioxidant activity were determined by spectrophotometry and the amines by High Performance Liquid Chromatography. All analyzes were performed in triplicate and for the comparison of the means between two variables, Student?s t-test was applied and for multiple comparisons, the Tukey test. It was observed that the enriched cheese bread is source of copper, zinc and sodium and presents high content of calcium, phosphorus and magnesium, considering the recommendations for the children?s audience. The concentrations of total phenolics, flavonoids and condensed tannins increased significantly with the introduction of cowpea. It was also observed an significant increase of spermidine, cadaverine and agmatine. The antioxidant activity was statistically higher in enriched cheese bread. It is concluded, therefore, that cheese bread with cowpea contributes to the supply of minerals and bioactive compounds.
Palavras-Chave:  Compostos fenólicos; Micronutrientes.
Thesagro:  Produto de Panificação; Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207991/1/Cavalcante-et-al-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN32791 - 1UPCAP - DD
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