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Registros recuperados : 565 | |
38. | | ALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; PORTO, E. R. Feno de erva-sal (Atriplex nummularia Lindl.) e palma forrageira (Opuntia ficus MiII.) em dietas para caprinos e ovinos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 18.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 10.; SIMPÓSIO PARAIBANO DE ZOOTECNIA, 6.; FORÚM DE COORDENADORES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 4.; FORÚM DE ESTUDANTES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 4.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 14.; FORÚM DE ENTIDADES DE ZOOTECNISTAS, 31.; MOSTRA DE RAÇAS DE CAPRINOS E OVINOS NATIVOS, 3.; SEMANA DA CAPRINOCULTURA E DA OVINOCULTURA BRASILEIRAS, 6., 2008, João Pessoa. Anais... João Pessoa: Associação Brasileira de Zootecnia, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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39. | | ARAUJO, G. G. L. de; HOLANDA JUNIOR, E. V.; DANTAS, D. B.; MEDINA, F. T. As forrageiras nativas como base da sustentabilidade da pecuária do semi-árido. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 3.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 9.; SIMPÓSIO PARAIBANO DE ZOOTECNIA, 4., 2004, Campina Grande. Anais... Campina Grande: SNPA: UFPB-CCA, 2004. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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40. | | BARROSO, D. D.; ARAUJO, G. G. L. de; PORTO, E. R.; PORTO, F. R. Produtividade e valor nutritivo das frações forrageiras da erva-sal (Atriplex nummularia) irrigada com quatro diferentes volumes de efluentes da criação de tilápia em água salobra. Agropecuária Técnica, Areia, PB, v. 27, n. 1, p. 43-48, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 565 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
06/10/2011 |
Data da última atualização: |
29/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
VOLTOLINI, T. V.; MORAES, S. A. de; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R. |
Afiliação: |
TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Concentrate levels for lambs grazing on buffel grass. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Agronômica, v. 42, n. 1, p. 216-222, 2011. |
ISSN: |
1806-6690 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Use of concentrate for lambs grazing buffel grass may improve animal performance and animal traits. The objective of the present trial was to evaluate the final body weight, average daily gain, total weight gain and carcass traits (cold and hot carcass weights, cold and hot dressing percentages) of lambs grazing buffel grass and receiving different concentrate levels (0; 0.33; 0.66 and 1.0% of dry matter in relation to body weight). Forty lambs were used, ten animals by treatment, with 16.5 ± 2.0 kg of initial body weight, distributed in four groups. Experimental design was a completely randomized with ten replicates. Concentrate levels did not influence the final body weight, the average daily gain, total weight gain and cold and hot carcass weights. However, the increase of concentrate levels promoted higher cold and hot carcass yields. |
Palavras-Chave: |
Suplementação com concentrado. |
Thesagro: |
Capim Buffel; Cenchrus ciliaris; Ganho de Peso; Ovino; Pastagem. |
Thesaurus NAL: |
Lambs. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42954/1/Tadeu-2011.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/52770/1/Artigo-meta-2011-RCAgron-LGustavo.pdf
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Marc: |
LEADER 01545naa a2200253 a 4500 001 1902593 005 2023-08-29 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1806-6690 100 1 $aVOLTOLINI, T. V. 245 $aConcentrate levels for lambs grazing on buffel grass.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aUse of concentrate for lambs grazing buffel grass may improve animal performance and animal traits. The objective of the present trial was to evaluate the final body weight, average daily gain, total weight gain and carcass traits (cold and hot carcass weights, cold and hot dressing percentages) of lambs grazing buffel grass and receiving different concentrate levels (0; 0.33; 0.66 and 1.0% of dry matter in relation to body weight). Forty lambs were used, ten animals by treatment, with 16.5 ± 2.0 kg of initial body weight, distributed in four groups. Experimental design was a completely randomized with ten replicates. Concentrate levels did not influence the final body weight, the average daily gain, total weight gain and cold and hot carcass weights. However, the increase of concentrate levels promoted higher cold and hot carcass yields. 650 $aLambs 650 $aCapim Buffel 650 $aCenchrus ciliaris 650 $aGanho de Peso 650 $aOvino 650 $aPastagem 653 $aSuplementação com concentrado 700 1 $aMORAES, S. A. de 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 773 $tCiência Agronômica$gv. 42, n. 1, p. 216-222, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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