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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  14/05/2019
Data da última atualização:  14/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, S. M. de; PIEROZAN JUNIOR, C.; LAGO, B. C.; ALMEIDA, R. E. M. de; TRIVELIN, P. C. O.; FAVARIN, J. L.
Afiliação:  SILAS MACIEL DE OLIVEIRA, ESALQ; CLOVIS PIEROZAN JUNIOR, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, Palmas-TO; BRUNO COCCO LAGO, ESALQ; RODRIGO ESTEVAM MUNHOZ DE ALMEIDA, CNPASA; PAULO CESAR OCHEUZE TRIVELIN, CENA; JOSE LAERCIO FAVARIN, ESALQ.
Título:  Grain yield, efficiency and the allocation of foliar N applied to soybean canopies.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, v. 76, n. 4, p. 305-310, jul./ago. 2019.
ISSN:  1678-992X
DOI:  10.1590/1678-992X-2017-0395
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean [Glycine max (L.) Merr.] grain yield is closely associated with the level of optimal nitrogen (N) supply, especially during the reproductive stages. Foliar fertilization with low rates of N have been considered as a strategy for furnishing additional N and enhancing grain yields. Field studies using 15N tracer were conducted over two growing seasons to investigate the impact of foliar N fertilization on grain yield, plant N content, the amount of N derived from fertilizer (NDFF) and N recovery efficiency (NRE). Four foliar N rates (0, 1300, 2600 and 3900 g ha?1) were supplied by two equal split applications at the R1 and R3 stages. Foliar N fertilization of soybean canopies did not affect grain yield, grain N content, shoot N content nor plant N content. Total NDFF was increased from 0.7 to 2.0 kg ha?1 across the N rates. Nonetheless, NRE was unaffected by foliar N fertilization, which averaged 53 %. Soybean plants allocated the same amount of N fertilizer to both grains and shoots. No significant effects of low rate foliar N fertilization were registered on soybean grain yield nor plant N content, despite considerable N fertilizer recovery by plant organs.
Thesagro:  Fertilizante Nitrogenado; Glycine Max; Nitrogênio; Soja.
Thesaurus Nal:  Foliar application; Nitrogen fertilizers; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197327/1/CNPASA-2019-sa2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA798 - 1UPCAP - DDCNPASA_AP142019.014
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  14/02/2022
Data da última atualização:  23/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CAMPOS, C. de M. F.; SOARES, A. K. de O.; GONÇALVES, M. F. B.; HASHIMOTO, J. M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R.
Afiliação:  CLÉLIA DE MOURA FÉ CAMPOS, UFPI; ANA KARINE DE OLIVEIRA SOARES, UFPI; MARIA FABRICIA BESERRA GONÇALVES, UFPI; JORGE MINORU HASHIMOTO, CPAMN; REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI.
Título:  Nutritional and Functional Characteristics of Whole-grain Cookies with Added Gurguéia Nut (Dipteryx Lacunifera Ducke) and Soursop Residue (Annona Muricata L.).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Culinary Science & Technology, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1080/15428052.2022.2034694
Idioma:  Inglês
Notas:  Published online: 13 Feb 2022.
Conteúdo:  The objective was to determine the nutritional and functional characteristics of cookies with the addition of Gurguéia nut and soursop residue. Three whole-grain cookie formulations were developed from a standard (SC). Whole-grain cookies 2 (WC2) had greater acceptance and preference. Proximate composition, microbiological, and bioactive compound analyses were performed for WC2 and SC. WC2 exhibited higher levels of proteins, lipids, ash, total phenolics, condensed tannins, vitamin C, and antioxidant activity, with lower carbohydrate content and equivalent energy. In the microbiological analysis, the cookies were shown to be adequate for consumption. Cookies produced with regional raw materials proved to be a healthier option.
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Biscoito integral; Frutas do cerrado; Resíduo de castanha de Gurguéia; Resíduo de graviola.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/231259/1/NutritionalFunctionalCharacteristicsWholeGrainCookiesJCSTFev2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN33258 - 1UPCAP - DD
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