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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
14/01/2013 |
Data da última atualização: |
22/04/2015 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DAL MAGRO, R.; FREITAS, R. F.; MELO, G. W. B. de; RODIGHERO, K.; SETE, P. B.; OLIVEIRA, P. D. de. |
Afiliação: |
RENAN DAL MAGRO, UERGS; Rafael Fernando Freitas, UERGS; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; KARINE RODIGHERO, UCS; PAULA BEATRIZ SETE, UFSC; PAULA DUARTE DE OLIVEIRA, UFSM. |
Título: |
A adubação do pessegueiro com composto orgânico pode influenciar nas variáveis físico-químicas dos frutos? |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012. |
Páginas: |
p.58 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Condicionadores de solo; Cultivar chimarrita; Fertilizantes; Fertilizantes orgânicos; Pessegueiro; Variáveis fisico-químicas dos frutos. |
Thesagro: |
Fruticultura; Pessego. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122585/1/MAGRO-EICp58-2012.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
07/10/2022 |
Data da última atualização: |
13/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ARAÚJO JÚNIOR, G. do N.; SILVA, T. G. F. da; SOUZA, L. S. B. de; ARAUJO, G. G. L. de; MOURA, M. S. B. de; ALVES, C. P.; SALVADOR, K. R. da S.; SOUZA, C. A. A. de; MONTENEGRO, A. A. de A.; LIMA, M. J. da S. |
Afiliação: |
GEORGE DO NASCIMENTO ARAÚJO JÚNIOR, UFRPE; THIERES GEORGE FREIRE DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Serra Talhada, PE; LUCIANA SANDRA BASTOS DE SOUZA, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Serra Talhada, PE; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; MAGNA SOELMA BESERRA DE MOURA, CPATSA; CLEBER PEREIRA ALVES, UFRPE; KAIQUE RENAN DA SILVA SALVADOR, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Serra Talhada, PE; CARLOS ANDRÉ ALVES DE SOUZA, UFRPE; ABELARDO ANTÔNIO DE ASSUNÇÃO MONTENEGRO, UFRPE; MARCELO JOSÉ DA SILVA LIMA, UFRPE. |
Título: |
Phenophases, morphophysiological indices and cutting time in clones of the forage cacti under controlled water regimes in a semiarid environment. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Arid Environments, v. 190, 104510, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jaridenv.2021.104510 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the effect of different controlled water regimes on the morphophysiological indicators, phenophases, and ideal cutting time of forage cacti clones grown in a semiarid environment. From 2016 to 2018, in the semi-arid region of Brazil, the Miúda (MIU), Orelha de Elefante Mexicana (OEM) and IPA Sert?ania (IPA) clones were submitted to three regimes (40%, 80% and 120% ETc, where ETc is crop evapotranspiration) and to rainfed conditions (0% ETc). Cladode area index and the dry matter yield (DM) were used for calculating the morphophysiological indices. The cladode emission aided in delimiting the phenophases and, based on the DM accumulation, defined the ideal time for cutting the crop. The OEM clone excelled in terms of dry matter accumulation with a maximum value of 0.0441 Mg ha |
Palavras-Chave: |
Nopalea; Semiárido; Taxas de crescimento. |
Thesagro: |
Irrigação; Matéria Seca; Palma Forrageira; Pastagem. |
Thesaurus NAL: |
Dry matter intake; Irrigation; Opuntia stricta; Pastures. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01987naa a2200373 a 4500 001 2147191 005 2023-01-13 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jaridenv.2021.104510$2DOI 100 1 $aARAÚJO JÚNIOR, G. do N. 245 $aPhenophases, morphophysiological indices and cutting time in clones of the forage cacti under controlled water regimes in a semiarid environment.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe aim of this study was to evaluate the effect of different controlled water regimes on the morphophysiological indicators, phenophases, and ideal cutting time of forage cacti clones grown in a semiarid environment. From 2016 to 2018, in the semi-arid region of Brazil, the Miúda (MIU), Orelha de Elefante Mexicana (OEM) and IPA Sert?ania (IPA) clones were submitted to three regimes (40%, 80% and 120% ETc, where ETc is crop evapotranspiration) and to rainfed conditions (0% ETc). Cladode area index and the dry matter yield (DM) were used for calculating the morphophysiological indices. The cladode emission aided in delimiting the phenophases and, based on the DM accumulation, defined the ideal time for cutting the crop. The OEM clone excelled in terms of dry matter accumulation with a maximum value of 0.0441 Mg ha 650 $aDry matter intake 650 $aIrrigation 650 $aOpuntia stricta 650 $aPastures 650 $aIrrigação 650 $aMatéria Seca 650 $aPalma Forrageira 650 $aPastagem 653 $aNopalea 653 $aSemiárido 653 $aTaxas de crescimento 700 1 $aSILVA, T. G. F. da 700 1 $aSOUZA, L. S. B. de 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aMOURA, M. S. B. de 700 1 $aALVES, C. P. 700 1 $aSALVADOR, K. R. da S. 700 1 $aSOUZA, C. A. A. de 700 1 $aMONTENEGRO, A. A. de A. 700 1 $aLIMA, M. J. da S. 773 $tJournal of Arid Environments$gv. 190, 104510, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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