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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  08/03/2016
Data da última atualização:  02/05/2016
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  NOGUEIRA JUNIOR, L. R.; DOMPIERI, M. H. G.; RANGEL, M. S. A.; RODRIGUES, R. F. de A.; MELO, A. F. R. de; TEODORO, A. V.; MARTINS, C. R.; ANJOS, J. L. dos; CURADO, F. F.; SANTOS, A. da S. dos; SOUZA, F. A.; BARROS, I. de; CARVALHO, L. M. de; CARVALHO, S. S.; NUNES, S. C.
Afiliação:  LAURO RODRIGUES NOGUEIRA JUNIOR, CPATC; MARCIA HELENA GALINA DOMPIERI, CPATC; RAQUEL FERNANDES DE A RODRIGUES, CPATC; ADENIR VIEIRA TEODORO, CPATC; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPATC; JOEZIO LUIZ DOS ANJOS, CPATC; FERNANDO FLEURY CURADO, CPATC; AMAURY DA SILVA DOS SANTOS, CPATC; FERNANDA AMORIM SOUZA, CPATC; INACIO DE BARROS, CPATC; LUCIANA MARQUES DE CARVALHO, CPATC; SAULO COELHO NUNES, CPATC.
Título:  Plano de manejo reserva particular do patrimônio natural (RPPN) do caju.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Aracaju, SE: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2015.
Série:  (Embrapa tabuleiros costeiros. Documento, 187).
ISSN:  1678-1953
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Ameaças externas; Aspectos culturais; Aspectos históricos; RPPN.
Thesagro:  Caju; Clima; Diagnostico; Fauna; Flora; Fruta tropical; Relevo; Solo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140785/1/DOC20187.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC24462 - 1UMTLV - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  16/11/2004
Data da última atualização:  08/03/2010
Autoria:  HERMANN, P. S. DE P.; YOSHIDA, C. M. P.; ANTUNES, A. J.; MARCONDES, J. A.
Título:  Surface evaluation of whey protein films by atomic force microscopy and water vapour permeability analysis.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Packaging Technology and Science, Sussex, v.17, n. 5, p. 267-273, 2004.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The atomic force microscopy (AFM) technique is a powerful tool for studying surfaces and has been used to provide qualitative and quantitative information about nanometer-scale matter properties that are often inaccessible by any other experimental technique. In this work AFM was used to evaluate the surfaces of edible films produced with whey protein concentrate (WPC). The morphology and the roughness of the films were analysed. The effects of WPC and plasticizer concentration were characterized in terms of water vapour permeability (WVP) and roughness parameters. Roughness was calculated through the images captured with AFM. AFM can be useful to identify structural changes of the film resulting from sample preparation. The results showed a relation between water vapour permeability and area roughness, through different sample preparation. The analyses of topography through roughness (Jbtained with AFM, demonstrated the correlation between the morphology of the film, obtained with nanometer resolution and WVP.
Palavras-Chave:  Filmes comestíveis; Força atômica microscópica.
Thesaurus NAL:  roughness.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA8466 - 1UPCSP - --PROCI-04.000212004.00021
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