|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/08/2013 |
Data da última atualização: |
16/06/2017 |
Autoria: |
MENEZES, L. F. G. de; SEGABINAZZI, L. R.; RESTLE, J.; FREITAS, L. da S.; BRONDANI, I. L.; SILVEIRA, M. F. da; PACHECO, R. F.; PAULA, P. C. de; JONER, G. |
Afiliação: |
Luis Fernando Glasenapp de Menezes, Universidade Tecnológica Federal do Paraná , Departamento de Zootecnia; Luciane Rumpel Segabinazzi, Universidade Tecnológica Federal do Paraná , Departamento de Zootecnia; João Restle, Universidade Federal do Tocantins, Departamento de Ciência Animal Tropical; Leandro da Silva Freitas, Instituto Federal Farroupilha; Ivan Luiz Brondani, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia; Magali Floriano da Silveira, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia; Rangel Fernandes Pacheco, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia; Perla Cordeiro de Paula, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia; Guilherme Joner, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia. |
Título: |
Meat lipid profile of steers finished in pearl millet pasture with different rates of concentrate. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 5, p. 553-558, maio 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Perfil lipídico da carne de novilhos terminados em pastagem de milheto com diferentes taxas de concentrado. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the meat lipid profile from Devon beef steers finished in pearl millet (Pennisetum americanum) pasture and fed at different rates of concentrate supplementary diet. Twelve steers weighing 270 kg, at 12‑month‑average initial age, were randomly distributed into three treatments: pearl millet pasture; and pearl millet pasture plus a concentrate equivalent at 0.5 or 1.0% of body weight, with two replicates. Total contents of saturated and unsaturated fatty acids, the polyunsaturated:saturated ratio and other relevant fatty acids as the vaccenic acid, conjugated linoleic acid, omega‑3, and omega‑6 were not affected by the consumption of a concentrate supplement at 0.5 or 1.0% live weight. However, the 0.5% supplementation level reduced the concentration of dihomo‑γ‑linolenic fatty acid (C20: 3 n‑6), while the 1.0% supplementation level elevated the content of docosahexaenoic (DHA) (C22: 6 n‑3) fatty acid, and the omega‑6:omega‑3 ratio in meat. Consumption of up to 1.0% energy supplementation increases the omega‑6:omega‑3 ratio in meat from Devon steers grazing on pearl millet pasture. |
Palavras-Chave: |
Ácido linoleico conjugado; Conjugated linoleic acids; Farelo de trigo; Omega-3 fatty acidds; Ômega?3; Pastagem tropical; Tropic pasture. |
Thesagro: |
Acido graxo; Pennisetum americanum; Pennisetum Glaucum. |
Thesaurus Nal: |
Fatty acids; Wheat bran. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/87796/1/Meat-lipid-profile.pdf
|
Marc: |
LEADER 02430naa a2200373 a 4500 001 1964144 005 2017-06-16 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMENEZES, L. F. G. de 245 $aMeat lipid profile of steers finished in pearl millet pasture with different rates of concentrate. 260 $c2013 500 $aTítulo em português: Perfil lipídico da carne de novilhos terminados em pastagem de milheto com diferentes taxas de concentrado. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the meat lipid profile from Devon beef steers finished in pearl millet (Pennisetum americanum) pasture and fed at different rates of concentrate supplementary diet. Twelve steers weighing 270 kg, at 12‑month‑average initial age, were randomly distributed into three treatments: pearl millet pasture; and pearl millet pasture plus a concentrate equivalent at 0.5 or 1.0% of body weight, with two replicates. Total contents of saturated and unsaturated fatty acids, the polyunsaturated:saturated ratio and other relevant fatty acids as the vaccenic acid, conjugated linoleic acid, omega‑3, and omega‑6 were not affected by the consumption of a concentrate supplement at 0.5 or 1.0% live weight. However, the 0.5% supplementation level reduced the concentration of dihomo‑γ‑linolenic fatty acid (C20: 3 n‑6), while the 1.0% supplementation level elevated the content of docosahexaenoic (DHA) (C22: 6 n‑3) fatty acid, and the omega‑6:omega‑3 ratio in meat. Consumption of up to 1.0% energy supplementation increases the omega‑6:omega‑3 ratio in meat from Devon steers grazing on pearl millet pasture. 650 $aFatty acids 650 $aWheat bran 650 $aAcido graxo 650 $aPennisetum americanum 650 $aPennisetum Glaucum 653 $aÁcido linoleico conjugado 653 $aConjugated linoleic acids 653 $aFarelo de trigo 653 $aOmega-3 fatty acidds 653 $aÔmega?3 653 $aPastagem tropical 653 $aTropic pasture 700 1 $aSEGABINAZZI, L. R. 700 1 $aRESTLE, J. 700 1 $aFREITAS, L. da S. 700 1 $aBRONDANI, I. L. 700 1 $aSILVEIRA, M. F. da 700 1 $aPACHECO, R. F. 700 1 $aPAULA, P. C. de 700 1 $aJONER, G. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 48, n. 5, p. 553-558, maio 2013.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
29/12/2020 |
Data da última atualização: |
22/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MOREIRA, G. T. S.; FARIAS, S. M. A. P.; SIVIERO, A.; MACEDO, P. E. F. de; ARAUJO, H. J. B. de. |
Afiliação: |
Giovanna Teixeira Sandoval Moreira; Suelem Marina Araújo Pontes Farias; AMAURI SIVIERO, CPAF-AC; PAULO EDUARDO FRANCA DE MACEDO, CPAF-AC; Henrique Jose Borges de Araujo, CPAF-AC. |
Título: |
Fungos manchadores de madeira em campo de apodrecimento de espécies florestais em Rio Branco, AC. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Caderno de Ciência e Tecnologia, v. 6, p. 459, 2020. |
ISSN: |
2525-6315 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Edição do V Congresso de Ciência e Tecnologia do IFAC, 2020, Rio Branco, AC. |
Conteúdo: |
Esta pesquisa visou diagnosticar fungos causadores de manchas em campo de apodrecimento de madeira composto por 42 espécies florestais nativas da floresta Amazônica com potencial uso madeireiro. |
Palavras-Chave: |
Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Embrapa Acre; Granjas de demostración; Investigación agraria; Madera tropical; Rio Branco (AC); Western Amazon. |
Thesagro: |
Campo Experimental; Essência Florestal; Fungo; Pesquisa Agrícola. |
Thesaurus NAL: |
Agricultural research; Demonstration farms; Fungi; Tropical wood. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219750/1/27087.pdf
|
Marc: |
LEADER 01385nam a2200385 a 4500 001 2128798 005 2023-09-22 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2525-6315 100 1 $aMOREIRA, G. T. S. 245 $aFungos manchadores de madeira em campo de apodrecimento de espécies florestais em Rio Branco, AC.$h[electronic resource] 260 $aCaderno de Ciência e Tecnologia, v. 6, p. 459$c2020 500 $aEdição do V Congresso de Ciência e Tecnologia do IFAC, 2020, Rio Branco, AC. 520 $aEsta pesquisa visou diagnosticar fungos causadores de manchas em campo de apodrecimento de madeira composto por 42 espécies florestais nativas da floresta Amazônica com potencial uso madeireiro. 650 $aAgricultural research 650 $aDemonstration farms 650 $aFungi 650 $aTropical wood 650 $aCampo Experimental 650 $aEssência Florestal 650 $aFungo 650 $aPesquisa Agrícola 653 $aAcre 653 $aAmazonia Occidental 653 $aAmazônia Ocidental 653 $aEmbrapa Acre 653 $aGranjas de demostración 653 $aInvestigación agraria 653 $aMadera tropical 653 $aRio Branco (AC) 653 $aWestern Amazon 700 1 $aFARIAS, S. M. A. P. 700 1 $aSIVIERO, A. 700 1 $aMACEDO, P. E. F. de 700 1 $aARAUJO, H. J. B. de
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|